Waterkerssoep met ei

Ingrediƫnten

  • Macadamianoten

  • Pompoempitten

  • Eieren

  • Sjalotjes

  • Knoflook

  • Kippenbouillon

  • Cayennepeper

  • Pankomeel

  • Waterkers

Bereiding

  • Rooster 30 g macadamianoten 5 minuten in een oven van 175 graden goudbruin. Hak ze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 6.Hak ook 30 g pompoenpitten 5 seconden op snelheid 6.Stoom 3 eieren 11 minuten op Varoma-stand en snelheid 1, met 400 g water, in de stoommand van de afgedekte Thermomix.Neem 2 kleine sjalotjes, 1 teentje knoflook en hak 5 seconden op snelheid 5. Bak ze 15 minuten op 120 graden in wat olie op snelheid 1.Voeg 500 ml kippenbouillon en 200 ml room toe. Kook 60 minuten op 110 graden en snelheid 1.Neem 200 g waterkers en verwijder de steeltjes. Pureer de soep met de waterkers in 60 seconden geleidelijk naar snelheid 10.Maak op smaak met cayennepeper. Sla 2 el room stijf en voeg 2 eieren, zout en peper toe. Meng ook de pompoenpitten, de macadamianoten en 30 g pankomeel. Pel de gekookte eieren en wentel deze door wat tarwebloem, het ei-roommengel en het paneermengsel. Frituur de eieren op 180 graden lichtbruin. Halveer de gefrituurde eieren en serveer deze op wat waterkerssoep.