Tournedos stroganoff

Ingrediƫnten

  • Tournedos

  • Rookzout

  • Knoflook

  • Rode paprika

  • Champignons

  • Uien

  • Paprikapoeder

  • Tomatenpuree

  • Vodka

  • Rode wijn

  • Runderbouillon

  • Room

Bereiding

  • Vacumeer 4 tournedos van 150 g met rookzout en gerookte olijfolie. Maak de saus door 3 teentjes knoflook fijn te raspen en 100 g uien in halve dunne ringen te snijden. Snijd een rode paprika in dunne ringen. Snijd 125 g champignons in vieren. Verhit 1 el olie in een sauspan en bak de knoflook, uien, champignons en paprika even bruin. Voeg 2 tl paprikapoeder en 25 g tomatenpuree toe en laat deze meekleuren. Blus af met 1/2 dl wodka en 1 dl rode wijn. Voeg 2 dl runderbouillon toe en laat het geheel inkoken tot 1/4. Voeg tot slot 3 el geslagen room toe en laat de saus daarna niet meer koken. Maak op smaak met zout en peper. Gaar het vlees 15 minuten sous vide op 65 graden. Bak de tournedos daarna op hoog vuur rondom bruin in olie en bestrooi met peper.