Tong met kerriekruim

Ingrediƫnten

  • Komkommer

  • Witte Balsamicoazijn

  • Steranijs

  • Laurier

  • Gele meloen

  • Pankomeel

  • Kerrie

  • Tongfilets

  • Room

  • Kokospasta

  • Kokosmelk

Bereiding

  • Schil een komkommer en verwijder de zaadkern. Snijd er kleine blokjes van. Trek de komkommer vacuum, samen met 2 dl witte balsamicoazijn, 3 stukjes steranijs en een blaadje laurier. Laat het geheel 12 uur marineren in de koeling.Neem een gele meloen en snijd de helft in blokjes. Voeg de uitgelekte komkommerblokjes toe aan de meloen.Bak voor het kerriekruim 50 g pankomeel in boter lichtbruin en voeg 8 g kerrie toe.Kook voor de saus 1 dl room, 3 dl kippenbouillon, 2 takjes tijm, 15 g kokospasta en 2 dl kokosmelk in tot een gebonden saus. Fileer een tong en halveer de filets. Bestrooi de vis met tarwebloem en bak deze in olijfolie goudbruin. Bestrooi met wat kerriekruim.Verwarm de komkommer- en meloenblokjes en serveer de vis hierop. Schuim de saus op met een staafmixer en schep deze om de vis.