Taco met bloedworst en tuinbonen

Ingrediënten

  • Jalapeño

  • Knoflook

  • Tomatillos

  • Munt

  • Masa harina

  • Boedworst

  • Tuinbonen

  • Limoen

Bereiding

  • Hak voor de salsa verde 1 teentje knoflook en 1/2 tl zout fijn in de Thermomix op snelheid 10. Voeg 2 groene Jalapeño-peper zonder steel toe en hak opnieuw op snelheid 10. Voeg 50 g ui, 200 g tomatillos, 10 blaadjes munt toe en hak 20 seconden op snelheid 7. Bewaar de salsa verde in de koeling. Meng voor de tortilla’s 100 g masa harina, 150 ml warm water, beetje zout tot een deegbal en laat 30 minuten afgedekt rusten. Verdeel de deegbal in 4 delen en plet ze, tussen twee vellen slagersfolie, in een tortillapers. Bak de tortilla’s zo’n 2 minuten per kant op middelhoog vuur in een droge pan. Neem 200 g geblancheerde tuinbonen en dop ze voor de tweede keer. Bak 4 grote schijven bakbloedworst op half vuur in wat olie en verwarm daar vervolgens de tuinbonen bij. Maak op smaak met wat zout. Serveer de bloedworst, tuinbonen en salsa verde op de tortilla. Besprenkel met wat limoensap. Garneer met wat munt.