Rodekoolsoep met geitenkaas en spek

Ingrediƫnten

  • Walnoten

  • Pankomeel

  • Tijm

  • Ontbijtspek

  • Rode kool

  • Knoflook

  • Kippenbouillon

  • Witte Balsamicoazijn

  • Verse geitenkaasjes

  • Tarwebloem

Bereiding

  • Neem 8 walnoten en hak deze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 6. Voeg een gelijke hoeveelheid pankomeel toe en wat tijmblaadjes.Neem voor het spek 4 plakken ontbijtspek en bak deze in een oven van 160 graden op een siliconenmat goudbruin. Hak 300 g rodekool en 50 g ui 10 seconden in de Thermomix op snelheid 4. Voeg 2 el olie, 1 teentje knoflook en de blaadjes van een takje tijm toe en bak 15 minuten op 120 graden en snelheid 1. Voeg daarna 500 ml kippenbouillon en 200 ml room toe en gaar 45 minuten op 105 graden en snelheid 1. Voeg 1 el witte balsamicoazijn toe en pureer de soep op de hoogste stand. Neem 4 verse geitenkaasjes en wenkel deze door wat tarwebloem. Klop een ei, met zout en peper. Haal de geitenkaasjes door het ei en vervolgens door het paneermengsel. Bak de kaasjes goudbruin in boter. Serveer de soep met het geitenkaasje en daarop een krokant stukje spek.