Ossenhaas met huancaína-saus en sweety drops

Ingrediënten

  • Achiote-zaadjes

  • Olijfolie

  • Aji Amorillo

  • Rode ui

  • Knoflook

  • Koffiemelk

  • Crackers

  • Halloumi

  • Ossenhaas

Bereiding

  • Hak 2 tl Achiote-zaadjes fijn en mix deze met 100 ml olijfolie en wat zout. Trek de olie vacuum en infuseer deze 3 uur sous vide op 60 graden.Rooster een handvol verse sweety drops, met wat olie, 5 minuten in een oven van 200 graden. Neem voor de Huancaína-saus 250 g Aji Amorillo-pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd ze fijn. Schil 100 g rode ui en snijd deze fijn. Plet 2 teentjes knoflook en bak deze, samen met de peper en ui lichtbruin. Meng het peper-/uimengsel met 400 ml volle koffiemelk, 50 g crackers en 120 g Halloumi kaas tot een mooie saus. Vacumeer 4 stukken ossenhaas met wat olie en zout en gaar deze 15 minuten sous vide op 65 graden. Dep het vlees droog en bak deze kort rondom bruin op hoog vuur.Serveer het vlees op de Huancaína-saus met daarbij de sweety drops en de Achiote-olie.