Oesters met spek en aardappelpuree
Ingrediënten
aardappelen
kummel
crème fraîche
bieslook
gezouten boter
oesters
ontbijtspek
sjalotjes
Bereiding
- Neem 1 kg kruimige aardappelen en laat deze, samen met 1 tl kummel en zout, gaar koken. Schil de aardappelen en druk ze door een pureestamper. Voeg wat klontjes gezouten boter en 100 ml crème fraîche toe. Meng vervolgens een handvol fijngesneden bieslook door de puree. Open 12 oesters en vang het vocht door een fijne zeef op. Gebruik enkele el vocht om de puree extra op smaak te brengen. Besprenkel de oesters met wat citroensap en bestrooi met wat Piment d’Espelette. Rol de oesters in een plakje ontbijtspek. Bak de oesterrolletjes kort in wat olie. Serveer ze op de aardappelpuree met wat creme fraiche met gesneden sjalotjes.