Eend met stamppot van snijbieten

Ingrediƫnten

  • Eendenborst

  • Snijbieten

  • Korianderpoeder

  • Gemberpoeder

  • Komijnpoeder

  • Aardappelen

  • Ui

Bereiding

  • Neem 500 g snijbieten en snijd de harde delen van de bladeren. Snijd de harde delen verder in kleine stukjes. Bak deze rondom bruin, samen met een gesnipperde ui, in wat olie. Kook 500 g aardappelen gaar in water met wat zout. Schil deze daarna en druk ze door een pureepers. Maak de puree glad met wat klontjes boter. Voeg reepjes blad van de snijbieten toe en maak op smaak met korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, zout en peper. Verdun de puree met wat melk. Neem 4 filets van wilde eend, bestrooi met zout, en vacumeer deze met wat olie. Gaar de eend 25 minuten sous vide op 65 graden. Dep het vlees droog en bak deze kort rondom bruin in een droge pan. Serveer de stamppot met daarop de gebakken harde delen en vervolgens de eend. Garneer met wat mosterd en tuinkers.