Coquilles met wasabischuim en augurk

Ingrediënten

  • zure augurken

  • sjalotjes

  • witte wijnazijn

  • visbouillon

  • wasabipasta

  • koriander

  • crème fraîche

  • filodeeg

  • coquilles

Bereiding

  • Neem vier grote zure augurken en schil ze. Snijd ze daarna in kleine stukjes. Schil ook 2 sjalotjes en snipper deze fijn. Zet de sjalotten aan in wat olijfolie en voeg de stukjes augurk toe. Blus af met een scheutje witte wijnazijn. Voeg enkele el visbouillon toe en laat het geheel wat trekken. Maak op smaak met wasabipasta. Voeg tot slot enkele druppels olijfolie en wat fijngesneden koriander toe. Roer wat el crème fraîche los en maak op smaak met zout en peper. Snijd van een stuk filodeeg wat reepjes en bak deze knapperig in wat boter. Laat deze uitlekken op papier en kruid met Ras el-Hanout. Halveer 8 coquilles en rooster ze kort met een creme brulee-brander. Bestrooi met de zeste van een citroen, wat zout en besprenkel met wat olijfolie. Laat de coquilles enkele minuten garen in een oven van 75 graden. Serveer de augurksalade met daarop de coquilles, wat creme fraiche en de filodeegreepjes.