Bloemkoolsoep met coquilles en rode biet

Ingrediƫnten

  • Bloemkool

  • Coquilles

  • Rodebietengranulaat

  • Limoen

  • Walnotenolie

  • Kappertjes

  • Boter

Bereiding

  • Neem het witte deel van een bloemkool en breek deze in grove stukken. Snijd 2 sjalotjes in ringen en bak deze aan in wat olie. Voeg de bloemkool en wat zout toe en laat de bloemkool kleuren. Voeg vervolgens 1 l kippenbouillon toe. Voeg ook 3 ingesneden stengels citroengras, 2 limoenblaadjes, een stuk gember en een geplet teentje knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 30 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Voeg vervolgens twee fijngesneden chilipepers en 400 ml kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Verwijder het citroengras, de gember, het limoenblad en de knoflook. Draai de soep door een fijne zeef. Maak op smaak met het sap en de zeste van een limoen, zout, peper en wat honing. Was 100 g kleine kappertjes in water en dep ze droog. Bak ze vervolgens op hoog vuur in walnotenolie tot ze uit elkaar springen. Laat ze uitlekken op wat papier. Neem 8 coquilles en bestrooi met zout en peper. Haal ze door geklopt eiwit en dan door wat rodebietengranulaat. Bak ze op matig vuur rondom in wat olie en een klontje boter. Serveer de soep met daarin de gehalveerde coquilles en de kappertjes.