Schol met spek, garnalen en gebakken asperges

Ingrediƫnten

  • Asperges

  • Riesling

  • Ahornsiroop

  • Schollen

  • Tarwebloem

  • Ontbijtspek

  • Garnalen

  • Aardappelen

  • Peterselie

Bereiding

  • Schil 750 g asperges, snijd ze in 3 delen. Bestrooi ze met zout en laat ze even rusten. Bak ze op middelhoog vuur in 2 el olie goudbruin. Blus af met 2 dl Riesling. Voeg 1 el Ahornsiroop toe. Bind met 1 tl koude boter en maak op smaak met zout. Neem 4 kleine schollen, verwijder de kop en knip met een schaar de vinnen eraf. Snijd de huid op perse plekken in en bestrooi met zout en peper. Bestrooi vervolgens met tarwebloem en bak de vissen aan beide kanten aan in wat olie. Giet daarna de olie weg en leg de vis in een ovenschaal. Leg 150 g reepjes ontbijtspek op de vissen en voeg 4 el boter toe. Gaar de vis verder af gedurende 10 minuten in een oven van 200 graden. Schep af en toe de boter over de vis. Haal de vis daarna uit de oven. Verwarm het sap van 1 citroen en voeg wat fijngesneden dille en 150 g garnalen toe. Haal direct van het vuur. Serveer de vis met de asperges en drappeer de garnalensaus over de vis, plus wat gekookte aardappelen verwarmd in wat boter en peterselie.