Rundertartaar met mosterdcrème
Ingrediënten
Witbrood
Mosterd
Knoflook
Citroen
Peterselie
Sjalotjes
Ansjovis
Ei
Cayennepeper
Biefstuk
Bereiding
- Maak croutons door 4 sneden witbrood in stukjes te snijden en deze samen met een teentje knoflook in 1 el boter goudbruin te bakken. Pers voor de mosterdcreme een citroen uit en gebruik 1 el citroensap om met 100 g crème fraîche, 2 tl mosterd, wat cayennepeper en zout een sausje te maken. Hak 30 g sjalotjes, 60 g augurk, 2 ansjovisfilets, 2 eierdooiers, 1 el kappertjes1 el peterselie, 1 tl mosterd, 1 el ketchup, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 tl cayennepeper enkele seconden in de Thermomix op stand 8. Zet de Thermomix op stand 6 en voeg al draaiende 400 g grove stukken biefstuk toe tot alles is fijngehakt. Serveer de tartaar met daarop de mosterdcreme, de croutons en wat fijnsneden bieslook. Garneer met veldsla in een vinaigrette van 2 el witte balsamico, 2 el walnootolie, zout en peper en wat fijngehakte walnoten.