Pittige zoete aardappelsoep met krab en avocado
Ingrediƫnten
Zoete aardappelen
Witte Balsamicoazijn
Madeira
Port
Visbouillon
Room
Gedroogde chilipeper
Krabvlees
Koriander
Sambal
Bereiding
- Schil 250 g zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Bak de aardappel, samen met 50 g ui, 10 minuten in de Thermomix op 120 graden en snelheid 1.Voeg 2 el witte balsamicoazijn, 50 ml Madeira, 50 ml Port, 500 ml visbouillon, 250 ml room en een klein gedroogde chilipeper toe. Gaar 45 minuten op 105 graden en snelheid 1. Pureer daarna enkele seconden op de hoogste stand. Schil 1 avocado en snijd deze in blokjes. Meng de avocado met 125 g krabvlees. Voeg het sap met 1 citroen, 1 tl mayonaise, 1 tl sambal en 1 el fijngehakte koriander toe. Serveer de soep met een balletje krabmengsel.