Herfstsalade met hertenbiefstuk
Ingrediënten
Limoen
Knoflook
Vissaus
Hazelnootolie
Sojasaus
Gember
Hazelnoten
Rode kool
Winterwortel
Gele biet
Rammenas
Bereiding
- Maak een dressing door sap van 1 limoen, 1 geplet teentje knoflook, 2 el vissaus, 1 el hazelnootolie, 2 tl sojasaus, 1 tl geraspte gember, ruim grof gemalen zwarte peper. Rooster gepelde hazelnoten in een droge pan. Snijd rode kool in flinterdunne reeptjes. Schil een winterwortel, gele biet, rammenas en draai deze door een spiraalsnijder. Schil een rode ui en snijd deze in filterdunne schijfjes met een mandoline. Vacumeer 4 kleine hertenbiefstukjes met wat quatre épices en klein beetje olie en gaar deze 20 minuten sous vide op 65 graden. Maak de salade aan met de dressing. Bak de hertenbiefstuk kort rondom bruin op hoog vuur en snijd deze in plakjes. Serveer de biefstuk op de salade en garneer met de hazelnoten en wat Thaise basilicum.