Erwtengazpacho met tartaar van coquilles
Ingrediƫnten
Sjalotjes
Knoflook
Erwten
Groene appel
Munt
Yoghurt
Groentenbouillon
Limoen
Cayennepeper
Brood
Coquilles
Lenteui
Koriander
Bereiding
- Blancheer 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook.Gaar 400 g diepvrieserwten en laat deze afkoelen. Schil een groene appel en verwijder het klokhuis.Pureer de gekookte sjalotjes, knoflook, erwten, een handvol blaadjes munt, 150 g yoghurt, appel en 500 ml koude groentenbouillon in de Thermomix.Draai de soep door een fijn roerzeef en maak op smaak met sap van 1 limoen, zout en cayennepeper. Koel de soep verder af in de koeling.Snijd dunne reepjes uit een witbrood en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak het brood rondom bruin. Snijd voor de tartaar van coquilles 2 stengels lenteui en een handvol koriander fijn. Rasp de schil van 1 limoen en pers deze uit. Snijd 10 coquilles in stukjes Meng de coquilles met de lenteui, koriander, zeste van limoen, sap van de limoen en een paar lepels olijfolie. Maak op smaak met cayennepeper. Serveer de tartaar van coquilles bij de erwtengazpacho met daarop wat fijngesneden munt.