Recept


Hak voor de sjalottencréme 150 g sjalot fijn in de Thermomix. Voeg 25 g boter toe en fruit de sjalotten 30 min op 100 graden, snelheid 2. Voeg 100 ml room toe en laat 15 minuten inkoken op 100 graden, snelheid 1. Klop de créme tot slot op de hoogste stand en giet over een spuitflesje. 

Schil voor de aardappelpuree 250 g aardappelen en gaar deze in wat kippenbouillon en een blaadje laurier. Druk de aardappels door een pureepers. Kook 250 g pastinaak in water, met wat zout, gaar. Meng deze met wat melk tot een glad mengsel in de staafmixer. Roer dit door de puree en maak op smaak met 2 el gebruinde boter, zout, peper en wat nootmuskaat.

Neem 4 eendenfilets en vacumeer deze met tijm, knoflook en ganzenvet.

Maak kleine jonge rode bietjes, prei, zilveruitjes schoon en gaar deze met wat tijm, laurier, olie zo'n 30 minuten in een oven van 180 graden. Blus af met balsamico en maak op smaak met zout en peper.

Gaar de filets 15 minuten sous-vide op 55 graden. Bak ze rondom bruin in een pan op half vuur. Leg ze apart. Blus de pan met wat frambozenazijn en monteer de saus met wat koude boter.

Serveer de eend met de frambozenjus, puree van aardappel en pastinaak, jonge groenten en garneer met de sjalottencréme.


Kijk ook eens naar

deze recepten