Recept


Neem 800 g tournedos en plaats deze samen met wat szechuanpeper en zout en 3 el whiskey in een vacuumzak en bewaar in de koeling.

Kook 250 ml runderbouillon in tot 50 ml en laat deze afkoelen. Mix deze vervolgens samen met 50 ml olijfolie. Voeg 1 tl kervel toe.

Halveer 1 el pijnboompitten en rooster ze kort in een droge pan. Voeg ze toe aan de saus.

Schil 8 kleine wortels en 8 schorseneren. Neem 2 kleine courgettes en snijd deze in dezelfde breedte als de overige groenten. Snijd vervolgens alle groenten met een mandoline. Bak de groenten vervolgens in wat gerookte olijfolie beetgaar.

Gaar de tournedos zo'n 15 minuten sous-vide op 65 graden tot deze een kerntemperatuur van 45 graden heeft bereikt.

Bak het vlees kort rondom bruin op hoog vuur. Trancheer het vlees en serveer deze op de groenten. Bestrooi met zwarte peper (staartpeper) en bedruip met de saus.


Kijk ook eens naar

deze recepten