Recept


Neem voor de Adobo-marinade 4 gedroogde Ancho-pepers, 4 gedroogde Quajillo-pepers en 1 gerookte Chipotle-peper en verwijder de steeltjes en pitjes. Laat de pepers 30 minuten in water wellen. Bak 1 tl komijnzaad, half stokje kaneel, 1 tl peperkorrels, 1 tl gedroogde Mexicaanse oregano 30 seconden op half vuur. Bak ook de uitgelekte pepers kort tot ze gaan roken. Hak de kruiden en specerijen fijn in de Thermomix. Voeg de pepers en 4 el ciderazijn toe en meng tot een mooie saus. Neem 4 schouderkarbonades en wrijf deze in met de Adobo-marinade.

Rooster voor de Salsa Roja 5 tomaten en een halve witte ui onder een grill. Laat 4 gedroogde Quajillo-pepers, 3 gedroogde Ancho-pepers en 1 gedroogde en gerookte Chipotle-peper in water wellen. Bak de pepers tot er rook vanaf komt. Bak ook 2 teentjes knoflook met schil tot deze zwart zijn. Bak 1/2 tl gedroogde Mexicaanse oregano, 1 tl zwarte peperkorrels en 1/2 tl komijnzaad 30 seconden. Hak de kruiden en specerijen fijn in de Thermomix, samen met 1 tl zout. Voeg de pepers, tomaat en ui toe, samen met 1 el cider azijn en meng tot een mooie saus. Verdun met wat water. Wrijf daarna de saus door een fijne roerzeef.

Hak voor de Salsa Verde 1 teentje knoflook, 3 verse Serano-pepers, 1 tl zout, 1/2 witte ui, 4 tomatillos fijn in de Thermomix. Voeg fijngesneden korianderblaadjes van 10 takjes toe. Laat de saus uitlekken in een fijne zeef.

Meng voor de tortillas 70 g warm water, 1 tl reuzel, 200 g tarwebloem en wat zout tot een mooi deeg en verdeel in 4 bolletjes. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rijzen. Druk het deeg door een tortillapers en bak ze in een droge pan op half vuur.  

Meng 2 fijngesneden tomaten, 1 witte ui, 2 Serano-pepers en wat koriander en limoensap.

Gaar het vlees onder een hete grill en snijd deze in reepjes. Serveer het vlees op de tortilla, met de Salsa Roja, Salsa Verde, tomatensalade en wat zure room.


Kijk ook eens naar

deze recepten