Recept


Neem 100 g sjalotjes en 2 teentjes knoflook en snijd deze fijn.

Neem ook 100 g wortel, 100 g venkel en 100 g bleekselderij en snijd deze in blokjes.

Neem een dikke plak pancetta en snijd deze in blokjes. Bak het spek in wat olijfolie zodat deze gaat smelten. Voeg dan de gesneden groente toe, samen met 500 g lamsgehakt, 2 blaadjes laurier, takje rozemarijn, tijm en salie, wat zout en peper. Bak dit alles even aan.

Blus af met 100 ml rode wijn en 100 ml port en voeg een blik gepelde tomaten toe. Laat het geheel zo'n 1 uur zachtjes pruttelen en voeg indien nodig telkens wat water toe. Maak daarna op smaak met 1 el pruimenjam, 1 el oude balsamicoazijn, zout en peper.

Kook de spaghetti gaar en voeg een klontje boter toe.

Serveer deze met de bolognesesaus en geraspte parmezaanse kaas.


Kijk ook eens naar

deze recepten