Recepten thermomix

Hak voor de salsa verde 1 teentje knoflook en 1/2 tl zout fijn in de Thermomix op snelheid 10. Voeg 2 groene Jalapeño-peper zonder steel toe en hak opnieuw op snelheid 10. Voeg 50 g ui, 200 g tomatillos, 10 blaadjes munt toe en hak 20 seconden op snelheid 7. Bewaar de salsa verde in de koeling. Meng voor de tortilla's 100 g masa harina, 150 ml warm water, beetje zout tot een deegbal en laat 30 minuten afgedekt rusten. Verdeel de deegbal in 4 delen en plet ze, tussen twee vellen slagersfolie, in een tortillapers. Bak de tortilla's zo'n 2 minuten per kant op middelhoog vuur in een droge pan. Neem 200 g geblancheerde tuinbonen en dop ze voor de tweede keer. Bak 4 grote schijven bakbloedworst op half vuur in wat olie en verwarm daar vervolgens de tuinbonen bij. Maak op smaak met wat zout. Serveer de bloedworst, tuinbonen en salsa verde op de tortilla. Besprenkel met wat limoensap. Garneer met wat munt.

varkensvlees thermomix

Bruineer 50 g boter en voeg het merg van 1/4 vanille, wat zeste van citroen, zeste van sinaasappel, een schijfje gember, geplet teentje knoflook, chilipeper en zout toe. Laat de boter afkoelen in de koeling.Neem 500 g zalm en snijd deze in 4 stukken. Vacumeer de vis met de botermarinade. Vul de Thermomix met 125 g geschilde wortel en 25 g gember en hak 5 seconden op snelheid 5. Voeg 250 ml groentenbouillon toe en kook afgedekt 30 minuten op 90 graden en snelheid 2. Voeg 1/2 geschilde appel, 1/2 teentje knoflook, 1/2 tl kerrie, wat geraspte gember, 100 ml room en 1 el boter toe. Pureer op hoge snelheid en houd warm op 60 graden. Neem 200 g quinoa en rooster deze kort in een droge pan. Voeg 400 ml groentenbouillon toe en laat deze afgedekt op half vuur inkoken tot het vocht geheel is opgenomen. Maak op smaak met kerrie en fijngesneden kervel.Gaar de zalm 15 minuten sous-vide op 50 graden. Serveer de vis op de saus en daarbij de quinoa. Garneer met wat sushi-gember, vene-cress en borage-cress.

vis sous-vide thermomix

Doe 100 g mayonaise, 50 g karnemelk, 50 g melk, 20 g citroensap, 10 g dragonazijn, wat zout en witte peper in de Thermomix en mix 10 seconden op snelheid 5. Snijd 300 g spitskool in grove stukken zonder het hart te gebruiken. Schil 100 g wortel en snijd deze in grove stukken. Voeg de spitskool, de wortel, 20 g rode ui en 50 g gesneden bosui toe en hak 6 seconden op snelheid 4.

salades vegetarisch thermomix

Schil 16 asperges en bestrooi ze met wat zout. Vacumeer ze met wat olijfolie. Gaar de asperges 40 minuten sous-vide op 85 graden en koel ze af in ijswater. Bewaar in de koeling.Neem 4 sneetjes brood en bak deze lichtbruin op half vuur. Verwijder voor het peterseliemengsel de dikke stelen van een bosje peterselie. Schil 4 teentjes knoflook. Hak de peterselie en de knoflook 5 seconden in de Thermomix op snelheid 8. Bewaar apart.Hak 40 g sjalot 5 seconden in de Thermomix op snelheid 5. Bak ze 10 minuten in de Thermomix op 120 graden in 50 g boter en snelheid 1.Voeg vervolgens 350 ml witte wijn toe en kook 20 minuten op 120 graden en snelheid 1. Voeg 150 ml room toe. Verwijder de dikke stelen van een bosje peterselie en mix het geheel geleidelijk tot de hoogste snelheid. Maak op smaak met zout en peper. Verwarm de saus op 60 graden en snelheid 1. Verwarm ook de asperges in het waterbad van 60 graden.Bestrooi 24 slakken met zout en peper en het peterseliemengsel. Bak de slakken kort in wat boter.Serveer de asperges op de saus. Leg daarop het sneetje brood en daarop de slakken. Garneer met wat kervel.

schaaldieren sous-vide thermomix

Maak voor het eisbein een pekelbad van 1 l water en 70 g zout. Pekel 1 varkenships 4 uur in het pekelbad. Dep daarna droog en vacumeer deze, samen met 1 tl peperkorrels, 2 blaadjes laurier, 1 el zwart mosterdzaad. Gaar het vlees 12 uur sous-vide op 65 graden. Koel daarna af in ijswater en bewaar in de koeling.Neem 16 asperges, schil deze en bestrooi met wat zout. Vacumeer de asperges met wat olijfolie. Gaar de asperges 45 minuten sous-vide op 85 graden.Maak kruidenolie door een bosje peterselie, samen met 150 ml olijfolie, op de hoogste snelheid in de Thermomix te draaien.Vul de Thermomix met 400 g water en stoom 16 kwarteleitjes 8 minuten in de stoommand van de Thermomix op Varoma-stand. Koel daarna af met koud water.Verwarm het eisbein in een oven van 180 graden en pluk de stukken vlees van het bot.Vul de Thermomix voor de mousselinesaus met 2 el wittewijnazijn, 2 el water, 4 eierdooiers, 130 g boter, 50 ml room, 1 el citroensap, wat cayennepeper en zout. Mix de saus 6 minuten op 80 graden en snelheid 4. Serveer de asperges op wat salad pea cress. Leg daarbij wat stukken eisbein en de gehalveerde kwarteleitjes. Bedruip met de kruidenolie.

varkensvlees sous-vide thermomix

Schil 500 g asperges en vacumeer deze. Gaar de asperges 70 minuten sous-vide op 85 graden. Pureer ze op de hoogste stand van de Thermomix en bewaar apart.Vul de Thermomix met 300 ml room, 50 g suiker en 5 eierdooiers. Gaar 10 minuten op 80 graden en snelheid 4. Voeg op het einde 50 ml aspergelikeur toe en bewaar in de koeling. Draai er vervolgens ijs van in de ijsmachine.Neem 200 g uitgelekte tomatenkaviaar en voeg 1 el fijngemalen roze peperkorrels toe. Bewaar in de koeling.Neem 150 g amandelen met hak deze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 6. Bestrooi met poedersuiker en bak ze rondom bruin.Neem 8 blaadje basilicum en frituur deze in wat olie. Serveer het asperge-ijs op het amandelgruis met daarbij de tomatenkaviaar. Garneer met de basilicum.

desserts sous-vide thermomix

Neem 12 asperges en schil deze. Bestrooi met zout en trek ze, samen met wat olijfolie, vacuum. Gaar de asperges 50 minuten sous-vide op 85 graden en bewaar in de koeling.Neem 600 g zalm en bestrooi deze met wat rookzout. Trek de vis, samen met wat gerookte olijfolie, vacuum. Gaar deze 15 minuten sous-vide op 49 graden en verwarm daarbij ook de asperges. Klop voor de saus 3 eierdooiers, 2 el witte wijn, zout en peper 10 minuten met de garde in de Thermomix op 60 graden en snelheid 4. Maak op smaak met wat citroensap. Bak de zeekraal kort in wat olie.Serveer de asperges met de zeekraal en daarop de zalm. Bedruip met de saus.

vis sous-vide thermomix

Rooster 30 g macadamianoten 5 minuten in een oven van 175 graden goudbruin. Hak ze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 6.Hak ook 30 g pompoenpitten 5 seconden op snelheid 6.Stoom 3 eieren 11 minuten op Varoma-stand en snelheid 1, met 400 g water, in de stoommand van de afgedekte Thermomix.Neem 2 kleine sjalotjes, 1 teentje knoflook en hak 5 seconden op snelheid 5. Bak ze 15 minuten op 120 graden in wat olie op snelheid 1.Voeg 500 ml kippenbouillon en 200 ml room toe. Kook 60 minuten op 110 graden en snelheid 1.Neem 200 g waterkers en verwijder de steeltjes. Pureer de soep met de waterkers in 60 seconden geleidelijk naar snelheid 10.Maak op smaak met cayennepeper. Sla 2 el room stijf en voeg 2 eieren, zout en peper toe. Meng ook de pompoenpitten, de macadamianoten en 30 g pankomeel. Pel de gekookte eieren en wentel deze door wat tarwebloem, het ei-roommengel en het paneermengsel. Frituur de eieren op 180 graden lichtbruin. Halveer de gefrituurde eieren en serveer deze op wat waterkerssoep.

soep vegetarisch thermomix

Bestrooi 2 entrecôtes van 4 cm dikte met wat zout en vacumeer deze met een scheutje olijfolie. Rooster 2 el amandelschaafsel lichtbruin. Hak 25 g parmezaanse kaas 20 seconden in de Thermomix op snelheid 10 en houd deze apart. Hak 1 teentje knoflook en het amandelschaafsel, sap van een halve citroen, 20 g spinazie, 20 g basilicum, 20 g bieslook, zout, peper en 50 ml olijfolie 15 seconden op snelheid 3. Maak de kruidenboter door 125 g zachte boter te mengen met 40 g pankomeel, 1 el mosterd en 1 el café de paris-kruidenmengsel. Rol de boter met bakpapier in een worstvorm en laat deze opstijven in de koeling. Maak de selderijpuree door 350 g knolselderij met 100 ml room en 100 ml kippenbouillon zo'n 30 minuten zachtjes te koken. Pureer met de staafmixer en draai door een fijne roerzeef. Maak op smaak met 3 el gebruinde boter, nootmuskaat, zout en peper. Maak de rodewijnsaus door 1 tl poedersuiker te karameliseren in een pannetje en blus deze af met 200 ml rode wijn. Voeg een schijf gemberwortel toe en kook tot 50 ml in. Verwijder de gember. Monteer met wat koude boter. Maak op smaak met zout en peper. Voeg tot slot wat geraspte truffel toe.Gaar het vlees 45 minuten sous-vide op 55 graden. Dep het vlees droog en bak kort rondom bruin op het hoogste vuur. Bestrijk de entrecôtes met pesto en plaats daarop wat schijfjes kruidenboter. Gratineer met een brander en serveer met de creme van knolselderij en de rodewijnsaus.

rundvlees sous-vide thermomix

Neem 100 g van het zachte deel van een Chinese kool en hak deze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 8. Houd de kool apart.Hak ook 2 cm geschilde gember, 1 teentje knoflook, het groen van 1 lenteui 5 seconden op snelheid 8.Voeg de kool, 2 tl rode miso, 1 tl sesamolie, 2 tl sojasaus, 2 tl sake, 2 gedroogde rode chilipepers en 200 g gehakt toe en mix 10 seconden op snelheid 4.Neem 30 gyoza-vellen en vul telkens elk vel met 1 tl vleesmengsel. Maak de randen vochtig met wat water en vouw de gyoza dicht. Vouw enkele plooitjes in de rand. Verhit wat sesamolie op half vuur en bak de helft van de gyoza 5 minuten aan één kant. Voeg 100 ml water doe en laat afgedekt 7 minuten verder garen. Laat overgebleven vocht verdampen en verwijder de gyoza. Gaar op dezelfde manier de rest. Serveer met een dipsaus van 6 el sojasaus, 3 el rijstazijn en 1 tl sesamolie.

varkensvlees thermomix

Neem 4 konijnenbouten en bestrooi deze met zout en witte peper.Vacumeer de bouten afzonderlijk met een stuk ui, reep wortel, geplet teentje knoflook, takje tijm, blaadje laurier en 2 el ganzenvet. Gaar de bouten 10 uur sous-vide op 80 graden. Koel daarna snel af in ijswater en bewaar in de koeling. Hak 30 g parmezaanse kaas 20 seconden in de Thermomix op snelheid 10. Houd deze apart. Hak 3 sjalotjes en 1 teentje knoflook 5 seconden op snelheid 5. Voeg 1 el olijfolie en een opengesneden en leeggeschraapt stokje vanille toe en gaar 3 minuten op 100 graden en snelheid 1. Plaats de vlinder en voeg 100 g risottorijst toe en bak 3 minuten op 100 graden en roerstand. Voeg 100 ml witte wijn en 300 ml kippenbouillon toe. Gaar 22 minuten op 100 graden en de roerstand. Grill de konijnenbouten 10 minuten in een oven van 200 graden.Schep 10 g boter, 1 el mascarpone, 30 g versgeraspte parmezaanse kaas en 1 el fijngesneden bieslook door de risotto. Maak op smaak met zout en peper. Verwijder de vanille en gebruik dit als garnering. Serveer de bout met 2 volle el risotto en een stukje vanille. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

wild sous-vide thermomix

Mix in de Thermomix 200 ml melk, 15 g gist, 2 minuten op 37 graden en snelheid 2. Splits 2 eieren.Voeg 100 g boekweitmeel, 100 g tarwebloem, 2 eierdooiers en 100 ml bier toe. Mix 3 minuten op 37 graden en snelheid 3. Dek het beslag af met plasticfolie en laat het 2 uur rijzen.Mix de 2 eiwitten 4 minuten op snelheid 3,5 met vlinder en spatel deze, samen met 100 ml bier, door het beslag.Gebruik papier om een blinispan met boter in te vetten en bak de blinis op half vuur.

brood thermomix

Hak 2 blaadjes laurier en 1 tl jeneverbessen 10 seconden in de Thermomix op snelheid 8. Neem 600 g hertenrug en wrijf deze in met de laurier en jeneverbessen. Trek het vlees vacuum.Verpulver 2 tl zout op hoge snelheid in de Thermonix. Voeg 5 eieren toe, samen met 500 g tarwebloem en 175 g water. Kneed het deeg 1 minuut op de kneedstand. Druk het deeg door een spätzle-pers en kook de spätzle in gezouten kokend water tot deze boven komen drijven. Laat uitlekken en bewaar in de koeling.Maak de saus door 200 ml rode wijn, 500 ml runderbouillon, 2 el balsamicoazijn en 4 el cranberry's, 3 tl fructose, takje tijm, rozemarijn en blaadje laurier zachtjes in te koken. Gaar het vlees 25 minuten sous-vide op 65 graden. Kook wat spruitjes net niet gaar en gaar deze verder in 250 ml room. Maak op smaak met piment en gemalen cayennepeper. Maak de ingekookte saus op smaak met zout en peper en monteer met wat boter. Bak de spätzle in wat boter op. Roer wat geraspte gruyère er doorheen.Dep de hertenrug droog, wrijf in met olie en bak deze op hoog vuurrondom bruin. Snijd het vlees in stukken en serveer met spätzle, de rodewijnsaus en de spruitjes. Bestrooi de spruitjes met wat fijngesneden sjalotjes.

wild sous-vide thermomix

Neem 1,5 kg ongeschilde pompoen en snijd deze in stukken. Verwijder de pitten en draden en smeer de pompoenstukken in met olie.Laat de pompoenstukken zo'n 45 minuten in een oven van 180 graden garen zodat ze zacht worden. Laat de pompoenstukken afkoelen en verwijder de schil. Snijd de pompoen in kleine stukken. Rasp 150 g Gruyère in de Thermomix 10 seconden op snelheid 6.Hak 100 g ui en 1 el salie in de Thermomix op stand 4. Bak deze daarna 10 minuten in de Thermomix op 110 graden en snelheid 1.  Voeg de pompoen toe, samen met 1 l groentenbouillon en 1 tl zout. Laat de soep 45 minuten in de Thermomix garen op 90 graden en snelheid 1.Bak 100 g ontbijtspek uit in een oven van 160 graden. Frituur een handvol blaadjes salie in wat olie.Pureer de soep op de hoogste stand en voeg 150 ml room toe. Mix kort en maak op smaak met zout en peper. Serveer de soep met het ontbijtspek, geraspte kaas en de gefrituurde blaadjes salie.

soep thermomix

Voeg voor de veenbessensaus 200 g veenbessen, samen met 50 g vruchtensuiker (fructose), 400 ml appelsap, snufje nootmuskaat, 1 tl mosterd en 1 tl appelazijn toe in de Thermonix en laat dit 60 minuten op 100 graden en snelheid 1 garen. Mix kort tot een mooie saus. Maak de wijnsaus door 2 fijngesneden sjalotjes in wat boter aan te zetten. Voeg 1 steranijs, 1 blaadje laurier, 10 peperkorrels, 3 kruidnagels en 2 stukjes foelie toe. Voeg als de sjalotjes glazig zijn 4 dl rode wijn en 1 dl port toe. Laat dit bijna volledig inkoken en voeg vervolgens 500 ml runderbouillon toe. Zeef de saus en laat deze zachtjes verder inkoken tot een mooie saus. Maak de spruitjesstamppot door 400 g aardappelen gaar te koken. Druk ze door een pureepers. Kook ook 250 g spruitjes beetgaar. Maak een puree door zo'n 150 g boter door de aardappelpuree te roeren. Stamp de spruitjes door de puree en voeg scheutje appelazijn en 1 tl mosterd toe. Maak op smaak met zout en peper. Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper en gaar deze 10 minuten sous-vide op 65 graden. Dek droog en wrijf ze in met olie. Bak ze daarme kort rondom bruin.Monteer de saus met wat koude boter. Serveer de spruitjesstampot met daarop de hertenbiefstuk. Garneer met de wijnsaus en veenbessensaus.

wild sous-vide thermomix

Maak croutons door 4 sneden witbrood in stukjes te snijden en deze samen met een teentje knoflook in 1 el boter goudbruin te bakken. Pers voor de mosterdcreme een citroen uit en gebruik 1 el citroensap om met 100 g crème fraîche, 2 tl mosterd, wat cayennepeper en zout een sausje te maken. Hak 30 g sjalotjes, 60 g augurk, 2 ansjovisfilets, 2 eierdooiers, 1 el kappertjes1 el peterselie, 1 tl mosterd, 1 el ketchup, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 tl cayennepeper enkele seconden in de Thermomix op stand 8. Zet de Thermomix op stand 6 en voeg al draaiende 400 g grove stukken biefstuk toe tot alles is fijngehakt. Serveer de tartaar met daarop de mosterdcreme, de croutons en wat fijnsneden bieslook.  Garneer met veldsla in een vinaigrette van 2 el witte balsamico, 2 el walnootolie, zout en peper en wat fijngehakte walnoten.

rundvlees thermomix

Hak 75 g ui, 75 g prei, 25 g ontbijtspek 10 seconden in de Thermomix op snelheid 4. Fruit de groenten daarna 5 minuten aan op 110 graden en snelheid 1.Voeg 250 g spliterwten, 1000 ml runderbouillon,500 ml water, 1 tl zout. 1 el mosterd en 1 tl witte peper toe.Kook 50 minuten op 90 graden en snelheid 3. Mix de soep tot slot fijn op de hoogste snelheid.Mix 250 ml room met de staafmixer en voeg deze toe aan de soep. Verwarm een verse rookworst van 250 g en verwijder daarna de worstendarm en snijd de worst in brunoise. Serveer de soep met de worst en in flinterdunne ringetjes gesneden lenteui.

soep thermomix

Schil 250 g zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Bak de aardappel, samen met 50 g ui, 10 minuten in de Thermomix op 120 graden en snelheid 1.Voeg 2 el witte balsamicoazijn, 50 ml Madeira, 50 ml Port, 500 ml visbouillon, 250 ml room en een klein gedroogde chilipeper toe. Gaar 45 minuten op 105 graden en snelheid 1. Pureer daarna enkele seconden op de hoogste stand. Schil 1 avocado en snijd deze in blokjes. Meng de avocado met 125 g krabvlees. Voeg het sap met 1 citroen, 1 tl mayonaise, 1 tl sambal en 1 el fijngehakte koriander toe. Serveer de soep met een balletje krabmengsel.

soep schaaldieren thermomix

Was 500 g paprika's, verwijder het zaad en de zaadlijsten. Pel 50 g uien en 1 teentje knoflook. Hak de paprika, ui en knoflook 5 seconden in de Thermomix op stand 5. Voeg wat olie toe en verhit 15 minuten in de Thermomix op 120 graden, stand 1.Voeg 500 ml visbouillon toe laat en verwarm 20 minuten in de Thermonix op 95 graden en stand 3.Draai de soep door een fijne roerzeef en breng in een pan aan de kook. Haal van het vuur af en voeg 1 dl geslagen room toe. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Schuim op met de staafmixer.Serveer de soep met 30 g garnalen en bestrooi met fijngesneden bieslook.

soep schaaldieren thermomix

Blancheer 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook.Gaar 400 g diepvrieserwten en laat deze afkoelen. Schil een groene appel en verwijder het klokhuis.Pureer de gekookte sjalotjes, knoflook, erwten, een handvol blaadjes munt, 150 g yoghurt, appel en 500 ml koude groentenbouillon in de Thermomix.Draai de soep door een fijn roerzeef en maak op smaak met sap van 1 limoen, zout en cayennepeper. Koel de soep verder af in de koeling.Snijd dunne reepjes uit een witbrood en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak het brood rondom bruin. Snijd voor de tartaar van coquilles 2 stengels lenteui en een handvol koriander fijn. Rasp de schil van 1 limoen en pers deze uit. Snijd 10 coquilles in stukjes Meng de coquilles met de lenteui, koriander, zeste van limoen, sap van de limoen en een paar lepels olijfolie. Maak op smaak met cayennepeper. Serveer de tartaar van coquilles bij de erwtengazpacho met daarop wat fijngesneden munt.

soep schaaldieren thermomix

Neem 8 walnoten en hak deze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 6. Voeg een gelijke hoeveelheid pankomeel toe en wat tijmblaadjes.Neem voor het spek 4 plakken ontbijtspek en bak deze in een oven van 160 graden op een siliconenmat goudbruin. Hak 300 g rodekool en 50 g ui 10 seconden in de Thermomix op snelheid 4. Voeg 2 el olie, 1 teentje knoflook en de blaadjes van een takje tijm toe en bak 15 minuten op 120 graden en snelheid 1. Voeg daarna 500 ml kippenbouillon en 200 ml room toe en gaar 45 minuten op 105 graden en snelheid 1.  Voeg 1 el witte balsamicoazijn toe en pureer de soep op de hoogste stand. Neem 4 verse geitenkaasjes en wenkel deze door wat tarwebloem. Klop een ei, met zout en peper. Haal de geitenkaasjes door het ei en vervolgens door het paneermengsel. Bak de kaasjes goudbruin in boter. Serveer de soep met het geitenkaasje en daarop een krokant stukje spek.

soep thermomix

Neem 1 kg bloemstuk. Trek deze vacuum, samen met 200 ml barolo-wijn of andere wijn van de nebbiolo-druif, 10 jeneverbessen, 2 laurierblaadjes en 1 el 4 seizoenenpeper. Laat het vlees 24 uur marineren.Snijd voor de saus 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook fijn en bak deze in wat olie. Voeg 1 tl tomatenpuree toe en blus af met 300 ml wijn, 50 ml balsamico en 500 ml runderbouillon. Kook in tot de helft. Pureer de saus met de staafmixer, draai de saus door een fijne roerzeef en kook verder in tot 200 ml. Laat de saus afkoelen in de koeling.Haal het vlees uit de marinade en dep deze droog. Vang de specerijen op. Bak het vlees rondom bruin op hoog vuur in wat olie. Koel opnieuw af in de koeling. Vacumeer het vlees met de specerijen en de saus en gaar 48 uur sous-vide op 75 graden.Hak voor de polenta 100 g parmezaanse kaas en 1 tl rozemarijn fijn in de Thermomix. Houd deze apart.Verwarm in de Thermomix 500 ml kippenbouilon gedurende 8 minuten op 100 graden en snelheid 1. Voeg 150 g polenta toe en gaar 3 minuten op 100 graden en snelheid 2 met de vlinder. Voeg 50 g boter en de kaas toe en mix 1 minuut op snelheid 2. Stort de polenta uit in een hoekige vorm. Snijd de polenta in blokken en bak deze lichtbruin in wat boter.Serveer met kleine in boter gesmoorde sjalotten en de polenta.

rundvlees sous-vide thermomix

Neem een ribeye van 4 cm en vacumeer deze met wat rookzout en gerookte olijfolie. Gaar het vlees 3 uur sous-vide op 55 graden. Maak de pepersaus door 1/2 l runderbouillon, 5 g aardappelzetmeel, 75 g champignons, 1 tl tomatenpuree 10 seconden in de Thermomix te mixen op stand 5. Laat de saus vervolgens 25 minuten, onafgedekt, op Varoma-stand koken op snelheid 1. Zeef de saus en plaats terug in de Thermomix. Voeg 125 ml room, 1 el cognac, en 1 el verse peperkorrels toe. Laat 25 minuten, onafgedekt, inkoken op 100 graden stand 3, omgekeerd draaien.Neem 400 g gedopte tuinbonen en dop deze voor de tweede keer. Verwarm in paar el saus. Dep het vlees droog en bak deze op hoog vuur rondom bruin. Serveer met tuinbonen en de pepersaus.

rundvlees sous-vide thermomix

Snijd ruim 1 kg tomaten in stukken. Maak 2 rode paprika's schoon en snijd deze in stukken.  Doe de tomaten, 180 g rode paprika, 130 g rode ui, 2 teentjes knoflook en 50 g sherryazijn in de Thermomix en hak 5 seconden op snelheid 7. Voeg 1 blaadje laurier toe en plaats de stoommand op de deksel tegen het spetteren. Kook 40 minuten op 100 graden en snelheid 2. Verwijder de laurier en voeg nogmaals  50 g sherryazijn toe. Voeg mespunt gemalen nootmuskaat, 1/4 tl zwarte peper, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout toe en kook afgedekt 25 minuten op varoma-stand en snelheid 1. Mix tot slot 1 minuut geleidelijk naar snelheid 7. Giet de ketchup in met kokend water gesteriliseerd glaswerk en bewaar in de koeling.

vegetarisch thermomix