Recepten pasta

Neem 100 g sjalotjes en 2 teentjes knoflook en snijd deze fijn. Neem ook 100 g wortel, 100 g venkel en 100 g bleekselderij en snijd deze in blokjes. Neem een dikke plak pancetta en snijd deze in blokjes. Bak het spek in wat olijfolie zodat deze gaat smelten. Voeg dan de gesneden groente toe, samen met 500 g lamsgehakt, 2 blaadjes laurier, takje rozemarijn, tijm en salie, wat zout en peper. Bak dit alles even aan. Blus af met 100 ml rode wijn en 100 ml port en voeg een blik gepelde tomaten toe. Laat het geheel zo'n 1 uur zachtjes pruttelen en voeg indien nodig telkens wat water toe. Maak daarna op smaak met 1 el pruimenjam, 1 el oude balsamicoazijn, zout en peper. Kook de spaghetti gaar en voeg een klontje boter toe. Serveer deze met de bolognesesaus en geraspte parmezaanse kaas.

pasta lamsvlees

Neem 2 stronkjes broccoli en verwijder de blaadjes. Snijd de stronkjes in stukken. Kook de broccoli in een pastapan met ruim water met zout. Bewaar het kookvocht. Neem een chilipeper, verwijder de pitjes en snijd deze in dunne reepjes. Rasp 2 teentjes knoflook fijn. Kook 500 g conchiglie-pasta in het kookvocht van de broccoli beetgaar.Verhit wat olijfolie en zet hierin de knoflook even kort aan. Voeg vervolgens de broccoli en spaanse peper toe. Voeg de pasta toe aan het broccolimengsel en maak op smaak met zout. Serveer met wat fijngeraspte pecorino.

pasta vegetarisch

Snijd een aubergine en 250 g champignons in kleine blokjes.Verhit olijfolie en bak een ui in dunne plakjes en een geplet knoflookteentje zachtjes bruin. Voeg een beetje olie toe en daarna de aubergine en champignons en bak ze al roerend lichtbruin. Roer er 125 ml room door en maak op smaak met zout en peper. Laat de saus op laag vuur nog zo'n 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen 250 g rigatoni in ruim water met wat zout. Laat de pasta uitlekken en voeg deze toe aan de saus. Verwijder de knoflook. Serveer met versgeraspte parmezaanse kaas.

pasta vegetarisch

Bak 200 gram pancetta in 1 el olijfolie knapperig. Haal de pan daarna van het vuur - het vet niet weggooien.Kook 500 gram spaghetti in ruim en gezouten water. Klop ondertussen 2 eieren en 2 eierdooiers met een garde schuimig. En rasp zo'n 100 g kaas. 1/4 deel parmezaanse kaas en 3/4 deel pecorino. Voeg de spaghetti toe aan het spek, gevolgd door het eiermengsel en de helft van de kaas. Je kan de saus eventueel wat verdunnen met het kookvocht. Door elkaar husselen en direct serveren in een verwarmd diep bord. Serveer de rest van de kaas er overheen plus ruim grof gemalen zwarte peper.

pasta varkensvlees

Neem 1 kg broccoli, schil de steeltjes en snijd deze in blokjes. Kook de helft van de broccoliroosjes enkele minuten, met wat zout, tot ze beetgaar zijn. Koel ze daarna af met ijswater. Zet 2 fijngesneden sjalotjes, 1 teentje knoflook en chilipeper in wat olijfolie aan. Voeg de rauwe brocolliroosjes en stelen, 5 ansjovisfilets, 50 g gedroogde tomaten en 2 el kappertjes toe. Blus af met 400 ml groentenbouillon en laat zo'n 15 minuten koken. Pureer het geheel tot een gladde saus. Snijd 3 tomaten in dunne plakjes en 2 bollen (buffel-)mozzarella in stukjes. Vet een ovenschaal in met wat boter. Beleg deze met het eerste vel van 500 g verse lasagnevellen en bedek deze met een laag saus. Maak vervolgens een laag tomaten en broccoli en dek weer af met een lasagnevel. Herhaal tot de schaal gevuld is. Dek af met een laag mozzarella en bestrooi met 100 g geraspte parmezaanse kaas. Bak de lasagne zo'n 25 minuten in een oven van 180 graden.

pasta

Ontvel 1 kg tomaten en snijd deze in stukken. Snijd 1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijn en bak deze kort aan in wat olijfolie. Voeg daarna de tomaten toe en laat deze zachtjes tot een saus inkoken. Dit kan wel meer dan een uur duren. Snijd ondertussen een grote aubergine in schijven en laat deze bestrooid met zout drogen. Voeg als de saus ingekookt is een handvol gesneden basilicum toe. Bak de aubergine op hoog vuur in olijfolie rondom bruin. Kook de spaghetti gaar en voeg deze toe aan de tomatensaus. Serveer de spaghetti met bovenop een schijf aubergine en parmezaanse kaas.

pasta vegetarisch

Was de venusschelpen goed en doe ze in een hete pan, zodat ze schelpjes open gaan. Haal de schelpdieren uit de schelpjes en filter het kookvocht. Bak 5 ansjovisjes, samen met 2 teentjes knoflook en een kleine in dunne ringen gesneden ui in een grote koekenpan in 100 ml olijfolie. Bak dit alles tot de ansjovis uiteen gevallen is. Kook 400 gr bigoli of bucatini pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water. Voeg het kookvocht van de venusschelpen, de schelpdiertjes en de beetgare bigoli toe. Meng alles goed op hoog vuur om de saus goed te laten hechten. Maak de pasta af met enkele gescheurde blaadjes basilicum en gemalen peper.

pasta schaaldieren

Laat 250 g gedroogde bruine bonen (borlotti-bonen), samen met een gekneusd teentje knoflook, een takje rozemarijn en tijm een nacht in ruim water weken. Laat ze vervolgens uitlekken. Snijd 2 sjalotjes en een teentje knoflook fijn en zet deze aan in wat olijfolie. Voeg de bonen, samen met een vers takje rozemarijn en tijm, toe. Voeg 1 l kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de bonen op zacht vuur doorkoken tot ze beetgaar zijn. Houd 4 el gegaarde bonen apart en laat de rest doorkoken tot ze zacht zijn. Draai ze door een roerzeef tot puree. Spoel 500 g venusschelpen af. Snijd 2 teentjes knoflook fijn en 2 sjalotjes grof. Verwijder de pitjes van een spaanse peper en halveer deze. Verhit wat olijfolie en voeg de sjalotjes, knoflook, de schelpjes, de peper en wat tijm toe. Blus af met zo'n 100 ml witte wijn. Kook de schelpjes in zo'n 5 minuten gaar. Giet ze af, maar vang het vocht op door een fijne zeef. Kook 500 g ditaloni pasta gaar in water met wat zout. Verwarm de bonenpuree en voeg het kookvocht van de schelpjes toe. Laat deze inkoken tot een mooie saus. Voeg vervolgens de schelpjes en de bonen toe. Voeg tot slot de pasta toe en maak op smaak met zout en peper. Garneer de pasta met in een laagje olijfolie gebakken blaadjes salie en rozemarijn.

pasta schaaldieren

Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit op een laag vuur in wat olijfolie. Voeg 2 gedroogde gesnipperde chilipepers toe. Voeg 6 ansjovisfilets toe en laat ze uit elkaar vallen. Snijd 10 gepelde tomaten in blokjes. Snijd 200 g zwarte ontpitte olijven in schijfjes. Hak 30 g kappertjes fijn. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe in de pan en laat nog zo'n 20 minuten sudderen. Voeg tenslotte gehakte peterselie toe en hussel 400 g (bijna gaar) gekookte spaghetti erdoorheen.

pasta vis

Breng 600 ml kippenbouillon aan de kook. Voeg vervolgens een halve teen knoflook, een geschild stuk gember, 30 g boter en 1 tl gehakte truffel toe. Maak op smaak met wat zout en cayennepeper. Giet de bouillon vervolgens in een diepe pan. Kook 400 g spaghetti in ruim water, zo'n 4 minuten korter dan de normale kooktijd. De spaghetti wordt later namelijk verder gegaard in de bouillon. Laat de spaghetti even uitdampen en roer er 1 el olijfolie doorheen. Gaar de pasta vervolgens verder in de truffelbouillon tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg vervolgens parmezaanse kaas toe zodat deze met het overgebleven vocht een saus vormt. Maak op smaak met vers gemalen zwarte peper. Serveer in een verwarmd bord met vers geschaafde truffel.

pasta vegetarisch