Werkwijze

  1. Neem 150 g linzen en spoel deze af. Kook ze, samen met een gehalveerd sjalotje en een plakje ontbijtspek in bouillon beetgaar. Giet ze af en verwijder het sjalotje en het spek. Maak op smaak met wat ketchup, balsamicoazijn, zout en peper.

  2. Snijd voor de druivenmosterdsaus 1 sjalotje fijn. Zet deze aan in wat boter en blus af met 50 ml witte wijn. Voeg 250 ml visbouillon toe en laat wat inkoken.

  3. Voeg 250 ml room toe en pureer de saus met een staafmixer. Maak op smaak met wat limoensap, 2 el druivenmosterd, zout en peper.

  4. Neem een snoekbaars en snijd 4 mooie stukken uit de filets. Bekleed de velzijde met ontbijtspek. Maak in het midden een inkeping en vul deze op met een beetje zuurkool. Bestrooi met zout en peper en bak de vis kort aan op de spekzijde. Laat deze vervolgens afgaren in de oven. Besprenkel deze dan met wat limoensap.

  5. Serveer de vis op de linzen. Schuim de saus op en schep het bovenste schuim op het gerecht.

  6. Snijd met een sambaltrekker sliertjes uit aardappelen, frituur deze en dek hiermee het gerecht af.