Werkwijze

  1. Neem 1,5 kg ongeschilde pompoen en snijd deze in stukken. Verwijder de pitten en draden en smeer de pompoenstukken in met olie.

  2. Laat de pompoenstukken zo'n 45 minuten in een oven van 180 graden garen zodat ze zacht worden. Laat de pompoenstukken afkoelen en verwijder de schil. Snijd de pompoen in kleine stukken.

  3. Rasp 150 g Gruyère in de Thermomix 10 seconden op snelheid 6.

  4. Hak 100 g ui en 1 el salie in de Thermomix op stand 4. Bak deze daarna 10 minuten in de Thermomix op 110 graden en snelheid 1.  

  5. Voeg de pompoen toe, samen met 1 l groentenbouillon en 1 tl zout. Laat de soep 45 minuten in de Thermomix garen op 90 graden en snelheid 1.

  6. Bak 100 g ontbijtspek uit in een oven van 160 graden. Frituur een handvol blaadjes salie in wat olie.

  7. Pureer de soep op de hoogste stand en voeg 150 ml room toe. Mix kort en maak op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de soep met het ontbijtspek, geraspte kaas en de gefrituurde blaadjes salie.