Recept


Laat 250 g gedroogde bruine bonen (borlotti-bonen), samen met een gekneusd teentje knoflook, een takje rozemarijn en tijm een nacht in ruim water weken. Laat ze vervolgens uitlekken.

Snijd 2 sjalotjes en een teentje knoflook fijn en zet deze aan in wat olijfolie. Voeg de bonen, samen met een vers takje rozemarijn en tijm, toe. Voeg 1 l kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de bonen op zacht vuur doorkoken tot ze beetgaar zijn. Houd 4 el gegaarde bonen apart en laat de rest doorkoken tot ze zacht zijn. Draai ze door een roerzeef tot puree.

Spoel 500 g venusschelpen af. Snijd 2 teentjes knoflook fijn en 2 sjalotjes grof. Verwijder de pitjes van een spaanse peper en halveer deze. Verhit wat olijfolie en voeg de sjalotjes, knoflook, de schelpjes, de peper en wat tijm toe. Blus af met zo'n 100 ml witte wijn. Kook de schelpjes in zo'n 5 minuten gaar. Giet ze af, maar vang het vocht op door een fijne zeef.

Kook 500 g ditaloni pasta gaar in water met wat zout. Verwarm de bonenpuree en voeg het kookvocht van de schelpjes toe. Laat deze inkoken tot een mooie saus. Voeg vervolgens de schelpjes en de bonen toe. Voeg tot slot de pasta toe en maak op smaak met zout en peper.

Garneer de pasta met in een laagje olijfolie gebakken blaadjes salie en rozemarijn.


Kijk ook eens naar

deze recepten