Recept


Neem 1 kg broccoli, schil de steeltjes en snijd deze in blokjes. Kook de helft van de broccoliroosjes enkele minuten, met wat zout, tot ze beetgaar zijn. Koel ze daarna af met ijswater.

Zet 2 fijngesneden sjalotjes, 1 teentje knoflook en chilipeper in wat olijfolie aan. Voeg de rauwe brocolliroosjes en stelen, 5 ansjovisfilets, 50 g gedroogde tomaten en 2 el kappertjes toe. Blus af met 400 ml groentenbouillon en laat zo'n 15 minuten koken.

Pureer het geheel tot een gladde saus. Snijd 3 tomaten in dunne plakjes en 2 bollen (buffel-)mozzarella in stukjes.

Vet een ovenschaal in met wat boter. Beleg deze met het eerste vel van 500 g verse lasagnevellen en bedek deze met een laag saus. Maak vervolgens een laag tomaten en broccoli en dek weer af met een lasagnevel. Herhaal tot de schaal gevuld is.

Dek af met een laag mozzarella en bestrooi met 100 g geraspte parmezaanse kaas.

Bak de lasagne zo'n 25 minuten in een oven van 180 graden.


Kijk ook eens naar

deze recepten