Recept


Neem 8 banaansjalotjes en leg deze met schil op een laag grof zeezout in een ovenschaal. Pof de sjalotten zo'n 30 minuten in een oven van 180 graden.

Neem 100 g cashewnoten en bak deze, samen met 2 stukjes steranijs, zachtjes in wat boter bruin. Maak ze op smaak met poedersuiker en peper.

Maak een saus door 100 ml rode wijn, 100 ml bouillon en een blaadje laurier wat in te koken. Dik deze in met een klein beetje tapiocameel. Maak op smaak met wat olijfolie en wat oude balsamicoazijn.

Neem een halve knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Bak de knolselderij, samen met een stuk citroenschil, zachtjes gaar in wat olijfolie.

Bestrooi 4 stukken lamshaas met zout en peper en bak ze kort in wat olijfolie. Gaar het vlees zo'n 15 minuten af in een oven van 100 graden.

Gebruik alleen het binnenste zachte deel van de sjalotten en haal deze door de saus.

Verhit wat boter en bak daarin een teentje knoflook en twee takjes rozemarijn. Bak het vlees tot slot nog een minuut in de boter.

Serveer de knolselderij met daarop het getrancheerde vlees. Garneer met de cashewnoten, de gepofte sjalotten en wat rozemarijn. Bedruip de sjalotten tot slot met de saus.


Kijk ook eens naar

deze recepten