Recept


Neem 4 konijnenbouten en bestrooi deze met zout en witte peper.

Vacumeer de bouten afzonderlijk met een stuk ui, reep wortel, geplet teentje knoflook, takje tijm, blaadje laurier en 2 el ganzenvet. Gaar de bouten 10 uur sous-vide op 80 graden. Koel daarna snel af in ijswater en bewaar in de koeling.

Hak 30 g parmezaanse kaas 20 seconden in de Thermomix op snelheid 10. Houd deze apart. Hak 3 sjalotjes en 1 teentje knoflook 5 seconden op snelheid 5.

Voeg 1 el olijfolie en een opengesneden en leeggeschraapt stokje vanille toe en gaar 3 minuten op 100 graden en snelheid 1. Plaats de vlinder en voeg 100 g risottorijst toe en bak 3 minuten op 100 graden en roerstand. Voeg 100 ml witte wijn en 300 ml kippenbouillon toe. Gaar 22 minuten op 100 graden en de roerstand.

Grill de konijnenbouten 10 minuten in een oven van 200 graden.

Schep 10 g boter, 1 el mascarpone, 30 g versgeraspte parmezaanse kaas en 1 el fijngesneden bieslook door de risotto. Maak op smaak met zout en peper. Verwijder de vanille en gebruik dit als garnering.

Serveer de bout met 2 volle el risotto en een stukje vanille. Bestrooi met fijngesneden peterselie.


Kijk ook eens naar

deze recepten