Recept


Snijd ruim 1 kg tomaten in stukken. Maak 2 rode paprika's schoon en snijd deze in stukken.  Doe de tomaten, 180 g rode paprika, 130 g rode ui, 2 teentjes knoflook en 50 g sherryazijn in de Thermomix en hak 5 seconden op snelheid 7.

Voeg 1 blaadje laurier toe en plaats de stoommand op de deksel tegen het spetteren. Kook 40 minuten op 100 graden en snelheid 2.

Verwijder de laurier en voeg nogmaals  50 g sherryazijn toe. Voeg mespunt gemalen nootmuskaat, 1/4 tl zwarte peper, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout toe en kook afgedekt 25 minuten op varoma-stand en snelheid 1.

Mix tot slot 1 minuut geleidelijk naar snelheid 7. Giet de ketchup in met kokend water gesteriliseerd glaswerk en bewaar in de koeling.


Kijk ook eens naar

deze recepten