Recept


Neem 700 g kalfslever en snijd deze in 4 stukken. Bestrooi met zout en peper. Vacumeer het vlees, samen met een blaadje salie en wat boter.

Snijd 200 g grote uien in ringen en bak deze in wat olijfolie zacht en bruin. Voeg 1 el bruine suiker toe en laat deze door de uien opnemen. Blus af met 300 ml rode wijn en kook deze in. Dik het uienmengsel in met 1 tl sinaasappelmarmelade. Maak op smaak met zout en peper.

Droog ondertussen 4 plakken pancetta in een oven van 160 graden.

Maak een dressing van 200 ml zure room, zout en peper, 1 el sinaasappelsap en 1 el clementineolie.

Gaar de kalfslever 30 minuten sous-vide op 62 graden. Bak het vlees daarna kort in olie op half vuur. Snijd het vlees in plakken en bestrooi met zout en peper.

Snijd een Romaanse sla in stukken en haal deze door de dressing. Serveer de kalfslever met het uienmengsel en een plak pancetta. Garneer met stukjes bloedsinaasappel en besprenkel het gerecht met de dressing.


Kijk ook eens naar

deze recepten