Recept


Maak pommes duchesse door 500 g aardappelen te schillen en met wat zout en blaadje laurier gaar te koken. Druk de aardappelen door een pureepers en voeg 75 g boter, 1 ei, 1 eidooier, zout, peper en nootmuskaat toe.

Roer het geheel tot een gladde massa. Spuit van de puree rozetjes op een siliconenmatje. Laat de rozetjes in een oven van 200 graden gratineren.

Snijd voor de saus een teentje knoflook, klein sjalotje en het wit van een prei fijn. Bak deze in wat zonnebloemolie lichtbruin. Voeg 50 g ganzenlever, 1 el truffeljus, 1 dl visbouillon, 50 ml room en 1 el cognac toe en laat tot de helft inkoken.

Bestrooi de velzijde van de kabeljauw met wat tarwebloem en bak deze op de velzijde voor 2/3 gaar in wat zonnebloemolie. Draai dan om en gaar verder af.

Maak de saus af door 2 el geslagen room toe te voegen en monteer met wat koude boter.

Serveer de kabeljauw op de saus en garneer met de pommes duchesse, wat gebakken wortel, boontjes, dungesneden chioggiabiet, en wat blaadjes winterpostelijn.


Kijk ook eens naar

deze recepten