Recept


Kook voor de rodewijnjus 2 flessen rode wijn, 1 fles sherry en 1 fles madeira in tot 200 ml.

Neem 2 el zuurbessen, 2 el moerbeien en 2 el gedroogde cranberry's en verwarm deze in enkele el water.

Neem 250 g spruitjes en pluk de blaadjes ervan af. Snijd 50 g ontbijtspek in fijne reepjes en bak deze lichtbruin Voeg wat boter, een fijngesneden sjalotje en de blaadjes van de spruitjes toe van bak ze beetgaar.

Rooster 4 el koffiebonen 30 minuten in een droge pan op half vuur. Blus af met 200 ml runderbouillon en laat 30 minuten trekken. Verwijder de koffiebonen en voeg 2 el rodewijnjus toe. Kook nog wat in en monteer voor serveren met wat boter.

Neem 4 hazenrugfilets en trek deze vacuum. Gaar het vlees 30 minuten sous-vide op 47 graden. Verwarm 100 ml olie en voeg 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 stukjes steranijs, 1 tl zwarte peperkorrels en 1 tl jeneverbessen toe. Verhit de olie verder om daarin het vlees kort rondom bruin te kunnen bakken.

Serveer de hazenrug met de verwarmde bessen, de spruitjes en de koffiesaus.


Kijk ook eens naar

deze recepten