Recept


Gaar 2 rode bieten 1 uur in een oven van 200 graden. Laat afkoelen en schil de bieten. Hak de bieten in de Thermomix, samen met een scheutje sherryazijn, 1 eiwit en druppelsgewijs wat zonnebloemolie tot een mooie crème. Maak op smaak met zout en peper.

Kook 300 g pastinaak in 100 ml room, 100 ml kippenbouillon en 50 ml witte wijn zacht en draai deze dan door de Thermomix tot een mooie crème.

Neem 4 hazenrugfilets en trek deze vacuum. Gaar het vlees 30 minuten sous-vide op 47 graden. Verwarm wat zonnebloemolie en voeg 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 stukjes steranijs, 1 tl zwarte peperkorrels en 1 tl jeneverbessen toe. Verhit de olie verder om daarin het vlees kort rondom bruin te kunnen bakken.

Serveer de haas met de crème van rode biet en pastinaak en garneer met wat gebakken aardappel en fijngesneden bosui.


Kijk ook eens naar

deze recepten