Recept


Neem 100 g van het zachte deel van een Chinese kool en hak deze 5 seconden in de Thermomix op snelheid 8. Houd de kool apart.Hak ook 2 cm geschilde gember, 1 teentje knoflook, het groen van 1 lenteui 5 seconden op snelheid 8.

Voeg de kool, 2 tl rode miso, 1 tl sesamolie, 2 tl sojasaus, 2 tl sake, 2 gedroogde rode chilipepers en 200 g gehakt toe en mix 10 seconden op snelheid 4.

Neem 30 gyoza-vellen en vul telkens elk vel met 1 tl vleesmengsel. Maak de randen vochtig met wat water en vouw de gyoza dicht. Vouw enkele plooitjes in de rand.

Verhit wat sesamolie op half vuur en bak de helft van de gyoza 5 minuten aan één kant. Voeg 100 ml water doe en laat afgedekt 7 minuten verder garen. Laat overgebleven vocht verdampen en verwijder de gyoza. Gaar op dezelfde manier de rest.

Serveer met een dipsaus van 6 el sojasaus, 3 el rijstazijn en 1 tl sesamolie.


Kijk ook eens naar

deze recepten