Recept


Trek 125 ml witte balsamicoazijn, samen met een gespleten en uitgeschraapt stokje vanille en 1 gekneusd teentje knoflook vacuum en laat enkele dagen in de koeling trekken. Verwijder de knoflook. Kook daarna de vloeistof in tot 1 el.

Neem 4 el hazelnootolie en voeg al kloppend met een garde de witte wijnazijn toe.

Bak 8 hazelnoten in een droge pan. Verwijder de schil en vijzel ze grof.

Frituur per persoon 3 blaadjes basilicum in wat olie.

Neem 3 coquilles per persoon. Snij de schelp open, en haal het witte vlees en het oranje koraal eruit. Spoel deze af met water en dep ze droog. Wrijf ze in met olie. Bak of grill ze zo'n 1 minuut per kant.

Serveer de coquilles met het oranje koraal, de vinaigrette, hazelnootgruis en gefrituurde basilicum.


Kijk ook eens naar

deze recepten