Werkwijze

  1. Neem 800 g buikspek en laat deze met paar takjes peterselie, tijm, 4 blaadjes laurier, 4 steranijs, 2 teentjes knoflook, 1 tl peperkorrels, wat zout in water zo'n 4 uur garen, waarbij het water niet mag koken.

  2. Haal het vlees uit de bouillon en laat deze onder lichte druk afkoelen in de koeling. Zeef de bouillon en houd deze apart.

  3. Snipper voor de saus 1 sjalotje fijn. Meng deze samen met 1 el fijngesneden dragon, 1 el dragonmosterd, 1 el dragonazijn, 5 el druivenpitolie en 2 el witte crema di Balsamico tot een mooie saus.

  4. Pluk de bladeren van een groene kool en stoom deze gaar. Laat ze daarna in ijskoud water afkoelen. Snijd de bladeren daarna in grove stukken en verwarm ze in wat bouillon.

  5. Schil 400 g aardappelen en snijd er mooie kleine blokjes uit. Bestrooi met zout en peper en bak ze in wat boter. Proportioneer het spek en bak deze op de vetzijde krokant.

  6. Serveer het spek op de groene kool, met daarbij de aardappelblokjes, de dragonsaus en garneer met wat dragon.