Nieuws


12-9

  • Soenil Bahadoer: ‘Coronasluiting was verplichte sabbatical’

    Voor Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen, was de verplichte coronasluiting niet alleen doffe ellende. ‘Ik heb veel dingen gedaan waar ik normaal geen tijd voor heb. Zoals vaak koken met m’n moeder.’ Ook legde hij de laatste hand aan zijn boek Spicy Chef. Misset Horeca

10-9

  • Eigen zaak voor Joey Stinissen en Jody de Widt

    Chef Joey Stinissen en zijn partner gastvrouw Jody de Widt starten een eigen restaurant in Apeldoorn. Beiden zijn afkomstig uit toprestaurants. Ze betrekken een pand waarin voorheen een restaurant zat met een Bib Gourmand onderscheiding van Michelin. Misset Horeca

8-9

  • De Librije schenkt aan tafel bier uit blik

    Driesterrenrestaurant De Librije schenkt sinds kort aan tafel een bier uit blik. Het toprestaurant uit Zwolle van Jonnie en Therese Boer heeft al sinds 2016 een bierkaart, maar schonk nog nooit aan tafel bier uit blik. Misset Horeca

6-9

  • Leon Mazairac nieuwe chef-kok bij Grand Hotel Karel V

    Leon Mazairac, oud chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium in Utrecht wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het restaurant van Grand Hotel Karel V. Misset Horeca

2-9

  • The Greanery: duurzaam pop-up restaurant in Westergasfabriek

    De Gashouder in Amsterdam blijft wat langer een pop-up restaurant. In de zomermaanden toverde Rond de Tafel het gebouw op het terrein van de Westergasfabriek met vijf sterrenchefs om tot een tijdelijk restaurant, vanaf eind september strijkt het nieuwe, duurzame rondreizende restaurant The Greanery er voor vier weken neer. Misset Horeca

1-9

  • De Zwaan* en Het Lelijke Eendje Etten-Leur verder als één nieuw concept: Tilia

    Sterrestaurant De Zwaan en de bijbehorende bistro Het Lelijke Eendje gaan per 3 september verder als één nieuw concept. Nieuwe eigenaren Carlo Chantrel en Mariëlle Vink gaan dan verder onder de naam Tilia. 'Een internationale keuken die zich vertaalt in een flinke à la carte kaart en 4 tot 7 gangenmenu’s.' Misset Horeca

25-8

  • Nieuwe site voor commissieloos restaurantplatform

    Het commissieloze restaurantplatform Bijzonder uit Eten heeft een nieuwe website. De online restaurantgids van Janneke Nijenhuis richt zich op bijzondere culinaire ervaringen buiten de deur. Gasten boeken er rechtstreeks bij het restaurant. Misset Horeca

24-8

  • Sterrestaurant The Glorious in Antwerpen sluit deuren om corona

    Sterrestaurant The Glorious in Antwerpen sluit de deuren vanwege corona. Het restaurant ziet geen andere oplossing meer sinds het annuleringen regent in de stad. Misset Horeca

  • Sterrenrestaurant The Glorious stopt: ‘Niet vol te houden met maatregelen’

    Het Antwerpse sterrenrestaurant The Glorious stopt ermee. De eigenaars geven zichzelf een maand om een overnemer te vinden, zo niet worden de boeken neergelegd. De coronacrisis ontnam de eigenaars alle moed. ‘Met de maatregelen was het niet vol te houden.’ De Standaard

  • Jonnie en Thérèse Boer openen restaurant Senang op Bonaire

    Jonnie en Thérèse Boer openen Senang op Bonaire. In het restaurant kunnen gasten terecht voor eenvoudige Aziatische gerechten. Het is het tweede restaurant op Bonaire voor het echtpaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Misset Horeca

12-8

  • Sterrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van twee Limburgse wijndomeinen

    Sterrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. Eigenaar-sommelier Petro Kools is al jaren een liefhebber en ambassadeur van Limburgse wijnen. Op de wijnkaart van restaurant Da Vinci staan tientallen wijnen uit de meest zuidelijke provincie van Nederland. Misset Horeca

31-7

  • Eigenaren One* in Roermond openen tweede zaak

    Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaren van het met een Michelinster bekroonde Restaurant One in de ECI-fabriek starten in september een tweede horeca-avontuur in Roermond: restaurant Two in Hotel Dux. Misset Horeca

29-7

  • Theaterrestaurant Venlo wil Bib Gourmand

    Theater De Maaspoort in Venlo wil een Bib Gourmand behalen voor haar restaurant Cabillaud. Recent nam het theater de horeca terug in eigen beheer van cateraar Ria Joosten. Misset Horeca

28-7

  • Ledeboer neemt afscheid van Bib Gourmand

    Restaurant Ledeboer in Almelo neemt afscheid van haar Bib Gourmand. Volgens eigenaar Richard van den Hoeven is deze vermelding van Michelin nu tijdens de coronacrisis niet vol te houden. 'Na corona hoop ik het driegangenmenu voor 39 euro weer terug op de kaart te kunnen zetten.' Misset Horeca

26-7

  • Chef Rob van der Veeken weg bij Karpendonkse Hoeve

    Chef Rob van der Veeken heeft na ruim drie jaar de keuken van sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve verlaten. Peter Koehn komt terug als mentor voor twee jonge chefs én supervisor van de keuken van het bedrijf van Ingrid van Eeghem. Misset Horeca

24-7

  • Erik Tas opent ’t Ganzenest in voormalig pand Niven Kunz

    Het nieuwe restaurant van Erik Tas , gevestigd in het voormalige pand van restaurant Niven in Rijswijk, krijgt de naam 't Ganzenest. Diezelfde naam prijkte er ook op de gevel toen Harry Visbeen er tot 2007 zijn sterrestaurant had. Misset Horeca

  • Jermain de Rozario* heeft deuren in monumentale villa geopend

    Jermain de Rozario heeft op donderdag 23 juli sterrestaurant De Rozario geopend op de nieuwe locatie: de monumentale Villa Prinzen. Het restaurant verhuisde vanaf de Steenweg naar de Markt in Helmond. De chef-kok vertelt over hoe hij het daar anders gaat doen en wat de invulling van het oude pand wordt. Misset Horeca

17-7

  • Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft nieuwe keukenchef

    Villa Ruimzicht in Doetinchem, een hotel-restaurant aangesloten bij JRE, heeft een nieuwe keukenchef. Samen met chef-kok en mede-eigenaar Bjorn Massop gaat hij de keuken van het restaurant bestieren. Misset Horeca

15-7

  • Deuren van De Limonadefabriek gesloten: ‘Einde van een droom’

    'Het einde van een droom', aldus Erik Hermans, patron-cuisinier van De Limonadefabriek in Streefkerk. Afgelopen zondag deed hij definitief de deuren van het Bib Gourmand restaurant achter zich dicht. 'Na achttien merendeels prachtige jaren.' Misset Horeca

14-7

  • Inventaris failliet restaurant Moshik Roth te koop

    De inventaris van Restaurant & Moshik is te koop. De zaak aan het Oosterdok in Amsterdam met twee Michelinsterren, ging in mei 2020 failliet als gevolg van de coronacrisis. Misset Horeca

  • Opdracht Europese finale Bocuse d’Or bekendgemaakt

    Op 15 oktober doen chef Marco van der Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht) en commis Yentl van Gilst (restaurant de Burgemeester* in Linschoten) mee aan de Europese finale van Bocuse d’Or in Tallinn (Estland). Misset Horeca

13-7

  • Sterchef Niven Kunz over faillissement Restaurant Niven

    Sterrestaurant Niven in Rijswijk werd eind maart 2020 failliet verklaard. Niven Kunz vroeg zelf het faillissement aan. ‘Soms moet je verstandige beslissingen maken die tegen je gevoel ingaan,’ zegt Kunz. Misset Horeca

  • Chef Mike Vrijdag start ook met beachclub

    Voormalig sterrestaurant De Strandlodge in Winterswijk is sinds 1 juni omgevormd tot het laagdrempeliger concept Lev by Mike. Deze zomer komt daar een beachclub bij. Misset Horeca