Nieuws


31-7

  • Eigenaren One* in Roermond openen tweede zaak

    Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaren van het met een Michelinster bekroonde Restaurant One in de ECI-fabriek starten in september een tweede horeca-avontuur in Roermond: restaurant Two in Hotel Dux. Misset Horeca

29-7

  • Theaterrestaurant Venlo wil Bib Gourmand

    Theater De Maaspoort in Venlo wil een Bib Gourmand behalen voor haar restaurant Cabillaud. Recent nam het theater de horeca terug in eigen beheer van cateraar Ria Joosten. Misset Horeca

28-7

  • Ledeboer neemt afscheid van Bib Gourmand

    Restaurant Ledeboer in Almelo neemt afscheid van haar Bib Gourmand. Volgens eigenaar Richard van den Hoeven is deze vermelding van Michelin nu tijdens de coronacrisis niet vol te houden. 'Na corona hoop ik het driegangenmenu voor 39 euro weer terug op de kaart te kunnen zetten.' Misset Horeca

26-7

  • Chef Rob van der Veeken weg bij Karpendonkse Hoeve

    Chef Rob van der Veeken heeft na ruim drie jaar de keuken van sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve verlaten. Peter Koehn komt terug als mentor voor twee jonge chefs én supervisor van de keuken van het bedrijf van Ingrid van Eeghem. Misset Horeca

24-7

  • Erik Tas opent ’t Ganzenest in voormalig pand Niven Kunz

    Het nieuwe restaurant van Erik Tas , gevestigd in het voormalige pand van restaurant Niven in Rijswijk, krijgt de naam 't Ganzenest. Diezelfde naam prijkte er ook op de gevel toen Harry Visbeen er tot 2007 zijn sterrestaurant had. Misset Horeca

  • Jermain de Rozario* heeft deuren in monumentale villa geopend

    Jermain de Rozario heeft op donderdag 23 juli sterrestaurant De Rozario geopend op de nieuwe locatie: de monumentale Villa Prinzen. Het restaurant verhuisde vanaf de Steenweg naar de Markt in Helmond. De chef-kok vertelt over hoe hij het daar anders gaat doen en wat de invulling van het oude pand wordt. Misset Horeca

17-7

  • Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft nieuwe keukenchef

    Villa Ruimzicht in Doetinchem, een hotel-restaurant aangesloten bij JRE, heeft een nieuwe keukenchef. Samen met chef-kok en mede-eigenaar Bjorn Massop gaat hij de keuken van het restaurant bestieren. Misset Horeca

15-7

  • Deuren van De Limonadefabriek gesloten: ‘Einde van een droom’

    'Het einde van een droom', aldus Erik Hermans, patron-cuisinier van De Limonadefabriek in Streefkerk. Afgelopen zondag deed hij definitief de deuren van het Bib Gourmand restaurant achter zich dicht. 'Na achttien merendeels prachtige jaren.' Misset Horeca

14-7

  • Inventaris failliet restaurant Moshik Roth te koop

    De inventaris van Restaurant & Moshik is te koop. De zaak aan het Oosterdok in Amsterdam met twee Michelinsterren, ging in mei 2020 failliet als gevolg van de coronacrisis. Misset Horeca

  • Opdracht Europese finale Bocuse d’Or bekendgemaakt

    Op 15 oktober doen chef Marco van der Wijngaard (restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht) en commis Yentl van Gilst (restaurant de Burgemeester* in Linschoten) mee aan de Europese finale van Bocuse d’Or in Tallinn (Estland). Misset Horeca

13-7

  • Sterchef Niven Kunz over faillissement Restaurant Niven

    Sterrestaurant Niven in Rijswijk werd eind maart 2020 failliet verklaard. Niven Kunz vroeg zelf het faillissement aan. ‘Soms moet je verstandige beslissingen maken die tegen je gevoel ingaan,’ zegt Kunz. Misset Horeca

  • Chef Mike Vrijdag start ook met beachclub

    Voormalig sterrestaurant De Strandlodge in Winterswijk is sinds 1 juni omgevormd tot het laagdrempeliger concept Lev by Mike. Deze zomer komt daar een beachclub bij. Misset Horeca

10-7

  • Sterrestaurant De Zwaan verandert concept én naam

    Carlo Chantrel en Mariëlle Vink van sterrestaurant De Zwaan openen in september met een nieuw concept, een ander interieur én een andere naam op de gevel van hun restaurant. De eigenaren gaan hun eigen stempel drukken op het door Michelin bekroonde restaurant. 'Het is tijd voor verandering en dan is half werk lastig', vertelt Mariëlle Vink. Misset Horeca

9-7

  • Sterrenchef serveert pop-up diner op het water

    Sterrenchef Olivier de Vinck van het Antwerpse restaurant Kommilfoo serveert tijdens het weekend van 15 augustus een diner op het schip Blue Rhapsody. De Standaard

  • Proces tegen ‘The Sun’ helpt imago van Johnny Depp (voorlopig) niet

    De lasterzaak die Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun aanspande begint vandaag aan zijn derde dag. Er werden de afgelopen twee dagen al heel wat details gedeeld die het imago van zowel acteur Johnny Depp (57) als zijn ex-vrouw actrice Amber Heard (34) niet helpen. De Standaard

7-7

  • Jonnie Boer examineert bij Cas Spijkers Academie Breda

    Jonnie Boer, chef-kok en eigenaar van restaurant De Librije***, bezocht de Cas Spijkers Academie (CSA) voor de examinering van het praktijkexamen van een aantal sterrenkoks. Misset Horeca

  • Bib Gourmand restaurant Auberge Jean & Marie krijgt een zusje

    Jan Grijspeere en Marije Bremer van Bib Gourmand restaurant Auberge Jean & Marie aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam openen binnenkort Épicerie Jean & Marie, een delicatessenwinkel gelegen naast het Franse restaurant. Misset Horeca

  • Sergio Herman stelt nieuw restaurant ‘met vrouwelijke touch’ voor

    Sergio Herman opent volgende week zijn nieuwe restaurant in hartje Antwerpen. Op vraag van de familie Dheedene stapt hij mee in Le Pristine, waar mode en eten hand in hand gaan. De Standaard

6-7

  • Sterchef Niven Kunz opent in augustus restaurant Triptyque

    Na de sluiting van zijn met een Michelinster bekroonde Restaurant Niven in Rijswijk, opent Niven Kunz op 1 augustus samen met zijn vriendin Virginie van Bronckhorst - en zijn volledige oude team - restaurant Triptyque op een voor hem vertrouwde plek. Misset Horeca

  • Hollywood komt naar Londen voor Depps lasterzaak tegen The Sun

    De lasterzaak die Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun aanspant, begint morgen in Londen. De Britse hoofdstad krijgt hierdoor een Hollywoodsfeertje. Beroemdheden, waaronder Depps exen Vanessa Paradis en Winona Ryder, zullen er getuigen. De acteur eist een schadevergoeding omdat de tabloid hem in 2018 een ‘vrouwenbeul’ noemde. De Standaard

5-7

  • Bekende chef in pand restaurant Niven Kunz in Rijswijk

    Het pand van voormalig sterrestaurant Niven in Rijswijk krijgt in september 2020 een nieuwe invulling. Een bekende chef opent er zijn derde restaurant. Het restaurant van Niven Kunz werd helaas aan het begin van de coronacrisis failliet verklaard. Misset Horeca

3-7

  • Sterrenchefs slaan handen ineen voor de Hartstichting

    Topchefs Jonnie Boer, Erik van Loo, Edwin Vinke, Marcel van der Kleijn, Peter Gast en Dennis Huwaë komen in actie voor een culinaire avond op topniveau om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Misset Horeca

2-7

  • Roy Pelgrim verlaat Tribeca in Heeze

    Sommelier Roy Pelgrim verlaat tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze van Jan en Claudia Sobecki. Hij maakt een carrièreswitch. Misset Horeca