Nieuws


27-1

  • Sergio Herman opent dit voorjaar nieuw restaurant

    Sergio Herman opent dit voorjaar zijn tweede Blueness. In de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen komt hetzelfde concept als dat hij eerder al opende in Cadzand. In de zaak komt een ervaren team te staan. Misset Horeca

26-1

  • Schade aan historische site door verbouwingen luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp

    Het Antwerpse hotel- en restaurantcomplex Botanic Sanctuary Antwerp in en aan het Elzenveld is in de fout gegaan bij de verbouwingen van de historische site. De tomatenserre van restaurant Hertog Jan in het complex en een stalen constructie rond een Japanse notenboom zorgen voor schade aan de historische omgeving. De Standaard

25-1

  • Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café in Amsterdam-Zuid

    Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein. De horecagelegenheid, die Wils Bakery Café gaat heten, wordt een combinatie van een bakkerij en een bistro. Met dit concept wil de chef het bourgondische zusje van sterrenrestaurant Wils neerzetten, dat zich op de derde verdieping van het gebouw bevindt. Misset Horeca

20-1

  • Tijdelijk restaurant Meliefste* in tweesterrenrestaurant België nu al uitverkocht

    Thijs Meliefste heeft geen plek meer in zijn tijdelijke restaurant in Antwerpen. Alle plekken voor zowel lunch en diner zijn uitverkocht. Om zijn gasten in de watten te kunnen leggen, verhuist Meliefste zijn restaurant in Wolphaartsdijk naar tweesterrenrestaurant The Jane in België, waar de horeca de deuren open mag hebben tot 23:00 uur. Misset Horeca

18-1

  • Restaurant Meliefste* neemt tijdelijk intrek bij tweesterrenrestaurant

    Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk verhuist tijdelijk naar tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. 'Nederland zit nog op slot en wanneer en hoe we opengaan weten we nog steeds niet zeker', aldus Thijs Meliefste. Om zijn gasten toch te kunnen verwennen, verkast de ondernemer tijdelijk zijn zaak naar de Upper Room Bar van het restaurant in Antwerpen. In België is de horeca open tot 23:00 uur. Misset Horeca

  • Edgaras Razminas, sommelier van het jaar, weg bij De Lindehof

    Edgaras Razminas (33), door Michelin bekroond tot sommelier van het jaar 2021, gaat uit dienst bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Zijn werkzaamheden in het restaurant van Soenil Bahadoer heeft Razminas een tijd geleden al neergelegd. Hij zoekt een andere uitdaging in de horeca. Misset Horeca

  • Driesterrenchef krijgt leiding over keuken kusthotel in Knokke

    De Belgische driesterrenchef Peter Goossens krijgt de leiding over de keuken van een hotel in Knokke. Het hotel heeft nieuwe eigenaren en zij hebben grote ambities met het horecabedrijf. Misset Horeca

14-1

  • Marc Coucke en Bart Versluys trekken topchef Peter Goossens aan voor keuken hotel La Réserve in Knokke

    Topchef Peter Goossens wordt verantwoordelijk voor het restaurant van het hotel La Réserve in Knokke. De Standaard

13-1

  • Michelinsterren België verplaatst naar mei. En in Nederland?

    Michelin heeft de bekendmaking van de Belgische sterren drie maanden uitgesteld, van 21 februari naar 23 mei 2022. Wat gebeurt er in Nederland met de sterrenpresentatie die staat gepland voor 28 maart. Misset Horeca

12-1

  • Landgoed Lauswolt stelt Robert Buurma aan als chefkok

    Robert Buurma gaat vanaf 1 februari 2022 het keukenteam van vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag komen versterken als chef-kok. In die functie wordt Buurma de rechterhand van executive chef Arjan Bisschop. Misset Horeca

7-1

  • Onder de Linden* doneert deel verkoop ‘Goede voornemens-box’ aan daklozen

    Steven Klein Nijenhuis van sterrestaurant Onder de Linden in het Groningse Aduard doneert deze maand een deel van de verkoop van zijn culinaire boxen aan de daklozen. Van iedere 'Goede voornemens-box' gaat 7,50 euro naar Stichting Straatwijs, voor dat bedrag krijgt een persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats een warme maaltijd. Misset Horeca

4-1

  • De Vijf Sinnen: ‘Door met andere horeca-invulling na overlijden Kevin Wilks’

    Daniëlle Buijs, gastvrouw en eigenaresse van De Vijf Sinnen in het Friese Weidum, nam op 1 augustus 2021 afscheid van haar man en chef-kok Kevin Wilks, met wie ze 26 jaar lang het door Michelin getipte restaurant runde. Na zijn overlijden koos ze voor een hele andere horeca-invulling van de zaak. Misset Horeca

31-12

  • Souschef Gerard Villaret vertrekt ook bij Ciel Bleu**

    Gerard Villaret, souschef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gaat een nieuwe uitdaging aan. De chef gaat zijn culinaire reis voortzetten als chef de cuisine bij restaurant Elements in zusterhotel The Okura Prestige in Bangkok. Misset Horeca

  • Strijd tussen chef-koks barst weer los in tweede seizoen van ‘Snackmasters’

    Mario Ridder, Juliën van Loo, Onno Kokmeijer, Schilo van Coevorden, Jeroen en Marleen Brouwer, Levi Bunt en Mike Tsang, Michiel van der Eerde en Jonathan Zandbergen zijn in het tweede seizoen van ‘Snackmasters’ de chef-koks die strijden om de felbegeerde titel Snackmaster 2022. Misset Horeca

  • Onno Kokmeijer brengt Arjan Speelman hommage: ‘het voelt alsof ik je in de steek laat’

    Onno Kokmeijer maakte 30 december 2021 bekend dat hij na 20 jaar tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam gaat verlaten. Na die bekendmaking bracht hij een hommage aan zijn rechterhand Arjan Speelman met wie hij al die tijd een chefsduo heeft gevormd. Misset Horeca

30-12

  • Nieuwe chef voor Bib-Gourmand restaurant De Olliemölle

    Bistro de Olliemölle in Borculo – Bib Gourmand restaurant en de nummer 12 in de Terras top 100 van Misset Horeca, heeft een nieuwe chef aangetrokken. Misset Horeca

29-12

  • Zo gaat The Harbour Club Eindhoven eruit zien

    The Harbour Club opent in 2022 haar nieuwe zaak aan de Sumatralaan in Eindhoven, in het pand van voormalig sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve. The Harbour Club deelt nu de eerste art impressions van het nieuw te openen restaurant. Misset Horeca

28-12

  • De Loohoeve komt met alternatief afscheid na onverwachte laatste service

    Jeroen en Marleen Brouwer hadden voor de week van 6 tot en met 13 januari het afscheidsarrangement in sterrestaurant De Loohoeve bedacht, maar vanwege de lockdown kunnen deze laatste momenten in het restaurant in Schoonloo onverwachts niet worden gevierd. Daarom laten de ondernemers hun afscheidsarrangement nu door heel Nederland bezorgen. Misset Horeca

27-12

  • Sterrestaurant Zout&Citroen start met verbouwing in lockdown

    Bram en Patricia Hellemal van sterrestaurant Zout&Citroen in Oosterhout gebruiken de lockdown om van start te gaan met de verbouwing van de keuken. Misset Horeca

  • François Geurds geeft geheim recept prijs via NFT

    Via NFT, ofwel non-fungible token, gaat tweesterrenchef François Geurds zijn geheime recept bekend maken van zijn heldere Bloody Mary. Geurds zegt internationaal de eerste chef te zijn die via deze koppeling op een blockchain het recept van een drinkbaar recept prijsgeeft. Misset Horeca

25-12

  • Rudolf Brand vertrekt bij Circl

    Ruim 4 jaar na de opening vertrekt chef-kok Rudolf Brand bij Circl het circulaire restaurant van de Vermaatgroep op de Zuidas. Hij wil voorlopig rust en afstand nemen en kijkt later, komend voorjaar, naar een nieuwe uitdaging. Misset Horeca

23-12

  • Chefkok Bobby Rust start nieuw avontuur bij ‘bar-restaurant-rooftop’ op REM-eiland

    De vier ondernemers die nieuw leven in het REM-eiland willen blazen hebben Bobby Rust aangetrokken als chefkok voor het restaurant op de bovenverdieping van het oude Noordzee TV Platform in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam. Misset Horeca

  • Chefkoks luiden noodklok voor vruchtbare bodem

    21 chefkoks, die werken met lokale, duurzame producten, vragen in een manifest aandacht voor een gezonde bodem. Een gezonde bodem vol leven levert immers ingrediënten die voedzaam zijn, de basis vormen voor een gezonde planeet en bovendien barsten van smaak. Misset Horeca