Nieuws


2-4

 • Nederlandse restaurants Jamie Oliver definitief gesloten

  Jamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag, een restaurantconcept van de Britse tv-chef Jamie Oliver, sluiten per direct en voorgoed de deuren. De coronacrisis werd de twee zaken fataal.

29-3

 • Syrco Bakker helpt boeren met LANT box

  Tweesterrenchef Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand helpt lokale boeren door verkoop van de Lant-box. De boxen worden verkocht via de webshop van Syrco Bakker van Hierbas de Las Dunas, zijn kruidenlikeur.

25-3

 • Mooie Boules bezorgt spelletjes aan huis

  Het horecaconcept Mooie Boules biedt normaal gesproken een avond vol eten van Ron Blaauw, spelen, boulen en borrelen. Nu de deuren verplicht zijn gesloten gaat Mooie Boules bij mensen thuis spelletjes en lekkers bezorgen.

23-3

 • Directeur Michelingids heeft motiverende boodschap: 'Gastronomie komt terug'

  Het zijn gitzwarte dagen voor de horecasector in heel wat Europese landen als het gevolg van de coronacrisis. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, wil de chefs daarom via Instagram een hart onder de riem steken. 'Ik ben ervan overtuigd dat jullie deze storm zullen overleven', zegt hij.

 • Gastrobars Ron Blaauw stoppen met bezorging: ‘het voelde niet goed meer’

  Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia stoppen tot in ieder geval 6 april met delivery en take away van maaltijden. Ron Blaauw: 'We hebben in zo’n korte tijd nog nooit zoveel rijsttafels en satés verkocht, maar voelen we ons verplicht om een bijdrage te leveren aan het beperken en terugdringen van het virus.'

 • Rijks limiteert aantal bestellingen voor maaltijdbezorging: ‘hier waren we niet op voorbereid’

  Joris Bijdendijk en zijn team startte vorige week maandag met afhaal- en maaltijdbezorging vanuit sterrestaurant Rijks. Vanwege de enorme toename aan bestellingen, besliste het team afgelopen weekend om het aantal bestellingen te limiteren.

22-3

 • Francois Geurds komt na coronacrisis met QR-wine pairing

  Tweesterrenchef Francois Geurds benut de coronacrisis door het bedenken van nieuwe initiatieven. Zodra zijn zaken weer open mogen komt hij met een QR code op het menu waarmee gasten alle informatie over de wijn kunnen terugvinden.

20-3

 • Bordje eten voor onze helden en ouderen

  De werknemers in de zorg redden levens, maken overuren, houden samen met het onderwijzend personeel, de politie, schoonmakers, de werknemers in de supermarkten en de brandweer Nederland draaiende. Zij zijn anze helden. Als blijk van waardering geven de topkoks Eugene van Angelbeek, Ron Blaauw en Arjen Kräwinkel deze helden en onze ouderen een (smakelijk) steuntje in de rug.

19-3

 • Edwin Vinke: koken via Youtube in corona-crisis

  Tweesterrenchef Edwin Vinke stopt niet met koken nu zijn restaurant in Hoofdplaat verplicht gesloten is vanwege het coronavirus. Hij gaat dagelijks een eenvoudig gerecht maken en deelt bereidingswijze en receptuur op Youtube.

14-3

 • GaultMillau bundelt Take Away als steun in coronacrisis

  Restaurantgids GaultMillau Nederland steunt de horecasector met een speciale webpagina met restaurants die vanwege de coronacrisis Take Away aanbieden.

13-3

 • Sterrestraurant Bij Jef kiest voor tijdelijke sluiting wegens coronavirus

  Sterrestaurant Bij Jef Restaurant & Hotel sluit de komende twee weken de deuren in verband met het coronavirus. Eigenaren Jef Schuur en Nadine Mögling voelen zich verantwoordelijk voor de veiligheid van hun gasten en medewerkers. Mögling: ‘Wij zijn een plek waar mensen bij elkaar komen om onbezorgd te genieten. Door het coronavirus kunnen wij die onbezorgdheid niet garanderen.'

 • ?Jonathan Zandbergen 150e SVH Meesterkok

  Jonathan Zandbergen is donderdag 12 maart jl. geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. De executive chef van Restaurant Merlet* in Schoorl, mag na zijn inauguratie, de titel SVH Meesterkok als 150ste chef voeren.

 • Syrco Bakker weert vlees op menukaart Pure C

  Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman in Cadzandzet geen vlees meer op de menukaart. 'We moeten als chefs het goede voorbeeld geven', zo stelt de Zeeuwse topkok. Chef-kok Syrco Bakker meldt dat er nog vis- schelp- en schaaldieren op de kaart staan. Herman: 'Als chef moet je het voorbeeld geven. We maken geen vlees meer klaar, tenzij iemand er expliciet naar vraagt.'

 • Ron Blaauw roept op: ‘Bezoek uw lievelingsrestaurant een keertje extra de komende tijd’

  'We weten op dit moment niet waar het naar toe gaat. Elke dag je targets bijstellen. Elke dag is een dag van onzekerheid en nieuwe berichten waar je als ondernemer op moet reageren. Voor je gasten maar vooral voor je team', zo start Ron Blaauw zijn betoog over de impact van het coronavirus.

12-3

 • Invloedrijke chef Michel Roux overleden

  De beroemde chef Michel Roux Sr is overleden. Hij had het eerste driesterrenrestaurant in het Verenigd Koninkrijk.

 • Jacob Jan Boerma met missie in ‘Steenrijk Straatarm’

  Chef Jacob Jan Boerma, Kim Veldman en hun zoon Senne hebben meegedaan aan het tv programma Steenrijk Straatarm. De chef-kok ruilde met een bijstandsgezin en werd gedwongen zijn weekboodschappen te doen voor 60 euro.

 • Sergio Herman gebruikt geen vlees meer in menu’s Pure C

  Sterrenchef Sergio Herman zet geen vlees meer op het menu van zijn restaurant Pure C. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.

 • Nieuwe chef voor Café Americain

  Café Americain in Amsterdam heeft een nieuwe chef-kok. De SVH Meesterkok staat sinds eind februari achter de kachel van het restaurant dat grenst aan het Leidseplein in de stad.

11-3

 • Restaurants en corona: ‘Niet koken bij PSV en zelf minder gasten aannemen’

  ‘Worden het Italiaanse taferelen of kunnen we het in Nederland binnen de perken houden? Dat zal de komende dagen blijken.’ Dit zegt Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre. Een restaurant met twee Michelinsterren. Restaurant Elea neemt zelf minder reserveringen aan zodat gasten meer ruimte hebben.

10-3

 • Supermarkt, KFC en sterrenrestaurant: iedereen haakt aan bij De Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam

  Van supermarkt tot slagersbond en van sterrenzaak tot KFC, iedereen haakt aan bij de Nationale Week zonder Vlees van blogger en vegetariër Isabel Boerdam (30).

9-3

 • Michelin en TheFork: samenwerking van start

  Michelin en TheFork hebben hun eerste daadwerkelijke stap samen gezet. Er zijn nu 4.000 restaurants uit de Michlingids boekbaar via TheFork. In Nederland gaat het om 229 restaurants waarvan ruim dertig met een Michelinster.

6-3

 • Beste chefs ter wereld komen naar Chefs Revolution van Jonnie en Thérèse Boer

  Daniel Humm van Eleven Madison Park***, Ivan & Sergey Berezutskiy van Twins Garden, Nick Bril van The Jane** en Norbert Niederkofler van St. Hubertus *** komen onder meer naar Chefs Revolution, het jaarlijkse culinaire event van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije***.

 • Nieuw interieur voor sterrestaurant Ratatouille Food & Wine

  Restaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem heeft het interieur volledig vernieuwd, waarbij het aantal stoelen is teruggebracht van 85 naar 55. Chef-eigenaar Jozua Jaring wil hiermee het comfort en de privacy van de gast verhogen.