Nieuws


17-9

 • ‘Nederlandse Michelinster’ in Singapore voor Table65

  Michelin beloont het restaurant Table 65 van de Nederlandse chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot in Signapore met een Michelinster. De twee chefs gingen eind 2018 pas van start met hun tweede restaurant, naast 212 in Amsterdam.

15-9

 • Sommelier van The Jane beste sommelier van België

  Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, bekendgemaakt.

12-9

 • Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

  Gastvrij Rotterdam wordt maandag 23 september om 11.30 uur geopend door  Thérèse Boer en Herman den Blijker. De gastvrouw van De Librije en de chef-kok en presentator zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen. De vakbeurs beleeft van 23 t/m 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy.

 • Voormalig sterrestaurant O Mundo Wageningen stopt

  Restaurant O Mundo – in het Wageningse Hotel de Wereld – stopt in november 2019. De familie De Vries, eigenaar van het hotel en het restaurant – heeft dit besloten als gevolg van tegenvallende resultaten. Ook wil de familie het aantal hotelkamers uitbreiden.

11-9

 • Sneak preview nieuw interieur De Bokkedoorns

  Tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen heropent op 17 september met een geheel nieuw interieur. Vast even spieken?

 • Nieuw bestuurslid voor de Sterklas

  Stichting Sterklas heeft een nieuw bestuurslid; Ricardo Eshuis van SVH neemt zitting in het bestuur. Hij neemt het stokje over van Alain Alders. Deze SVH Meesterkok zat sinds 2013 in het bestuur maar treedt dit jaar af.

10-9

 • Twaalf nieuwe chefs geselecteerd voor Jong Keukengeweld

  De nieuwe editie van Jong Keukengeweld, die loopt van 1 tot en met 31 oktober, kan rekenen op 64 deelnemende topchefs, waarvan twaalf nieuwe namen.

9-9

 • Servais Tielman: levend kookboek en eigen kaviaar

  Servais Tielman heeft Beluga Loves You in Maastricht heropend. Tielman neemt de zaak over van zijn oude leermeester Hans van Wolde. Deze laatste start een nieuw restaurant in een Limburgse boerderij.

6-9

 • Angel Pando nieuwe chef-kok Restaurant Liefdegesticht

  Angel Pando (31) zal als nieuwe chef-kok met veel enthousiasme zijn stempel drukken op Restaurant Liefdegesticht in Breda. Pando is geboren in Javea, een vissersdorpje aan de Costa Blanca. Aan de Spaanse kust wordt gekookt met verse Mediterrane producten.

5-9

 • Chris Naylor: Nederlander vanwege Brexit

  Chris Naylor, de van geboorte Britse chef van Michelinster-restaurant Vermeer in Amsterdam, is officieel Nederlander geworden. Hij omzeilt hiermee de gevolgen van de Brexit voor hem.

3-9

 • Laurence Reintjens nieuwe maître-sommelier Molen de Jonge Dikkert

  Laurence Reintjens, 28 jaar, is gestart als maître-sommelier restaurant Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen. Reijntjens was eerder werkzaam als hoofd sommelier/beverage-manager bij het Conservatorium hotel en daarvoor als Sommelier bij het Amsterdamse restaurant Vermeer*.

2-9

 • Ard Slot: door met Os en Peper in Zwolle

  Restaurant Os en Peper in Zwolle dat eind juni haar deuren sloot, heeft en nieuwe eigenaar. Chef-kok Ard Slot heeft de zaak overgenomen en is in augustus heropend onder de naam Os en Peper by Ard.

 • Interieur Bokkedoorns op de schop

  Tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns is twee weken gesloten. Het gehele interieur van het restaurant in Overveen wordt vernieuwd. Ook de openingstijden krijgen een aanpassing.

30-8

 • Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

  Sidney Schutte is de derde chef die aan de jurytafel van Bocuse d’Or plaatsneemt. Eerder werd al bekend gemaakt dat chef-koks Moshik Roth en Jarno Eggen zijn toegetreden tot de jury.

29-8

 • Soenil Bahadoer en Edwin Vinke in de nacht op pad tegen voedselverspilling

  Edwin Vinke en Soenil Bahadoer hebben zich op tv hard gemaakt tegen voedselverspilling in Nederland. Per huishouden gooien we in ons land jaarlijks 41 kilo voedsel weg. Voor een tv programma ‘Make Holland Great Again’ gingen de twee chefs ’s nachts op onderzoek uit..

27-8

 • Belgisch tweesterrenrestaurant sluit deuren

  Bart en Sandra Desmidt sluiten de deuren van hun tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Knokke-Heist in december van dit jaar. Chef Desmidt spreekt over een zware beslissing. Hij stopt echter niet met koken.

26-6

 • Voormalig sterzaak Koriander in Drachten stopt

  Voormalig sterrestaurant Koriander in Drachten stopt. Jan en Corry Gaastra dragen hun restaurant over aan nieuwe eigenaren. Deze geven de zaak een andere naam en een andere invulling.

25-6

 • De Librije op 46 bij World’s 50 Best Restaurants

  De Librije in Zwolle heeft een 46e plek toebedeeld gekregen van de World’s 50 Best Restaurants 2019. Het driesterrenrestaurant in Zwolle keert daarmee terug in de lijst, na afwezigheid van één jaar. Jonnie Boer is de enige Nederlandse chef bij de beste 50.

 • De Librije op 46 World’s 50 Best Restaurants; Mirazur op 1

  De Librije in Zwolle heeft een 46e plek toebedeeld gekregen van de World’s 50 Best Restaurants 2019. Het driesterrenrestaurant in Zwolle keert daarmee terug in de lijst, na afwezigheid van één jaar. Jonnie Boer is de enige Nederlandse chef bij de beste 50.

 • Kees Visser van Bij Kees in Zierikzee sluit deuren voor nieuwe uitdaging

  Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee sluit de deuren van zijn restaurant. ‘Op 31 oktober stoppen we’, vertelt Kees Visser – één van de vier chefs die zich heeft geselecteerd voor de finale van Bocuse d’Or – tegenover Misset Horeca. Visser start op 1 november als chef-kok in restaurant Cristó in hotel Mondragon in Zierikzee.

24-6

 • Bezieler Holy Food Market trekt de stekker eruit

  Holy Food Market, een overdekte markt voor foodies in de zestiende-eeuwse Baudelokapel in Gent, slaagt er niet in voldoende bezoekers te trekken. Bezieler Ladislas Leys houdt het voor bekeken, het is nog niet duidelijk wat er met de zaak gebeurt.

 • Soenil Bahadoer** en Edwin Vinke** halen flink bedrag op met War Child Charity diner

  Voor de tweede keer vond het War Child Charity diner plaats. Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Edwin Vinke (de Kromme Watergang**) en hun teams kookten op 18 juni op een unieke locatie op Ibiza geheel belangeloos negengangendiner voor een groep van ongeveer honderd gasten.

 • Chef-kok Kevin Hilkens neemt restaurant De Kolentip in Maasbracht over

  Danny Meijers en Rik Opstals dragen per 1 augustus 2019 de volledige exploitatie van restaurant De Kolentip (Lekker500, Gault Millau 13,5 pnt) over aan chef kok Kevin Hilkens die er al sinds 2007 in dienst is.