Nieuws


19-2

 • Pand restaurant De Leest te koop voor €875.000

  Restaurant De Leest, dat in december 2019 de deuren sloot, staat te koop. De makelaar heeft de ‘exclusieve listing’ aan de Kerkweg in Vaassen voor €875.000 te koop gezet.

 • Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

  De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar.

 • Als gastkok in de keuken: financiële of culinaire verrijking?

  De Nederlandse topchef Jacob Jan Boerma sloot de deuren van zijn driesterrenrestaurant zodat hij meer tijd heeft om als gastkok aan te treden in het buitenland, volgens hem een beter verdienmodel. Ook zijn Vlaamse collega’s Gert De Mangeleer en Seppe Nobels gaan wel eens koken bij hun buitenlandse collega’s, maar om andere redenen. ‘Het draait om vriendschap onder chefs, niet om winst.’

18-2

 • Topchefs verdienen 60.000 euro per dag met gastkoken

  Voor chefs met Michelinsterren achter de naam is gastkoken op evenementen of privéfeestjes een zeer lucratief verdienmodel. Bedragen lopen voor Nederlandse topchefs als Jacob Jan Boerma op tot zo’n 15.000 euro per dag, voor wereldberoemde chefs als René Redzepi of Massimo Bottura kan het dagtarief voor gastkoken oplopen tot 60.000 euro.

17-2

 • Rijks werkt als eerste restaurant met Nederlandse truffel

  Chef-kok Joris Bijdendijk van sterrestaurant Rijks gaat werken met de eerste lokaal geproduceerde truffels van Nederland.

13-2

 • Florian van Dillen opent eigen restaurant in Rotterdam

  Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Hoeveel couverts krijgt het restaurant?

 • Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant met Peter Lute

  De organisatie achter de Week Zonder, opent samen met Peter Lute een pop-up restaurant. Gasten kunnen de zaak in Muiden van 9 tot en met 15 maart bezoeken, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Het restaurant staat onder leiding van topchef Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vegetarisch 3- of 5-gangen menu verrassen.

12-2

 • Meesterkok Robert Kranenborg trakteert truckers op haute cuisine lunch

  Robert Kranenborg heeft vandaag truckers getrakteerd op een gastronomische lunch in het populairste truckersrestaurant van Nederland Bij Marjan, in Westpoort Amsterdam. Eenmalig nam hij zes lunchklassiekers onder handen en gaf er zijn eigen haute cuisine draai aan.

 • Joris Bijdendijk kookt groentemenu met topchef Manoella Buffara in Rijks

  Topchef Manoella Buffara van restaurant Manu in Brazilië, kookt dit voorjaar samen met chef Joris Bijdendijk een vleesvrij menu in sterrestaurant Rijks. Het evenement vindt plaats op 14 en 15 maart.

10-2

 • Restaurant Amarone in Rotterdam heropent 21 februari

  Sterrestaurant Amarone in Rotterdam heropent op 21 februari 2020. In augustus 2019 werd het restaurant van Jan van Dobben en Yoshiko Takayama getroffen door een brand en sindsdien was het gesloten.

6-2

 • Nationaal Team kookt op Culinary Olympics in Stuttgart

  Nederlandse chefs – waaronder de met een Michelinster bekroonde Dennis van den Beld van Het Roode Koper – koken op 15 en 17 februari op de IKA/Culinary Olympics in Stuttgart. Er staan twee wedstrijden op het programma voor Team-NL.

5-2

 • Franse sterrenchef haalt opnieuw uit naar Michelin: ‘Moeten we dan opnieuw een basiscursus volgen?’

  De Franse sterrenchef Marc Veyrat, die recent een rechtszaak verloor tegen Michelin, heeft maar één wens voor zijn nieuwe restaurant in Parijs: dat de keuken nooit wordt bekroond met een ster.

4-2

 • Kijken naar Cooking with Paris is een bevreemdende, bijna verontrustende ervaring

  Het is een kookprogramma. Tenminste, dat moet het zijn. Op het YouTubekanaal van Paris Hilton, die naast socialite, influencer, ondernemer, dj en zangeres nu dus ook chefkok is. In de allereerste seconden van Cooking with Paris zweeft het beeld richting een matglazen deur, waarachter een silhouet te zien is. De deur gaat open en Paris Hilton loopt de keuken binnen. Ze draagt een afschuwelijke trui, met een print van een regenboog en een wolkje met een gezicht. Onder haar rechterarm een minstens zo afschuwelijk hondje, of wat er voor moet doorgaan. ‘Hey guys’, lacht Hilton haar porseleinwitte tanden bloot. ‘Welcome to Cooking with Paris.’ Knip. Vrolijke leader, muziekje, titelkaart en gaan. ‘Zoals jullie allemaal weten. nou, misschien weten jullie het niet allemaal. Maar mensen die het wel weten, die weten dat ik geweldig kan koken.’ Dit welkomstwoord valt qua raadselachtigheid volledig in het niet bij de handschoenen die Hilton draagt - een soort zwarte (fluwelen?) sporthandschoenen zonder vingers. Ze zal ze ook niet meer uitdoen.

 • Sterrenrestaurant Het Land trekt de stekker eruit: ‘We vertrekken op het hoogtepunt van het feestje'

  Chef-kok Steven Bes en echtgenote Mira Demeerleer sluiten dit najaar hun sterrenrestaurant Het Land in Berlaar. ‘We weten nog niet welk avontuur ons daarna wacht. Maar we willen onze klanten wel nog een jaar lang blij maken.’

 • Brut 172 van Hans van Wolde vanaf 6 februari open voor reserveringen

  De opening van restaurant Brut 172 van topkok Hans van Wolde nadert. Donderdag 6 februari vanaf 16:00 uur is het mogelijk een reservering te maken bij het restaurant. In maart 2020 opent Brut 172 de deuren.

3-2

 • Twee Belgische sterrenrestaurants sluiten de deuren

  Restaurant Het Land in Berlaar en restaurant Ter Leepe in Zedelgem, die allebei in 2009 werden bekroond met een Michelinster, sluiten eind dit jaar de deuren.

 • Frank Bakkenes nieuwe chef-kok restaurant Bentinck Amerongen

  Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op onder wie Bakkenes de afgelopen werkte in de keuken van het restaurant dat gevestigd is op het landgoed van Kasteel Amerongen.

 • Javaanse Meisjes by Ron Blaauw opent binnenkort de deuren

  Topkok Ron Blaauw heeft zich als adviseur verbonden aan restaurant Javaanse Meisjes in Alkmaar. Eigenaar Marco de Wildt gaat een samenwerking aan met de topkok die er de culinaire invulling gaat bepalen. Reserveren in het restaurant is mogelijk vanaf 15 februari 2020.

 • Ries en Lilian Verburgt dragen Bib Gourmand restaurant De Schans Montfoort over

  Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling.

31-1

 • Jacob Jan Boerma zet culinair talent in spotlights in The White Room

  Jacob Jan Boerma zet culinair talent in de spotlights op maandag 10 februari in The White Room. Die avond organiseert de voormalig driesterrenchef, samen met chef-kok Randy Karman van The White Room, een avond waarin hij culinair jong talent laat koken, met als doel kennis en vakmanschap te delen.

 • Richard van oostenbrugge en Thomas Groot gestopt met 020 op Curaçao

  Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van sterrestaurant 212 in Amsterdam, zijn gestopt met hun tweede restaurant 020 in Willemstad op Curaçao. ‘Het restaurant loopt goed en blijft bestaan, maar de samenwerking liep niet zoals gewenst dus wij zijn niet langer meer betrokken. Bepaalde afspraken werden niet nagekomen’, vertelt Richard van Oostenbrugge.

29-1

 • ‘The Jane’ treedt toe tot exclusieve club van topchefs

  Het Antwerpse restaurant ‘The Jane’ is toegetreden tot Les Grandes Tables du Monde. Een exclusief gastronomisch clubje, want slechts 188 restaurants uit 25 landen zijn lid.