Nieuws


26-6

 • Voormalig sterzaak Koriander in Drachten stopt

  Voormalig sterrestaurant Koriander in Drachten stopt. Jan en Corry Gaastra dragen hun restaurant over aan nieuwe eigenaren. Deze geven de zaak een andere naam en een andere invulling.

25-6

 • De Librije op 46 bij World’s 50 Best Restaurants

  De Librije in Zwolle heeft een 46e plek toebedeeld gekregen van de World’s 50 Best Restaurants 2019. Het driesterrenrestaurant in Zwolle keert daarmee terug in de lijst, na afwezigheid van één jaar. Jonnie Boer is de enige Nederlandse chef bij de beste 50.

 • De Librije op 46 World’s 50 Best Restaurants; Mirazur op 1

  De Librije in Zwolle heeft een 46e plek toebedeeld gekregen van de World’s 50 Best Restaurants 2019. Het driesterrenrestaurant in Zwolle keert daarmee terug in de lijst, na afwezigheid van één jaar. Jonnie Boer is de enige Nederlandse chef bij de beste 50.

 • Kees Visser van Bij Kees in Zierikzee sluit deuren voor nieuwe uitdaging

  Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee sluit de deuren van zijn restaurant. ‘Op 31 oktober stoppen we’, vertelt Kees Visser – één van de vier chefs die zich heeft geselecteerd voor de finale van Bocuse d’Or – tegenover Misset Horeca. Visser start op 1 november als chef-kok in restaurant Cristó in hotel Mondragon in Zierikzee.

24-6

 • Bezieler Holy Food Market trekt de stekker eruit

  Holy Food Market, een overdekte markt voor foodies in de zestiende-eeuwse Baudelokapel in Gent, slaagt er niet in voldoende bezoekers te trekken. Bezieler Ladislas Leys houdt het voor bekeken, het is nog niet duidelijk wat er met de zaak gebeurt.

 • Soenil Bahadoer** en Edwin Vinke** halen flink bedrag op met War Child Charity diner

  Voor de tweede keer vond het War Child Charity diner plaats. Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Edwin Vinke (de Kromme Watergang**) en hun teams kookten op 18 juni op een unieke locatie op Ibiza geheel belangeloos negengangendiner voor een groep van ongeveer honderd gasten.

 • Chef-kok Kevin Hilkens neemt restaurant De Kolentip in Maasbracht over

  Danny Meijers en Rik Opstals dragen per 1 augustus 2019 de volledige exploitatie van restaurant De Kolentip (Lekker500, Gault Millau 13,5 pnt) over aan chef kok Kevin Hilkens die er al sinds 2007 in dienst is.

21-6

 • ‘Een onbeschofte ober die je als portemonnee op beentjes ziet, kan dat je hele avond verpesten’

  Afgelopen weekend bleek maar weer: je moet Hiske Versprille niet proberen te belazeren met rivierkreeftjes. Chef Herman den Blijker moest een poging bekopen met een 5- voor zijn restaurant Goud. De restaurantrecensent vertelt waar ze op afknapt en waar ze van houdt: zaken met een ziel.

 • ‘Een onbeschofte ober die je als portemonnee op beentjes ziet, dat kan je hele avond verpesten’

  Afgelopen weekend bleek maar weer: je moet Hiske Versprille niet proberen te belazeren met rivierkreeftjes. Chef Herman den Blijker moest een poging bekopen met een 5- voor zijn restaurant Goud. De restaurantrecensent vertelt waar ze op afknapt en waar ze van houdt: zaken met een ziel.

20-6

 • 1,5 miljoen euro voor Apicbase

  Apicbase, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-based foodmanagement software, krijgt een investeringsinjectie van 1,5 miljoen euro. Pastorale (B), Librije, Bunk Hotels, El Celler de Can Roca (Sp) en Sodexo zijn klanten van Apicbase. 

18-6

 • Adriaan Visser van Tribeca behaalt Advanced Sommelier titel

  Adriaan Visser, sommelier bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft de titel Advanced Sommelier behaald van The Court of Master Sommeliers. Hij is de derde Nederlander in bezit van deze titel. De andere twee zijn Jan Willem van der Hek en Richelle van Gemert.

 • Hoe verhoog je je omzet in de horeca met data?

  Turn data into action, dat was maandag 18 juni het leidende onderwerp tijdens het congres Data Meets Hospitality. Lightspeed organiseerde het congres voor de tweede keer. Verschillende sprekers, waaronder bekende chefs als Thijs Meliefste en Wouter van Laarhoven spraken daar over hoe zij data inzetten om hun zaak succesvol te maken. Uber Eats en Deliverect gaven tips hoe je de omzet kan verhogen met maaltijdbezorging.

17-6

 • Jonnie Boer neemt stokje over van Cees Helder als boegbeeld Cas Spijkers Academie

  Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. De driesterrenchef gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen.

 • Discussie over de kreeft bij Restaurant Goud van Herman den Blijker

  Recensent Hiske Versprille beoordeelt Restaurant Goud van Herman den Blijker met een 5- in de Volkskrant van 14 juni 2019. Er ontstaat nu discussie over het gebruik van rivierkreeftjes terwijl er Oosterschelde kreeft op het menu staat. Wat is er aan de hand?

16-6

 • Tweesterrenchef Francois Geurds gaat ontbijt doen

  Een gekookt of gepocheerd ei op tweesterrenniveau – vanaf dinsdag 25 juni 2019 kun je vanaf 7.30 uur ‘s morgens ontbijten bij FG Restaurant in De Hofbogen Rotterdam. Meesterkok François Geurds start als eerste sterrenchef met een hoogwaardige ontbijtservice.

14-6

 • Bij restaurant Goud van Herman de Blijker is zelfs de kreeft nep

  Eten in Restaurant Goud van Herman den Blijker, dat moet wel goed zijn, dacht Hiske. Maar het bleek van geen kant te kloppen.

13-6

 • Drie topchefs verzorgen menu op ‘WeCanDance’

  Voor het driedaagse dancefestival in Zeebrugge WeCanDance werkt de organisatie dit jaar samen met drie topchefs en West-Vlaamse landbouwers.

 • ‘Dinner in the Sky’ kiest voor Brussels water

  Het gastronomische concept Dinner in the Sky siert van 13 tot 23 juni de skyline boven het Brusselse kanaal. Op 50 meter hoogte serveren 12 topchefs hun 22 gasten een diner met een uniek uitzicht op de hoofdstad.

7-6

 • Vijfde finalist Bocuse d’Or Nederland is Menno Post

  De vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarlem. Post krijgt een wildcard van het bestuur van Bocuse d’Or. Vorige week plaatsten vier finalisten zich tijdens de voorronde die werd gehouden in het FrieslandCampina Innovation centre in Wageningen. De winnaar van de finale mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in 2020 in Estland.

 • Sterrenrestaurants liever voor klant dan voor (bedreigde) vis

  Sterrenrestaurants doen er alles aan om hun gasten in de watten te leggen. Maar voor vis zijn ze minder vriendelijk. Negen van de tien zaken met een Michelinster serveren vis die op de rode lijst staat van bedreigde of overbeviste soorten zoals zeebaars, tarbot en paling.

4-6

 • Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openen restaurant 020 op Curaçao

  Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van sterrestaurant 212 in Amsterdam, openen op 1 juli 2019 restaurant 020 in Willemstad op Curaçao. Het restaurant opent de deuren in een oud landhuis aan zee. ‘De naam, 020, is een verwijzing naar de gezelligheid in Amsterdam’, vertelt Van Oostenbrugge tegenover Misset Horeca.

 • De Beren restaurants en Herman den Blijker dagen hobbykoks uit

  De Beren introduceert vanaf juni de ‘Meesterchef Challenge’, waarbij hobbykoks voor één simpele uitdaging worden gesteld: het inzenden van een uitzonderlijk hoofdgerecht. Uit alle inzendingen worden de vijf beste gerechten gekozen, die de hobbykoks eind juli live mogen bereiden voor een vakjury onder leiding van chef-kok Herman den Blijker. Het winnende gerecht krijgt een plek op de wintermenukaart van De Beren.

3-6

 • De Groene Lantaarn** heeft deuren open in Staphorst

  Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn is verhuisd van Zuidwolde naar Staphorst. Op vrijdag 31 mei hadden ondernemers Jarno Eggen en Cindy Borger de deuren van hun nieuwe locatie voor het eerst open.