Nieuws


1-3

  • Remon van de Kerkhof verlaat De Treeswijkhoeve in Waalre

    Remon van de Kerkhof verruilt De Treeswijkhoeve in Waalre voor een avontuur in Australië. De maître-sommelier van het tweesterrenrestaurant van Dick Middelweerd gaat per 1 april aan de slag voor Clare Smyth. De chef die recent de derde ster kreeg voor haar restaurant Core in Londen, opent in Sydney een nieuwe zaak. Misset Horeca

26-2

  • Toprestaurants distantiëren zich van heropening horeca 2 maart

    De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 -Gastronomische 4- samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantiëren zich van de actie. Misset Horeca

24-2

  • Hans van Wolde: hotel, frituur, traiteur en ijssalon tegenover Brut172

    Hans van Wolde, eigenaar van restaurant Brut172 start in Reijmerstok meer horeca. Tegenover Brut172 komt een hotel, frituur, ijssalon en een traiteurwinkel met producten uit de keuken van Brut172, zoals maaltijden voor thuis. Misset Horeca

23-2

  • Ingrijpende veranderingen voor sterrestaurant Basiliek

    Tabitha en Rik Jansma, de eigenaren van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk passen de openingstijden van hun restaurant aan en zetten een streep door de lunch. Ook de inrichting gaat op de schop met veertig procent minder couverts al gevolg. Misset Horeca

22-2

  • Ingrid van Eeghem verkoopt Karpendonkse Hoeve

    Ingrid van Eeghem (53) heeft haar sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven verkocht. De overdracht is 1 april 2021. Alle medewerkers mogen mee naar de nieuwe eigenaar. Misset Horeca

20-2

  • Ondanks lockdown toch lustrumviering De Loohoeve*

    Sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo is 1 maart 2021 precies vijf jaar van Marleen en Jeroen Brouwer. Het ondernemerspaar bedacht een scala aan activiteiten om dit met gasten te vieren, ook al is een echt bezoek aan het restaurant nog niet mogelijk. Misset Horeca

16-2

  • Presentatie nieuwe Nederlandse Bib Gourmands op 9 maart

    Michelin presenteert de nieuwe Nederlandse Bib Gourmands op dinsdag 9 maart. De volledige selectie van zaken met deze onderscheiding voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit én de nieuwe sterren worden bekendgemaakt op maandag 29 maart. Misset Horeca

14-2

  • 23 Nederlandse chefs in Europese ranglijsten OAD 2020

    23 Nederlandse chefs zijn opgenomen in twee Europese ranglijsten van OAD, Opinionated Aboud dining. De hoogste notering is voor De Librije uit Zwolle van Jonnie en Therese Boer met een negende plaats in de ranglijst van 100+ beste Europese restaurants. Misset Horeca

8-2

  • SVH: podcastserie met Ron Blaauw als leermiddel

    SVH brengt voor het schooljaar 2021/2022 een compleet nieuw leermiddel uit, speciaal voor de toekomstige horecaondernemer. Onderdeel van dit leermiddel is een podcastserie van vier delen met Ron Blaauw. Deze kan iedereen beluisteren.  Misset Horeca

5-2

  • Tweesterrenrestaurant deelt gratis maaltijden uit tijdens lockdown

    In het Duitse Neurenberg deelt een tweesterrenrestaurant bijna dagelijks gratis maaltijden uit aan iedereen die een warme hap kan gebruiken. De chef van Essigbratlein zocht naar eigen zeggen een manier om zijn extra tijd zinvol in te vullen omdat de zaak sinds 2 november wegens de coronapandemie moest sluiten. De Standaard

1-2

  • Belgische topchefs willen op 1 maart heropenen

    Belgische topchefs waarschuwen voor een economisch bloedbad als restaurants nog langer gesloten moeten blijven. Volgens de chefs kunnen hun zaken in veilige omstandigheden gasten ontvangen. Misset Horeca

  • Restaurant The Lemon Tree wint titel Hollands Best Delivery Chef 

    Restaurants Ron Blaauw, The Lemon Tree, Phood Kitchen, Padres Place en Eetcafé San Blas waren de finalisten van Hollands Best Delivery Chef 2021. Tijdens Horecava Limited is de winnaar bekendgemaakt. The Lemon Tree ging er met de eerste prijs vandoor. Misset Horeca

30-1

  • Sterrenchefs verzorgen livestream kookworkshops

    Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland, Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam en Egon van Hoof van MOS in Amsterdam gaan livestream kookworkshops verzorgen. Deelnemers bereiden vanuit hun eigen keuken een driegangenmenu en spelen tussendoor een culinaire quiz. Misset Horeca

28-1

  • Sergio Herman: Nieuwe culinaire broedplaats in Terhofstede

    Sergio Herman heeft nieuwe culinaire plannen. De chef en ondernemer wil in Terhofstede, een buurtschap tussen Cadzand en Sluis, een boerderij ombouwen tot culinaire broedplaats met een zeer kleinschalige eetgelegenheid. Misset Horeca

26-1

  • Twee nieuwe driesterrenrestaurants in Londen

    Michelin heeft in Londen (Groot-Brittannië) voor 2021 twee vrouwelijke chefs bekroond met een derde ster. De Michelinsterren voor 2021 zijn maandag 25 januari online bekendgemaakt. Misset Horeca

25-1

  • Topchef Han Ji bezorgt @home kits door heel Nederland

    Met de introductie van verschillende Chef@home kits op HanTing.Delivery van chef-kok Han Ji kunnen mensen binnen no time een culinaire ervaring op tafel zetten. Met landelijke distributie is dit voor iedereen in Nederland weggelegd. Misset Horeca

24-1

  • Sterrestaurant Bij Jef breidt uit met biologische moestuin

    De mooist denkbare zaak neerzetten: dat was de ambitie waarmee Michelinchef Jef Schuur en SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling 25 jaar geleden hun zaak op Texel openden. In dit bijzondere jubileumjaar breiden ze uit met een eigen moestuin.  Misset Horeca

22-1

  • Michelin verplaatst bekendmaking Bib Gourmands naar maart

    De presentatie van de - nieuwe - Nederlandse Bib Gourmands is verplaatst van februari naar maart. Michelin noemt de aanhoudende sluiting van de restaurants als reden voor het korte uitstel en laat weten op 29 maart digitaal de gids voor 2021 te presenteren. Misset Horeca

21-1

  • Meesterkok Ad Janssen opent restaurant Bij Ad in Bergschenhoek

    Ad Janssen opent in Bergschenhoek restaurant Bij Ad. De nieuwe eetgelegenheid is onderdeel van Landgoed Vidaa, dat prachtig gelegen is langs de Rotte. De SVH Meesterkok wordt ook verantwoordelijk voor alle andere horeca, die geschikt is voor evenementen, zakelijke bijeenkomsten en bruiloften. Misset Horeca

  • De Herberg van Smallingerland in Rottevalle trekt culinair talent aan

    Vanaf 1 februari 2021 neemt chef Kees Meinderts (33) de culinaire scepter ter hand in de keuken van De Herberg van Smallingerland in het Friese Rottevalle. Eigenaren Aukje Westerhof en Freddy Bult trekken met hem een zeer ervaren chef aan met ervaring in sterrenrestaurants. Misset Horeca

20-1

  • Finalisten wedstrijd Best Delivery Chef bekendgemaakt

    Ron Blaauw, The Lemon Tree, Phood Kitchen, Eetcafé San Blas en Padres Place gaan met elkaar de strijd aan voor de titel Hollands Best Delivery Chef 2021. Misset Horeca

18-1

  • Ook Frankrijk heeft er een driesterrenchef bij

    Ook Frankrijk heeft er een nieuwe driesterrenchef bij. Een week nadat de Belgische editie van de restaurantgids werd voorgesteld, zijn maandag ook opnieuw sterren uitgedeeld bij onze zuiderburen, met een promotie voor chef-kok Alexandre Mazzia. De Standaard

  • Eén nieuw driesterrenrestaurant voor Frankrijk in Michelingids 2021

    Frankrijk heeft er één restaurant met drie sterren, twee restaurants met twee sterren, 54 restaurants met één ster en 72 zaken met een Bib Gourmand bij. Dat maakte Michelin bekend met de presentatie van de rode gids voor 2021. Misset Horeca