Nieuws


2-6

 • Beluga* sluit nu de deuren voor verbouwing: gesloten tot augustus

  Nu de horeca de deuren weer onder voorwaarden mag openen, sluit sterrestaurant Beluga in Maastricht juist de deuren voor acht weken. Eigenaar Servais Tielman vertelt waarom die keuze is gemaakt.

 • My Truong en Liz Barents: leiding zwarte brigade Kasteel Heemstede

  De leiding van de bediening van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten komt in handen van twee vrouwen. My Truong - partner van chef-kok Ollie Schuiling -  is de maître en Liz Barents de sommelier van het restaurant.

28-5

 • Indiase Michelin-chef deelt miljoenen voedselpakketten uit

  De sterrenchef, culinair schrijver en tv-kok Vikas Khanna woont en werkt in New York, maar probeert zich toch in te zetten voor zijn thuisland India. Sinds twee maanden gaat al zijn energie naar het coördineren van voedselpakketten voor de miljoenen Indiërs die lijden onder de coronamaatregelen.

26-5

 • Sterrestaurant Lastage opent vanwege corona tijdelijk in een theater

  Sterrestaurant Lastage in Amsterdam en Internationaal Theater Amsterdam (ITA) gaan vanwege corona een unieke samenwerking aan. Lastage gaat ‘On Stage’ en zal in de maanden juni, juli en augustus haar gasten ‘s avonds ontvangen in de brasserie van ITA.

24-5

 • Roland Peijnenburg stopt bij sterrestaurant De Zwaan

  Roland Peijnenburg (57) draagt sterrestaurant De Zwaan en Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur over aan zijn chef en maître-sommelier.

22-5

 • Sterrenrestaurant verhuist tijdelijk naar groter pand om afstandsregels te waarborgen

  Colette, het sterrenrestaurant in Westerlo, verhuist alvast voor de zomer naar een ruimere plek aan de vijvers in Averbode. 'Ik ben met de meter rondgegaan in Colette, ik kan er de veiligheid niet garanderen', verklaart chef Thijs Vervloet de opmerkelijke stap.

17-5

 • Topchef Peter Goossens haalt uit naar overheid: ‘In België kappen ze van de ene dag op de andere onze handen af’

  De godfather van onze gastronomie windt zich op. Is kwaad zelfs. Woensdag besliste de Veiligheidsraad dat markten, kappers en musea weer mogen openen. Over de horeca geen woord. ‘Na al die tijd slaagt de overheid er zelfs niet in om ons een perspectief te bieden’, zegt onze enige driesterrenchef Peter Goossens.

15-5

 • Topkoks Hans van Wolde en Servais Tielman treffen regeling voor geschil

  Servais Tielman van sterrestaurant Beluga en Hans van Wolde van Brut172 - voormalig eigenaar van Beluga - hebben een regeling getroffen over het geschil dat ontstond nadat Tielman restaurant Beluga overnam van Van Wolde.'Technisch gezien ben ik failliet, maar ik zie de toekomst positief in', vertelt Van Wolde.

 • Voormalig sterrestaurant De Fuik sluit deuren definitief

  Voormalig sterrestaurant De Fuik in Aalst houdt ermee op. 'Helaas zijn we de afgelopen maanden zo hard geraakt door de verplichte corona-sluiting en de daaruit voortvloeiende financiële problemen dat wij de deuren van ons restaurant definitief moeten sluiten', melden eigenaren Martin en Rosita Ruisaard

14-5

 • Jacob Jan Boerma: afhaal via No Rules en herstart The White Room

  Jacob Jan Boerma, voormalig driesterrenchef van De Leest, is gestart met afhaalmenu’s vanuit de keuken van No Rules. Ook maakt sterrestaurant The White Room een herstart en kookt de chef een vijfgangenmenu voor gasten van hotel Seven one Seven.

 • Gerechten Soenil Bahadoer in maaltijdbox The Lemon Tree

  Restaurant The Lemon Tree in Deventer gaat de samenwerking aan met tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. In de maaltijdbox van Lemon Tree zit de rendang van Bahadoer. De chef laat gasten in enen video zien hoe ze zijn beroemde rendang moeten bereiden.

 • Mike Vrijdag stopt met Strandlodge in Winterswijk

  Chef Mike Vrijdag stopt met het voormalig sterrestaurant de Strandlodge in Winterswijk. Op 1 juni 2020 heropent de zaak als Lev by Mike. Vrijdag is al signature chef van Lev Foodbar in Doetinchem. Deze zaak heeft een Bib Gourmand.

12-5

 • De Bloemenbeek* heropent voor hotelgasten

  Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte heeft de deuren van haar restaurant met Michelinster weer geopend. Afgelopen weekend heeft een succesvolle try-out plaatsgevonden van de heropening.

11-5

 • Ron Blaauw lanceert Ron Gastrobar at Home rijsttafel box

  Ron Blaauw lanceert Ron Gastrobar At Home. Het betreft een take away concept waarmee maaltijdbestellers met vijftien minuten een complete rijsttafel hebben klaarstaan, nadat deze is afgehaald op één van de verschillende locaties in het land.

8-5

 • Pierre Wint opent telefoonlijn over gezond eten en koken

  Tv-kok Pierre Wind opent een telefoonlijn waar Nederlanders de komende drie weken, tot de horeca weer gedeeltelijk open mag, vragen kunnen stellen over gezond eten en koken. De ‘coronakooklijn’ is vanaf vrijdagochtend te bereiken op 06-14713488. Wind is in principe de komende drie weken bereikbaar tussen 10.00 uur en middernacht.

 • Pierre Wind opent telefoonlijn over gezond eten en koken

  Tv-kok Pierre Wind opent een telefoonlijn waar Nederlanders de komende drie weken, tot de horeca weer gedeeltelijk open mag, vragen kunnen stellen over gezond eten en koken. De ‘coronakooklijn’ is vanaf vrijdagochtend te bereiken op 06-14713488. Wind is in principe de komende drie weken bereikbaar tussen 10.00 uur en middernacht.

6-5

 • Moshik Roth van sterrenrestaurant &moshik sluit de deuren

  'De wereld is aangetast door het Corona-virus en daarom heeft &moshik besloten haar deuren permanent te sluiten. We hebben spijt van deze stap, maar de huidige realiteit dwingt ons daartoe', zo luidt de korte verklaring van tweesterrenchef Moshik Roth en zijn team op de website.

 • Italiaanse sterrenchef met huisarrest is hit op Instagram: ‘Dit is géén masterclass koken’

  Massimo Bottura, een sterrenchef uit het Italiaanse Modena, doorbreekt de sleur van de coronaquarantaine door elke avond tienduizenden Instagram-volgers een blik te gunnen in zijn kookpotten en in zijn gezinsleven.

 • Wereldwijd toprestaurant wankelt

  Eleven Madison Park in New York, in 2017 verkozen tot beste restaurant ter wereld, zit in zware problemen. De topchef kookt er nu gratis maaltijden voor 3.000 behoeftigen.

5-5

 • Rotterdamse topkoks lanceren bijzonder ‘vijfsterrenrestaurant’

  Om mensen een uitje te bieden tijdens de lock down slaan Feyenoord, Droomparken, Heerlijk.nl en drie Rotterdamse sterrenchefs de handen ineen.

3-5

 • Merlet: 900 maaltijden met oude jeeps naar gasten op 5 mei

  Restaurants in Bergen en Schoorl bundelen op 5 mei kun krachten en verzorgen samen een Bevrijdingsdag-project. Naast sterrestaurant Merlet doen ook Bistronomie & Traiteur ‘t Parkje en Fabels Eten & Drinken mee.

 • De Loohoeve heropent sterrestaurant voor hotelgasten

  Sterrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heropent op 8 mei 2020 de deuren van het restaurant en het hotel. Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer openen 8 van de 12 hotelkamers, waardoor er per avond maximaal 16 gasten kunnen eten in het restaurant.

1-5

 • Chef-koks van dictators blikken terug. Het resultaat is absurd – op een goede manier ?????

  De Poolse journalist Witold Szablowski laat grote koks terugblikken op de dictators voor wie ze werkten. Het resultaat is absurd – op een goede manier.