Nieuws


19-11

 • Waarom het keukenpersoneel niet altijd de chefkok moet volgen

  Dé winnaar van de nieuwe Michelingids is Jan Tournier (38) van het Lommelse restaurant Cuchara, die als enige chef van één naar twee sterren promoveerde. Zijn geheim? ‘Als het rustig is, ga ik in mijn eentje aan een tafeltje zitten en eet ik het volledige menu’, zei hij op het po­dium. Maar wat als ook zijn personeel zijn voorbeeld zou volgen? Volgens Kamagurka is dat geen al te best idee.

18-11

 • Nieuw tweesterrenrestaurant in Michelingids België en Luxemburg

  Michelin België heeft ook dit jaar geen nieuwe derde Michelinster toegekend gekregen. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in de nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven nieuwe restaurants met één ster.

 • Nick Bril van The Jane veel genoemd als kanshebber voor derde Michelinster België

  Michelin presenteert maandag 18 november haar gids in België. Hof van Cleve van Peter Goossens is op dit moment het enige restaurant in dit land met drie Michelinsterren. België wacht al acht jaar op een nieuwe derde Michelinster. Nick Bril van The Jane in Antwerpen wordt door kenners genoemd als kanshebber.

 • Dit zijn de Michelinsterren voor 2019

  Michelin zet Hof van Cleve opnieuw op eenzame hoogte met zijn drie sterren. De Michelin-recensenten zijn ook dit jaar erg voorzichtig met het uitdelen van sterren.

 • België heeft één nieuw tweesterrenrestaurant

  Culinair België hoopte er na acht jaar een nieuw driesterrenrestaurant bij te krijgen, maar dat was niet het geval. Er komt één tweesterrenrestaurant bij, Cuchara uit Lommel.

14-11

 • Joris Bijdendijk noemt het inleveren van Michelinster: ‘krankzinnig’

  Sterchefs Jermain de Rozario (Restaurant De Rozario, Helmond) en Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), kunnen zich beiden niet vinden in chefs die hun Michelinsterren ‘teruggeven’. De Rozario ergert zich er aan en Bijdendijk noemt het ‘krankzinnig.’

 • Animal Resistance verstoort etentje van minister Lydia Peeters in sterrenrestaurant

  Dierenactivisten van Animal Resistance hebben dinsdagavond actie gevoerd in het sterrenrestaurant Vivendum in het Limburgse Dilsen tegen het serveren van foie gras. Vlaams minister Lydia Peeters Mobiliteit en Openbare werken (Open VLD) zat er op dat ogenblik te eten.

 • Erik en Julien van Loo halen Foodshed uit Foodhallen Rotterdam

  Erik en Julien van Loo (Parkheuvel**) halen hun streetfood-concept Foodshed uit de Foodhallen in Rotterdam. Ze stoppen er niet mee, maar gaan op zoek naar een andere locatie.

12-11

 • Tweesterrenchef Syrco Bakker en topbarista Rob Clarijs lanceren koffiemerk Oostenwind

  Syrco Bakker, chef van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand Bad en Rob Clarijs, eigenaar van koffiebranderij De Zeeuwse Branding, hebben de handen ineengeslagen en lanceren samen een koffiemerk: Oostenwind.

11-11

 • Prijs Bib Gourmand menu van 37 naar 39 euro

  Michelin verhoogt de maximale prijs voor het Bib Gourmand-driegangenmenu van 37 naar 39 euro. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de prijs stijgt.

 • Wijnen van Thérèse Boer en Astrid Joosten bij De Klok Dranken

  De wijnen van Thérèse Boer en Astrid Joosten zijn voor de horeca voortaan te verkrijgen via De Klok Dranken. Therese Boer, mede-eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije begon zeven jaar geleden samen met Astrid Joosten met wijnen onder het eigen label ‘Astrid & Thérèse’.

 • Gerard Wollerich wordt nieuwe voorzitter van Alliance Gastronomique

  Gerard Wollerich wordt de nieuwe voorzitter van Alliance Gastronomique. Hij neemt het stokje over van Marc van Gulick. Op 30 november wordt dit officieel bekendgemaakt.

8-11

 • Overname voor Bib restaurant Salon de Provence in 2020

  Jan en Pauline van der Sluijs van Bib Gourmand restaurant Salon de Provence in Breda sluiten na de kerst de deuren van hun restaurant. De ondernemers dragen het stokje – na twintig jaar inzet – over aan een nieuwe generatie. Niels van Kooten (kok bij Hofstede De Blaak in Tilburg) en Bono van Veelen (restaurant manager Inter Scaldes***in Kruiningen) zullen in februari 2020 het restaurant heropenen onder dezelfde naam.

 • Blinde vlekken op de restaurantkaart: hoe betrouwbaar is de gids?

  Een heerlijk driegangenmenu eten voor minder dan 39 euro: in bepaalde regio’s in ons land is het zo goed als onmogelijk volgens restaurantgids bib gourmand. Hoe zijn die witte vlekken te verklaren?

7-11

 • Ron Blaauw: ‘onverwachte Bib Gourmand voor Gastrobar Indonesia Downtown’

  Even was er wat verwarring bij Ron Blaauw en zijn brigade. Dat de Bib Gourmand voor Nacarat verviel was geen verrassing, die zaak werd immers begin dit jaar al omgebouwd tot Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Maar had die nu wel of geen Bib? Werner Loens bood uiteindelijk duidelijkheid.

 • Bib Gourmand voor The Green Rose: ‘Vooral ook trots voor Arnhem’

  The Green Rose in Arnhem heeft een Bib Gourmand mogen ontvangen. Het nieuwe restaurant van ondernemer en chef-kok Jin Hu wordt daarmee beloond voor zijn eigen stijl. ‘Ik vind het vooral ook mooi voor de stad. Ik ben niet teruggekeerd om af te bouwen.’

 • De Olliemölle in Borculo heel blij met terugkeer van de Bib

  Gea Meppelink is heel blij met het nieuws dat bistro De Olliemölle in Borculo na jaren weer een Bib heeft. ‘Dit was een wens. Ik heb een goed gesprek gehad met de inspecteur van Michelin, maar je weet het pas zeker als de gids verschijnt.’

 • Bib na een jaar weer terug voor La Fleurie: ‘dit motiveert enorm’

  La Fleurie in Oirschot raakte vorig jaar de Bib Gourmand kwijt nadat het restaurant van eigenaar verwisselde. Nu is de erkenning weer terug, en daar is eigenaar Martino Verbruggen ‘keiblij’ mee. ‘Dit is echt een enorme opkikker, en het motiveert het team enorm.’

 • Coperto verheugd met Bib Gourmand: ‘Zo ons best voor gedaan’

  Met een Bib Gourmand krijgt Coperto Restobar in Zwolle loon naar werken. Chef-kok Remco Jansen: ‘We hebben twee jaar geleden dit restaurant geopend met een ambitie om op dit niveau te acteren. Dus als dat beloond wordt, is dat natuurlijk fantastisch.’

 • Bib Gourmand 2020: zeventien nieuwe restaurants met een Bib

  135 restaurants in Nederland hebben voor 2020 een Bib Gourmand gekregen van Michelin. Deze waardering voor een goede prijs-kwaliteitverhouding is nieuw voor 17 zaken.

 • Verlies Bib Gourmand overvalt Lime: ‘Niet zien aankomen’

  Het Maldense restaurant Lime is overvallen door het verlies van de Bib Gourmand. Voormalig sterchef Ysbrandt Wermenbol verwacht niet dat dit betekent dat zijn zaak in januari 2020 een Michelinster krijgt: ‘Ik heb jarenlang een ster gehad en sta niet direct te springen om opnieuw een ster te ontvangen.’

 • Hier eet u het best voor minder dan 39 euro volgens Bib Gourmand

  Op de uitreiking van de Michelinsterren is het nog even wachten, maar de culinaire gids pakt vandaag wel al uit met de twaalfde editie van de Bib Gourmand Benelux, met een overzicht van de beste restaurants waar u al voor 39 euro aan tafel kunt schuiven voor een driegangenmenu.

6-11

 • Beau Dengis nieuwe sommelier bij Beluga in Maastricht

  Sterrenrestaurant Beluga loves you in Maastricht heeft een nieuwe sommelier. Beau Dengis (24) neemt na 17 jaar het stokje over van Matthijs Vranken, die dit jaar besloot om voormalig Beluga-chef Hans van Wolde te volgen in zijn nieuwe avontuur.