Nieuws


7-5

  • De leukste & de lekkerste: 33 terrassen die het wachten waard zijn

    Eindelijk kan het weer: uit eten gaan. Wij bundelden de aantrekkelijkste terrassen van het moment, van rooftops tot kasteeldomeinen, van vrolijke zomerbars tot sterrenrestaurants, en van Diksmuide tot Tongeren. De openingsuren die we vermelden, zijn ons meegedeeld voor het weekend van 8 mei en daarna. Houd er rekening mee dat sommige restaurants hun formule nog zullen bijsturen om in te spelen op de ongewone omstandigheden. De Standaard

  • AKE-Ideal NordCap organiseert Pizza Forum voor de horeca

    De culinaire pizza is in opkomst. Steeds meer topchefs ontdekken de pizza als winstgevend gerecht in hun pizza-formules. Van restaurant, tot shop in shop, en bedrijfsrestaurant, de pizza is populair. Misset Horeca

6-5

  • Chef Menno Post geeft krokettenavontuur blijvend vervolg

    Menno Post, patron cuisinier van sterrestaurant Olivijn in Haarlem, verkoopt tijdens de lockdown op vrijdag, zaterdag en zondag vanuit zijn restaurant kroketten vanuit een snackmuur. Daar gaat hij mee door vanuit een eigen traiteur annex delicatessenwinkel. Misset Horeca

5-5

  • Wedstrijdkok Alfred van Dijk neemt restaurant Het Oude Dykhuys over

    André Geerlings draagt op 1 juni zijn Bib Gourmand-restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek over aan chef-kok Alfred van Dijk. Van Dijk is al 31 jaar chef bij het restaurant en daarnaast fervent wedstrijdkok met hoofdprijzen op verschillende (inter)nationale kookwedstrijden op zijn erelijst. Misset Horeca

4-5

  • New Yorks driesterrenrestaurant schrapt vlees en vis van het menu: ‘Op zoveel vlakken niet duurzaam’

    Eleven Madison Park in New York, in 2017 nog verkozen tot beste restaurant ter wereld, kiest bij heropening resoluut voor een plantaardige keuken. ‘We kunnen niet terug naar hoe we het voorheen deden.’ De Standaard

  • Driesterrenzaak Eleven Madison Park heropent als veganistisch restaurant

    Als driesterrenrestaurant Eleven Madison Park in New York 10 juni heropent, zal het restaurant veganistisch zijn. Dat heeft chef-kok en eigenaar Daniel Humm laten weten. Bovendien zal het voormalig beste restaurant van de wereld voor elk verkocht diner vijf maaltijden schenken aan stadsgenoten die het kunnen gebruiken. Misset Horeca

26-4

  • Driesterrenrestaurant Zilte verhuist tijdelijk uit Antwerpen: ‘Ons terras voldoet niet’

    Zilte, het driesterrenrestaurant in het MAS in Antwerpen, verhuist volgende maand naar het wijndomein Valke Vleug in Liezele, bij Puurs. ‘Ons terras voldoet niet’, zegt chef Viki Geunes. ‘Daarom hebben we er één gezocht met de allures van Zilte.’ De Standaard

21-4

  • Veel sterrenrestaurants houden terrassen straks dicht

    Veel sterrenrestaurants die beschikken over een terras, zien het nog niet zitten om vanaf 28 april de terrasdeuren te openen. Het weersafhankelijke vinden deze, met een Michelinster bekroonde zaken, een te groot risico. Misset Horeca

19-4

  • Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

    Tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team te versterken. Misset Horeca

  • Vital Awick verruilt keuken van Tribeca** voor die van Harry’s in Maastricht

    Vital Awick, nu nog werkzaam als keukenchef bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze van Jan Sobecki, wordt per 1 mei chef de cuisine bij Harry's in Maastricht. Awick vervangt Julian Lemmens, die na 7 jaar bij Harry’s te hebben gewerkt een nieuwe uitdaging aangaat als chef van Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer. Misset Horeca

16-4

  • Vlaamse sterrenchefs: ‘Je kunt ons niet vragen gastronomie op een terras te brengen’

    Vlaamse sterrenchefs kreunen onder de beslissingen van het Overlegcomité. Ze zien het niet ­zitten de deuren te openen op 8 mei. ‘Je kunt ons niet vragen gastronomie op een terras te brengen’, zegt chef Stéphane Buyens. De Standaard

  • Topchefs in actie voor zieke Bodhi

    Restaurant De Librije in Zwolle, De Treeswijkhoeve uit Waalre, Zarzo en Mei Wah uit Eindhoven, en Da Vinci uit Maasbracht hebben de handen ineengeslagen om geld op te halen voor een rolstoeltoegankelijk huis voor de zieke 4-jarige Bodhi Broeren uit Geldrop. Misset Horeca

15-4

  • Chef Alain Alders nieuw in bestuur Bocuse d’Or

    Chef Alain Alders is nieuw toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Voorzitter van de Nederlandse tak van deze kookwedstrijd is en blijft Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen. Misset Horeca

  • Horecaondernemers doen opvallende oproep: ‘Op 1 mei open, want het geld is op’

    Honderd horecaondernemers doen in een gezamenlijke videoboodschap een oproep aan de regering om de horeca zo snel mogelijk te heropenen in mei. Het Overlegcomité besliste dat op 8 mei enkel de terrassen open mogen, als de situatie in de ziekenhuizen niet verslechtert. Maar in bovenstaande video vragen topchefs Peter Goossens en Viki Geunes een volledige heropening. De Standaard

13-4

  • Acht bekende chefs maken iconische snacks na in tv-serie Snackmasters

    Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de acht chef-koks die strijden om de titel Snackmasters 2021. Misset Horeca

12-4

  • Sterrenchefs 212 beginnen nieuw restaurant

    Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge van restaurant 212 in Amsterdam, dat eind maart werd bekroond met een tweede Michelinster, beginnen een tweede restaurant in de hoofdstad. De zaak is gelegen om de hoek van hun huidige restaurant. Misset Horeca

8-4

  • Rabobank organiseert webinar Horeca & Recreatie

    De horeca & recreatie sector is hard geraakt het afgelopen jaar. Dit heeft veel gevergd van ondernemers, niet alleen financieel maar ook mentaal. Anne Sophie Kat van Vakantiepark De Kleine Wolf, Jonnie & Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije en Jos Klerkx van de Rabobank praten hierover tijdens een webinar over de toekomst van horeca en recreatie. Misset Horeca

7-4

  • Vijf Alliance-restaurants met bedden helpen collega’s

    Vijf restaurants met hotelfunctie helpen collega’s die geen slaapkamers hebben voor in-room dining voor hun gasten. De vijf restaurants zijn aangesloten bij de Alliance Gastronomique. Gasten die hier blijven eten en slapen kunnen sparen voor een cadeau cheque die ze bij alle Alliance Restaurants kunnen inwisselen. Misset Horeca

6-4

  • Johan van Groeninge nieuwe chef Het Kasteel van Rhoon

    Johan van Groeninge is de nieuwe chef van Het Kasteel van Rhoon. De voormalig sterkok is in het restaurant van Ad Janssen de opvolger van Chris de Jong, die de GasteRhoon Groep verlaat. Van Groeninge was jaren eigenaar van Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven. Misset Horeca

2-4

  • Kevin Kion en Daniël Damen starten eigen restaurant in Haarlem

    Kevin Kion en Daniël Damen gaan na de lockdown hun eigen restaurant beginnen in Haarlem. Kion was keukenchef en mede-eigenaar van Restaurant ML in Haarlem. Damen is chef bij Restaurant Serre in het Okura Hotel in Amsterdam.  Misset Horeca

1-4

  • Failliet The Hunting Lodge en Garoeda gekocht door De Schone Zaak

    Een groep investeerders die opereert onder de naam De Schone Zaak (oa Ron Blaauw en Richard van Leeuwen van The Harbour Club) heeft inmiddels tien bedrijven aangekocht. Deze zaken worden weer verpacht tegen vijf procent van de omzet. Ze kochten De Karpendonkse Hoeve, The Hunting Lodge en Garoeda. Welke nog meer? Misset Horeca

  • Guido Braeken nieuwe chef de cuisine Château Wittem

    Guido Braeken, voormalig keukenchef bij sterrestaurant Beluga Loves You in Maastricht, stapt over naar Chateau Wittem. Hij neemt er de leiding van de keuken over van Sven Nijnenhuis die in februari vertrok voor het zelfstandig ondernemerschap. Misset Horeca

31-3

  • Wisselingen in de brigade van Jonnie en Thérèse Boer

    Stefan de Wilde, de voormalig rechterhand van Thérèse Boer en maître van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, heeft een nieuwe functie. Hij is bedrijfsleider geworden van Brass Boer Thuis in Zwolle, ook van Jonnie en Thérèse Boer. Daarnaast zijn er meer verschuivingen in het team. Misset Horeca