Nieuws


26-11

  • Topchef Guy Van Cauteren (70) overleden: ‘Hij was al een tv-kok toen dat begrip nog niet bestond’

    Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren (70) van het gekende restaurant ‘t Laurierblad is overleden. Hij was al even opgenomen in het ziekenhuis waar hij vocht tegen een slepende ziekte en daar kreeg hij corona bovenop. De Standaard

25-11

  • Team De Librije wint de Nederlandse Copa Jerez 2020

    Restaurant Spectrum, Mei Wah, Oonivoo, Noble Kitchen en De Librije namen het deze week tegen elkaar op tijdens de Nederlandse finale van de prestigieuze Copa Jerez. Na het koken en toelichten van hun drie wijn-spijscombinaties werd het team van De Librije tot winnaar uitgeroepen. Misset Horeca

24-11

  • Jacob Jan Boerma kookt voor 4750 euro met kerst bij mensen thuis: ‘nu al uitverkocht’

    Jacob Jan Boerma kookt met de kerstdagen bij mensen thuis. 'Drie avonden hebben we aangeboden', zo vertelt de topchef over De Leest at Home. Er hangt echter wel een prijskaartje van 4750 euro aan om de voormalige driesterrenchef bij je thuis in de keuken te hebben staan. 'Maar het was op de eerste dag al uitverkocht.' Misset Horeca

  • Hans van Wolde in RTL-serie ‘Brut, Dromen Onder Grote Druk’

    ‘Brut, Dromen Onder Grote Druk’, wordt vanaf woensdag 6 januari bij RTL 4 uitgezonden. In deze serie wordt chef-kok Hans van Wolde twee jaar gevolgd tijdens het verwezenlijken van zijn droom: Restaurant Brut172 in Reijmerstok. Misset Horeca

  • Presentatie Michelin Belux 2021 volledig digitaal

    De inhoud van de Michelingids voor België en Luxemburg wordt op 11 januari volledig digitaal bekendgemaakt vanuit het stadhuis van Bergen. 'Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen', zo laat Michelin weten. Daar ontsnapt ook de presentatie van de gids niet aan. Misset Horeca

  • GaultMilllau 2021: Waardering voor Le Pristine van Sergio Herman

    'Dé Nieuwkomer van het jaar' in de Gault&Millau gids 2021 in België is met een score van 16/20, Le Pristine van Sergio Herman in Antwerpen. Misset Horeca

23-11

  • Gault&Millau wil met nieuwe gids gesloten restaurants ‘aandacht geven die ze verdienen’

    Christophe Pauly is door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’. De achttiende editie van de restaurantgids werd maandag virtueel voorgesteld, ook al weten de restaurants nog steeds niet wanneer ze opnieuw klanten mogen ontvangen. De Standaard

  • Erik van Loo van Parkheuvel** kookt bij Eric Swaghoven van Valuas*

    Meesterkoks Erik van Loo en Eric Swaghoven, eigenaren en chefs van respectievelijk Parkheuvel** en Valuas, verenigen hun kookkunsten en zullen op 8, 9 en 10 december, bij Valuas in Venlo, een zesgangendiner serveren. Misset Horeca

20-11

  • Met collega’s koken via een Zoom-sessie met sterrenchef Onno Kokmeijer

    Tweesterrenchef Onno Kokmeijer ontwikkelt en organiseert corona-proof diner workshops voor het bedrijfsleven. Zo krijgen bedrijven de mogelijkheid om tijdens de coronacrisis, een tijd waarin veel mensen vanuit huis werken, een moment samen te creëren met collega’s. Misset Horeca

  • Restaurants Lastage en Lazuur openen winkel Lafors

    Als horecaprofessionals werken de teams van het Amsterdamse sterrenrestaurant Lastage en zusje Lazuur al jaren samen met wijnimporteur Anfors Imperial. Samen starten ze nu een pop-up wijn- en delicatessenwinkel. Misset Horeca

19-11

  • Taiko Amsterdam opent deuren van tweede locatie in Dubai

    Restaurant Taiko in het Amsterdamse Conservatoriumhotel van chefkok Schilo van Coevorden, heeft deze week officieel de deuren geopend van een tweede vestiging, in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai is de eerste internationale vestiging van het restaurant. Misset Horeca

  • René Brienen brengt restaurant naar hotel in Venray

    René en Marja Brienen van sterrestaurant Brienen aan de Maas in Well brengen hun restaurant tijdelijk over naar Hotel de Witte Hoeve in Venray. Dit hotel heeft zelf geen eigen restaurant. Wel een keuken. Misset Horeca

18-11

  • Sterrestaurant 212 komt met kerstboxen voor bedrijven

    In plaats van alleen culinaire boxen te verkopen aan particulieren, richt sterrestaurant 212 zich ook op bedrijven. Met deze culinaire boxen van 212 kunnen bedrijven hun medewerkers met kerst verrassen met een sterdiner thuis. Misset Horeca

  • Deze sterrestaurants sluiten deuren met kerst om aanhoudende onzekerheid

    Steeds meer zaken kiezen ervoor om met kerst dicht te blijven vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom deze feestdagen. 'De onduidelijkheid om af te wachten tot we eventueel half december toch open mogen, maakt het onmogelijk om er een topkerst van te maken', zo meldt Ron Blaauw. Hij sluit daarom de Ron Gastrobars. Misset Horeca

17-11

  • Beroemde Australische chef-kok gedumpt na post op social media

    De Australische beroemde chef-kok en complottheoreticus Pete Evans is door verschillende bedrijven in de ban gedaan nadat hij een nazisymbool op sociale media had gepost. Ook zijn boeken werden dinsdag uit de schappen gehaald. Misset Horeca

16-11

  • Thomas Voets nieuwe chef van Benz in Kazerne Eindhoven

    Thomas Voets, voormalig chef van Bib Gourmand-restaurant Auberge Jean & Marie in Amsterdam, is de nieuwe chef van restaurant Benz in Kazerne Hotel Eindhoven. Misset Horeca

  • Thomas Voets nieuwe chef van Benz in Kazerne Eindhoven

    Thomas Voets, voormalig chef van Bib Gourmand-restaurant Auberge Jean & Marie in Amsterdam, is de nieuwe chef van restaurant Benz in Kazerne Hotel Eindhoven. Misset Horeca

  • Sterrestaurant Calla’s naar hotel Corona

    Sterrestaurant Calla’s verhuist naar Hotel Corona, het oudste viersterrenhotel van Den Haag. Misset Horeca

13-11

  • Finalisten Copa Jerez 2020 bekend

    Na het inleveren van een geschreven en gefotografeerd 3-gangen menu met een toelichting van waarom welke sherry bij welk gerecht past, heeft de jury de teams van restaurant Spectrum, Mei Wah, Oonivoo, Noble Kitchen en De Librije voor de Nederlandse finale van de Copa Jerez geselecteerd. Misset Horeca

11-11

  • Jarno Eggen gastchef bij Wilco Berends

    Jarno Eggen, patron cuisinier van Restaurant De Groene Lantaarn – bekroond met twee Michelinsterren - gaat drie dagen koken in het restaurant van sterchef Wilco Berends in Vreeland. Daarnaast start hij in Staphorst met Boutique Culinair. Misset Horeca

  • Michelin onthult drie nieuwe namen uit gids voor 2021

    Michelin heeft drie namen van restaurants onthuld die worden opgenomen in de Michelingids voor 2021. Vanwege de coronacrisis heeft Michelin de gidspresentatie uitgesteld tot maart volgend jaar Misset Horeca

10-11

  • Freek van Noortwijk lanceert ‘Met Freek, echt eten’

    Freek van Noortwijk - mede-eigenaar en chefkok van The Breda Group - start een nieuw concept: ‘Met Freek, écht eten. De keuken focust zich op gezonde, voedzame en eerlijke gerechten met producten van Nederlandse bodem. Op 12 november vindt de lancering plaats vanuit restaurant Guts. Misset Horeca

9-11

  • Chef en boer maken samen duurzame maaltijdboxen

    Restaurant chef-kok Manfred Albrecht van Bij Albrecht en Boer Henk van Bijzonder Brabants verbinden hun specialistische kwaliteiten in een maaltijdbox voor thuis. Misset Horeca