Nieuws


20-6

 • 1,5 miljoen euro voor Apicbase

  Apicbase, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-based foodmanagement software, krijgt een investeringsinjectie van 1,5 miljoen euro. Pastorale (B), Librije, Bunk Hotels, El Celler de Can Roca (Sp) en Sodexo zijn klanten van Apicbase. 

18-6

 • Adriaan Visser van Tribeca behaalt Advanced Sommelier titel

  Adriaan Visser, sommelier bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft de titel Advanced Sommelier behaald van The Court of Master Sommeliers. Hij is de derde Nederlander in bezit van deze titel. De andere twee zijn Jan Willem van der Hek en Richelle van Gemert.

 • Hoe verhoog je je omzet in de horeca met data?

  Turn data into action, dat was maandag 18 juni het leidende onderwerp tijdens het congres Data Meets Hospitality. Lightspeed organiseerde het congres voor de tweede keer. Verschillende sprekers, waaronder bekende chefs als Thijs Meliefste en Wouter van Laarhoven spraken daar over hoe zij data inzetten om hun zaak succesvol te maken. Uber Eats en Deliverect gaven tips hoe je de omzet kan verhogen met maaltijdbezorging.

17-6

 • Jonnie Boer neemt stokje over van Cees Helder als boegbeeld Cas Spijkers Academie

  Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. De driesterrenchef gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen.

 • Discussie over de kreeft bij Restaurant Goud van Herman den Blijker

  Recensent Hiske Versprille beoordeelt Restaurant Goud van Herman den Blijker met een 5- in de Volkskrant van 14 juni 2019. Er ontstaat nu discussie over het gebruik van rivierkreeftjes terwijl er Oosterschelde kreeft op het menu staat. Wat is er aan de hand?

16-6

 • Tweesterrenchef Francois Geurds gaat ontbijt doen

  Een gekookt of gepocheerd ei op tweesterrenniveau – vanaf dinsdag 25 juni 2019 kun je vanaf 7.30 uur ‘s morgens ontbijten bij FG Restaurant in De Hofbogen Rotterdam. Meesterkok François Geurds start als eerste sterrenchef met een hoogwaardige ontbijtservice.

14-6

 • Bij restaurant Goud van Herman de Blijker is zelfs de kreeft nep

  Eten in Restaurant Goud van Herman den Blijker, dat moet wel goed zijn, dacht Hiske. Maar het bleek van geen kant te kloppen.

13-6

 • Drie topchefs verzorgen menu op ‘WeCanDance’

  Voor het driedaagse dancefestival in Zeebrugge WeCanDance werkt de organisatie dit jaar samen met drie topchefs en West-Vlaamse landbouwers.

 • ‘Dinner in the Sky’ kiest voor Brussels water

  Het gastronomische concept Dinner in the Sky siert van 13 tot 23 juni de skyline boven het Brusselse kanaal. Op 50 meter hoogte serveren 12 topchefs hun 22 gasten een diner met een uniek uitzicht op de hoofdstad.

7-6

 • Vijfde finalist Bocuse d’Or Nederland is Menno Post

  De vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarlem. Post krijgt een wildcard van het bestuur van Bocuse d’Or. Vorige week plaatsten vier finalisten zich tijdens de voorronde die werd gehouden in het FrieslandCampina Innovation centre in Wageningen. De winnaar van de finale mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in 2020 in Estland.

 • Sterrenrestaurants liever voor klant dan voor (bedreigde) vis

  Sterrenrestaurants doen er alles aan om hun gasten in de watten te leggen. Maar voor vis zijn ze minder vriendelijk. Negen van de tien zaken met een Michelinster serveren vis die op de rode lijst staat van bedreigde of overbeviste soorten zoals zeebaars, tarbot en paling.

4-6

 • Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openen restaurant 020 op Curaçao

  Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van sterrestaurant 212 in Amsterdam, openen op 1 juli 2019 restaurant 020 in Willemstad op Curaçao. Het restaurant opent de deuren in een oud landhuis aan zee. ‘De naam, 020, is een verwijzing naar de gezelligheid in Amsterdam’, vertelt Van Oostenbrugge tegenover Misset Horeca.

 • De Beren restaurants en Herman den Blijker dagen hobbykoks uit

  De Beren introduceert vanaf juni de ‘Meesterchef Challenge’, waarbij hobbykoks voor één simpele uitdaging worden gesteld: het inzenden van een uitzonderlijk hoofdgerecht. Uit alle inzendingen worden de vijf beste gerechten gekozen, die de hobbykoks eind juli live mogen bereiden voor een vakjury onder leiding van chef-kok Herman den Blijker. Het winnende gerecht krijgt een plek op de wintermenukaart van De Beren.

3-6

 • De Groene Lantaarn** heeft deuren open in Staphorst

  Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn is verhuisd van Zuidwolde naar Staphorst. Op vrijdag 31 mei hadden ondernemers Jarno Eggen en Cindy Borger de deuren van hun nieuwe locatie voor het eerst open.

29-5

 • Marko Karelse (JRE): ‘Jonge chefs helpen die ondernemer worden’

  Marko Karelse – chef en eigenaar van Villa La Ruche in Voorburg, wordt eind dit jaar voorzitter van de restaurantvereniging JRE Nederland waarbij JRE staat voor Jeunes Restaurateurs ‘d Europe. Hij neemt het stokje over van Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk.

 • Erik van Loo en The Park beëindigen samenwerking

  Na vijf jaar komt er op 1 juni 2019 een eind aan de samenwerking tussen restaurant The Park en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel **. ‘Het is nu tijd om op eigen benen te staan.’

28-5

 • Sergio Herman lanceert eigen koffie: 'Leven is te kort voor slechte koffie'

  Sterrenchef Sergio Herman lanceert zijn eigen koffiemerk ‘Inkbrew Coffee’. De Nederlander ontwikkelde samen met een team experten,waaronder ‘koffieoloog’ Annelies Houwen, twee varianten.

 • Lars Albers van sterrestaurant Noble slaat vleugels uit

  Sterrestaurant Noble in Den Bosch is op zoek naar een nieuwe chef de cuisine, nu Lars Albers heeft besloten zijn vleugels uit te slaan. Albers gaat de focus leggen op het ondernemerschap.

27-5

 • Driesterrenchef Jannis Brevet van Inter Scaldes krijgt eigen expositie

  Driesterrenchef Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen krijgt tot en met 19 juni een eigen kunstexpositie in Galerie PS20 in Apeldoorn. Al op jonge leeftijd tekende en schilderde de chef-kok.

26-5

 • Zijn restaurants zijn misschien waardeloos, maar verder is Jamie Oliver de beste

  Ooit at ik in Amsterdam in een restaurant van Jamie Oliver. De jongeman die de wijn serveerde, opende de fles, rook aan de kurk, schonk de drank in een glas en nam er een slok van: ‘Hij is lekker!’ De ober, ik aarzel hem sommelier te noemen, keek er monter bij. Ik was met stomheid geslagen. Ik kon slechts een paar kreten uitstoten: ‘maar. maar . uuuuuh.’ Inmiddels had de jongen zich al uit de voeten gemaakt en ging de verbaasde stilte aan onze tafel over in minutenlang gelach.

24-5

 • Servais Tielman over overname Beluga**: ‘Die sterren komen vermoedelijk te vervallen’

  Servais Tielman, voormalig eigenaar van sterrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen, neemt deze zomer tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht over. Tielman zet met een zeer ervaren keukenteam en in totaal 32 man personeel, serieus in op behoud van die Michelinsterren. ‘Maar we gaan er vanuit dat die sterren komen te vervallen.’

23-5

 • Nederlandse topchefs (Sergio Herman, Jonnie Boer) zetten ‘bijvangst’ Noordzee op menu

  15 Nederlandse topchefs hebben zich verenigd in NorthSeaChefs Nederland. Ze willen minder bekende vissoorten uit de Noordzee in hun keukens verwerken. Sergio Herman: ‘De Noordzee biedt veel meer dan tarbot, griet of zeetong.’