Nieuws


21-2

 • Zes JRE-chefs genomineerd voor internationale prijzen

  Om het jaar reikt de internationale organisatie Jeunes Restaurateurs awards uit aan leden. Nederland heeft zes nominaties in huis voor 2019, onder meer voor Mart Scherp, Jermain de Rozario en Jeroen Brouwer.

 • Nick Bril: tweede restaurant in Antwerpen

  Nick Bril, chef-kok van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, gaat in diezelfde stad, vlakbij The Jane, ook koken in het nieuwe restaurant August. Pieter Starmans, nu nog in de keuken van Pure C in Cadzand, gaat over naar August.

20-2

 • Nationale Restaurant Week weer van start: eerste restaurants vragen om aanbetaling

  De Nationale Restaurant Week gaat weer van start. De actieweek duurt van 11 tot en met 27 maart. 600 restaurants doen mee, waarvan 75 sterrenrestaurants. Deze editie zijn er voor het eerst restaurants die een aanbetaling vragen bij een reservering.

19-2

 • Lightspeed lanceert receptenboek in navolging van online docuserie 

  Kassasysteem aanbieder Lightspeed brengt een bundel recepten uit in navolging van de zesdelige online miniserie Meet the chef. Deze serie geeft een unieke inkijk achter de schermen van het werk van topchefs.

18-2

 • Michelinchef opent één-tafelrestaurant Naylor's

  Eten in de keuken van Vermeer Amsterdam? Dat kan. Michelinchef Chris Naylor opent deze week Naylor's, een exclusief één-tafelrestaurant. Om maar gelijk verwarring te voorkomen: dat is dus wel wat anders dan een chef's table. Bij Naylor's eet je letterlijk midden in de keuken van Vermeer. Om die tafel staan transparante wanden, zodat gasten op de voet kunnen volgen wat er in de keuken gebeurt. De m

 • 24H Chefs haalt met 55.600 euro recordbedrag op voor het Rode Kruis

  Het 24 uurs event van 24H Chefs op zondag 17 februari, waarin 24 Topchefs koken voor het Rode Kruis, heeft een recordbedrag opgehaald. In combinatie met de online veiling werd het recordbedrag van € 55.600,- opgehaald.

 • Chris Naylor opent one table-restaurant Naylor’s

  Sterchef Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam opent deze week een nieuw concept: Naylor’s. Het is een exclusief één-tafelrestaurant, midden in de keuken van Vermeer.

17-2

 • Topchefs koken 24 uur voor het goede doel

  Hier verzamelen we de leukste, opvallendste en mooiste Amsterdamse beelden. Zelf een bijdrage? App ons via WhatsApp of mail nieuwsdienst@parool.nl. Volg ons ook op Instagram. Op de 21ste verdieping van QO Amsterdam was zondag de derde editie van 24H Chefs. In restaurant Juniper & Kin kookten 24 chefs, waaronder Ewout Eleveld, Dennis Huwaë en Menno Post, 24 uur achter elkaar voor het goede doel. Ti

14-2

 • Lex Gasseling van restaurant Rijks naar Famous Flavours

  Lex Gasseling – voormalig eigenaar van Restaurant Fris in Haarlem – heeft zijn baan als general manager bij restaurant Rijks ingeruild voor een gelijknamige functie bij Famous Flavours, een high-end cateraar die onderdeel is van Compass.

 • Restaurant Week: gast besteedt gemiddeld 63,50 euro

  In de laatste Restaurant Week hebben gasten gemiddeld €63,50 per persoon besteed, tegen €55 in 2013. Een van de redenen voor de stijging is het feit dat er veel restaurants met een Michelinster meedoen. Deze restaurants vragen een supplement van minimaal € 12,50 op het aangeboden menu. In de aankomende Restaurant Week test Dining City het doen van een aanbetaling.

13-2

 • Jongeren kunnen in maart weer aan tafel schuiven bij topchefs

  Jongeren van 18 tot en met 30 jaar kunnen volgende maand opnieuw tegen een scherpe prijs gaan eten in het restaurant van een jonge Belgische chef. De reserveringen voor de actie ‘Jong Keukengeweld’ zijn woensdagochtend geopend.

12-2

 • Opleiding van Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

  Tijdens de officiële opening van Blaauw’s restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent.

 • Culinaire nachtbrakers gezocht voor 24H Chefs

  Het 24 uurs event van 24H Chefs, waarin 24 Topchefs koken voor het goede doel start op zondagochtend 17 februari 2019 om 00:00 uur. Samen zullen zij proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Alle chefs werken belangeloos mee aan dit initiatief.

11-2

 • Gert Blom (voormalig eigenaar Amarone*) maakt doorstart met Amsterdamse Proeflokaal

  Gert Blom, voormalig eigenaar van sterrestaurant Amarone in Rotterdam, neemt het failliet verklaarde Amsterdamse Proeflokaal over. Dat werd maandag 11 februari bekend gemaakt.

 • Laurent Willaerts nieuwe directeur &samhoud food

  Laurent Willaerts komt het foodteam van &samhoud versterken als algemeen directeur. Voorheen was Willaerts algemeen directeur van Nestlé Professional. &samhoud food is ontstaan vanuit twee Michelinsterren restaurant &moshik, wat wordt omschreven als de proeftuin voor de voedselinnovaties van &samhoud food.

 • Het Amsterdamse Proeflokaal maakt een doorstart

  Het Amsterdamse Proeflokaal maakt een doorstart. De Rotterdamse horecaondernemer Gert Blom, bekend van sterrenrestaurant Amarone, heeft de enorme hal op het Stadionplein uit faillissement overgenomen en donderdag heropend. Blom is in december benaderd door een leverancier van het toen al noodlijdende Proeflokaal, die hem vroeg mee te denken over de toekomst van de zaak. Er is in kaart gebracht wat

7-2

 • Vijf topkoks over John Halvemaan: 'Een culinaire voorloper'

  Vijf topkoks reageren op het overlijden van chef-kok John Halvemaan, die woensdag overleed op 69-jarige leeftijd. "Het was een heel lieve man. In de 25 jaar dat ik zijn souschef was, leerde hij mij veel meer dan alleen koken. Hij leerde bijvoorbeeld dat je niet alleen boos en serieus hoeft te zijn om iemand het vak te leren. Ik neem een stukje John Halvemaan mee in mijn eigen werk." "Hij stond voo

6-2

 • Spectrum, het voormalige Librije’s Zusje, is geopend

  In Waldorf Astoria Amsterdam is Spectrum, het voormalige Librije’s Zusje, geopend. Het tweesterrenrestaurant onder leiding van chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier is na de transformatie een duidelijke weerspiegeling van de visie op gastronomie en gastvrijheid van het duo.

 • Amsterdamse chef-kok John Halvemaan overleden, de man die nouvelle cuisine naar Nederland haalde

  De Amsterdamse chef-kok John Halvemaan, bekend door zijn eenvoudige en gebalanceerde gerechten, is gisteren op 69-jarige leeftijd overleden.

 • Chef-kok John Halvemaan overleden, de man die nouvelle cuisine naar Nederland haalde

  Kreeft met vanille, steak tartaar met oester, eend met vijfkruidenpoeder en stamppot taugé. Chef-kok John Halvemaan, dinsdag overleden op 69-jarige leeftijd, deed vijftig jaar lang zijn eigen ding.

 • Chef-kok John Halvemaan (69) overleden

  Chef-kok John Halvemaan is dinsdag na een kort ziekbed overleden. Hij werd 69 jaar. Dat melden onder andere HP/De Tijd en Les Patrons Cuisiniers.'Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van een van onze oprichters en nestors van de Dutch Cuisine, John Halvemaan,' schrijft restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers, waar Halvemaan medeoprichter van was.De eigengereide

 • Chef-kok John Halvemaan overleden

  Chef-kok John Halvemaan is gisteren overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Op vrijdag 28 september 2018 draaide hij zijn laatste service in Restaurant Halvemaan in Amsterdam Buitenveldert. Het pand is verkocht.