Nieuws


23-7

  • Beluga Loves You tijdelijk gesloten door waterschade

    Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft tijdens de watersnood van 15, 16 en 17 juli 2021 forse waterschade opgelopen. Onderzoek en herstel van de schade van het aan de Maas gelegen restaurant zal naar verwachting meerdere weken duren. Gedurende die tijd zal het sterrenrestaurant van Servais Tielman gesloten blijven. Misset Horeca

15-7

  • Wout Bru ziet restaurant en hotel in Durbuy helemaal onderlopen: ‘De schade kan in de miljoenen oplopen’

    De wateroverlast in Durbuy heeft veel schade veroorzaakt in Le Sanglier des Ardennes, het hotel en restaurant van Marc Coucke en Wout Bru in Durbuy. ‘De schade kan tot in de miljoenen oplopen’, zegt de sterrenchef aan onze zusterkrant Het Nieuwsblad. Bekijk zijn reactie in de video hierboven. De Standaard

14-7

  • Cas Spijkers Academie: 17 geslaagden voor Gezel Meesterkok

    Studenten van de Cas Spijkers Academie komen voortaan ook in aanmerking voor de titel Gezel Meesterkok van SVH. Dit jaar zijn er maar liefst 17 geslaagd. Voorheen was deze titel voorbehouden aan koks uit een Sterklas. Misset Horeca

  • Gertjan Tempert Student van het Jaar Cas Spijkers Academie

    Gertjan Tempert is door de Cas Spijkers Academie verkozen tot Student van het Jaar. Dit laat zijn trotse werkgever Jarno Eggen van Restaurant De Groene Lantaarn weten. Tempert heeft zijn diploma behaald, is verkozen tot Student van het Jaar en mag zich ook nog een Gezel Meesterkok noemen. Misset Horeca

13-7

  • Nieuwe Michelinsterren worden pas in februari uitgedeeld

    De nieuwe restaurantgids van Michelin en bijbehorende sterren worden eind februari 2022 gepresenteerd in Bergen, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De nieuwe gids zal bovendien uitsluitend online beschikbaar zijn. De Standaard

8-7

  • Restaurantgids Lekker 500 krijgt weer ranglijst in volgende editie

    De editie 2022 van de restaurantgids Lekker 500 krijgt zoals vanouds weer een ranglijst van de 100 beste restaurants van Nederland. De redactie besloot deze vanwege corona niet te publiceren in de editie van 2021.  Misset Horeca

  • De Librije verplaatst Chefs Revolution naar 2022

    Chefs Revolution 2021 gaat definitief niet door. 'Door de COVID-19 gerelateerde maatregelen hebben we gemerkt dat wij dingen half moeten doen. En we hebben tegen elkaar gezegd dat wij geen ‘half werk’ willen leveren', aldus Jonnie en Thérèse Boer. Misset Horeca

7-7

  • Patron-cuisinier Edwin van de Goor overleden

    Patron-cuisinier Edwin van de Goor is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Van de Goor was in het verleden mede-eigenaar van sterrestaurant Seinpost in Scheveningen.  Misset Horeca

6-7

  • Restaurant 5&33 maakt plaats voor Portugese tweesterrenchef

    Restaurant en bar 5&33, wat sinds 2013 onderdeel was van art’otel in Amsterdam, heeft de deuren gesloten. Dit najaar opent op die plek aan de Martelaarsgracht 5 een nieuw restaurant: Arca Amsterdam. Dit is een Portugees concept onder leiding van Henrique Sá Pessoa, die met zijn restaurant Alma in Lissabon in 2019 de tweede ster ontving. Misset Horeca

5-7

  • Sterrestaurant Oonivoo: erkenning van Winespectator

    Sterrestaurant Oonivoo uit Uden heeft erkenning van Winespectator gekregen in de vorm van de Best Award of Excellence. Dit is de één na hoogste onderscheiding die te behalen valt. In Nederland is er geen enkel restaurant met de hoogste waardering, Grand Award. Drie andere Nederlandse restaurants kregen dit jaar ook deze wijnaward. Misset Horeca

1-7

  • Chef-kok Dennis Huwaë start een dark kitchen

    Sterchef Dennis Huwaë van restaurants Daalder en Edel by Dennis in Amsterdam start een dark kitchen voor het luxe thuisbezorgsegment. Misset Horeca

  • Comfort food bij nieuw Smells Good In The Hood Rotterdam

    Comfort food met culinaire invloeden van over de hele wereld. De nieuwe horecazaak Smells Good In The Hood wil Rotterdam en de rest van Nederland kennis laten maken met een nieuw concept. De zaak in Rotterdam-Noord is in handen van chef-kok Nathan Meyer en horecaondernemer Ruben Venema en is geïnspireerd op de Amerikaanse 90’s hiphop en black culture.  Misset Horeca

29-6

  • Sergio Herman: ‘Heb als kleine jongen hierop gevloekt’

    Sergio Herman opent op 1 juli zijn pop-up zaak Moules Frites in Zeebrugge. De zaak draait tot en met 15 augustus. Misset Horeca

  • Sterrenchef start met ‘Dreams of Coffee’

    Tweesterrenchef François Geurds van FG in Rotterdam neemt zijn gasten in de nieuwe Coffee cult bar mee in de wereld van specialty coffees. Misset Horeca

  • Zwitserse driesterrenchef Andreas Caminada opent vegetarisch restaurant

    Andreas Caminada, chef en eigenaar van Schloss Schauenstein*** in Zwitserland, opent in het kasteel een tweede restaurant: Oz. De kaart van dit 10 couverts tellende restaurant is volledig vegetarisch. Misset Horeca

23-6

  • College Hotel opent nieuw Caribisch restaurant Mondi

    The College Hotel in Amsterdam opent een nieuw restaurant: Mondi Caribbean Cuisine Restaurant & Terrace. Ondernemers Gunay Uslu, Mariska Nunes en chefkok Justin Niessen brengen in dit nieuwe concept hun passie voor de Caraïben en in het bijzonder Curaçao samen. Misset Horeca

21-6

  • Nieuwe chef-kok voor Hotel Haarhuis

    Frank Bregman, voormalig chef en mede-eigenaar van Bib Gourmand restaurant Oude Post in Renkum is aan de slag gegaan als chef-kok van Hotel Haarhuis in Arnhem. Misset Horeca

19-6

  • Merlet onder water; gast geeft bizar slechte review

    Hotel-restaurant Merlet in Schoorl heeft een bizarre review gekregen van een gast. Terwijl het horecabedrijf van Martin van Bourgonje vrijdagavond kampte met hevig noodweer, gangen veranderden in rivieren en het water in de keuken stond, had een gast hier geen enkele begrip voor. Misset Horeca

18-6

  • SVH Meesterkok Wynand Vogel overleden

    Wynand Vogel, onder meer oud-hoofdinspecteur van restaurantgids Lekker, is overleden. Dat meldt de vakvereniging op haar website. Misset Horeca

17-6

  • Duitse tweesterrenchef ontwikkelt culinaire attractie voor pretpark

    De Duitse tweesterrenchef Peter Hagen-Wiest van Ammolite in Rust werkt mee aan de nieuwste attractie van het mega-pretpark Europa-Park. Het wordt volgens het park een ‘culinaire belevingsattractie voor alle zintuigen.’ Misset Horeca

16-6

  • Sasja Moonen van Restaurant Bridges wint Jeunes Sommeliers Competition

    De 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021. Misset Horeca

15-6

  • Gastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns met pensioen

    Peter Bruins stopt bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen. Bruins, die ruim 42,5 jaar het gezicht van De Bokkedoorns was, gaat in juli 2021 met pensioen. Misset Horeca