Nieuws op culinair gebied

Jean Luc Etienne naar Restaurant Parkheuvel

Misset Horeca
Misset Horeca
schreef nieuwsbericht
4u

Jean Luc Etienne gaat de scepter zwaaien in restaurant Parkheuvel van Erik van Loo en buigt zich over de wijnen. Jean Luc Etienne wordt er restaurantmanager en sommelier.

misset
Sterrenchef Ron Blaauw legt uit: zo maak je het perfecte spiegelei

Sterrenchef Ron Blaauw legt uit: zo maak je het perfecte spiegelei

Bakt u graag een spiegeleitje? Sterrenchef Ron Blaauw legt uit hoe u daarin de perfectie bereikt. 'Onze gouden regel is dat nieuwe mensen in het restaurant eieren moeten bakken voor het personeel. Daaraan zie je direct of ze het koken in de vingers hebben. De uitspraak 'die kan nog geen ei bakken' wanneer iemand niet kan koken is dan ook zeer terecht.'Bewaar eieren niet in de koelkast. Als je een

volkskrant
Meesterkok Sébastien Bras levert drie Michelinsterren in, prestatiedruk is te hoog

Meesterkok Sébastien Bras levert drie Michelinsterren in, prestatiedruk is te hoog

Een internationaal gelauwerde driesterrenchef die ten overstaan van de wereld bekendmaakt dat hij zijn drie Michelinsterren, de hoogste onderscheiding in de culinaire wereld, inlevert en voortaan als kokende anonymus door het leven wil gaan: zoiets was nog nooit vertoond. Sébastien Bras deed het deze week. Bras is chef-kok van restaurant Le Suquet in de Franse messenstad Laguiole in de heuvels van

volkskrant
‘Restaurants passen hun verlichting aan voor Instagram’

‘Restaurants passen hun verlichting aan voor Instagram’

Vroeger telde vooral de smaak, nu moeten chef-koks ook tijd steken in de looks van hun borden, willen ze gasten overtuigen via sociale media. Daardoor investeren meer en meer restaurants ook in een ander soort verlichting, aldus de restaurantcriticus voor The New York Times.

destandaard
Chef Maik Kuijpers verlaat De Librije

Chef Maik Kuijpers verlaat De Librije

Maik Kuijpers gaat na dertien jaar weg bij De Librije, het driesterrenrestaurant van Jonnie en Therese Boer. Kuijpers (31) begon in 2004 bij het driesterrenrestaurant en werd in 2009 als 24 jarige benoemd tot chef-kok. Hij gaat eind 2017 weg.

misset
Franse topchef Bras*** vraagt Michelin sterren te verwijderen

Franse topchef Bras*** vraagt Michelin sterren te verwijderen

Sebastien Bras, chef van driesterrenrestaurant Le Suquet in Laguiole, heeft Michelin verzocht zijn drie sterren te verwijderen. De Franse topchef geeft in een Facebook-video aan niet meer tegen de dagelijkse druk te kunnen van bij elk gerecht beoordeeld te worden.

misset
Rijks zet Frans-Nederlands menu op tafel bij Maelwael-expo

Rijks zet Frans-Nederlands menu op tafel bij Maelwael-expo

Ter ere van de nieuwe tentoonstelling over Johan Maelwael in het Rijksmuseum zijn drie Franse topchefs uitgenodigd begin november een speciaal menu op tafel te zetten. Johan Maelwael wordt gezien als Nederlands eerste schilder, en was in de vijftiende eeuw een veelgevraagd kunstenaar aan het Bourgondische hof. De komst van deze tentoonstelling was voor Joris Bijdendijk, de chefkok van het met een

parool
Franse topchef is Michelinsterren beu

Franse topchef is Michelinsterren beu

De Franse topchef Sébastien Bras vraagt dat hij uit de gastronomische Bijbel geschrapt wordt.

destandaard
Jong Keukengeweld wil opnieuw potten breken

Jong Keukengeweld wil opnieuw potten breken

Jong Keukengeweld keert volgende maand terug met een nieuwe editie. Een vakjury selecteerde een vijftigtal jonge topchefs, onder wie dertien nieuwkomers, die gastronomisch Vlaanderen ook internationaal moeten promoten.

destandaard
Lars Drost – Ciel Blue – wint Bocuse d’Or Nederland 2017

Lars Drost – Ciel Blue – wint Bocuse d’Or Nederland 2017

Chef Lars Drost en zijn commis Mike Klaassen van Restaurant Ciel Blue in Okura Amsterdam hebben de finale gewonnen van de Bocuse d’Or Nederland. Dit culinaire team gaat Nederland vertegenwoordigen tijden de Europese finale in Turijn in juni 2018.  Vijf teams streden op maandag 18 september 2017 om de finaleplaats op de beurs Gastvrij Rotterdam.

misset
Amerikaans concept Jamie Oliver naar Rotterdam

Amerikaans concept Jamie Oliver naar Rotterdam

Jamie Oliver’s Diner opent  in de winter van 2017 op het Weena in Rotterdam. Dit is de eerste vestiging van het concept buiten het Verenigd Koninkrijk, de andere twee vestigingen zijn te vinden bij Piccadilly Circus in Londen en op Gatwick Airport.

misset
Vlaamse topchef boos op onbeschofte klanten in restaurant: ‘Personeel uitschelden niet oké’

Vlaamse topchef boos op onbeschofte klanten in restaurant: ‘Personeel uitschelden niet oké’

Sam Van Houcke van restaurant Onder den Toren, enkele maanden geleden nog verkozen tot Viskok van het Jaar 2017, heeft op Facebook zijn beklag gedaan over twee onbeschofte klanten die vrijdagavond zijn restaurant op stelten zetten. ‘Wij zijn niet perfect, er kan altijd iets fout gaan. Maar een beetje respect is toch wel op zijn plaats.’ De Facebookpost werd al duizenden keren gedeeld.

destandaard
Sterrenchefs in actie voor Sint Maarten

Sterrenchefs in actie voor Sint Maarten

Op zondag 1 oktober komen in Hotel Okura Amsterdam 30 sterrenchefs in actie om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten na de verwoestende schade die orkaan Irma heeft aangericht. De opbrengst van een unieke lunch aan de grootste Michelin Chef’s Table van Nederland komt volledig ten goede van het Rode Kruis.

misset
Zelf doen, maken en helpen met de CPNB Bestseller 60

Zelf doen, maken en helpen met de CPNB Bestseller 60

Jet Steinz bekijkt wekelijks de CPNB Bestseller 60 en vindt daar iets van. Vandaag: kook- en zelfhulpboeken. Liep Jamie Oliver 20 jaar geleden nog voorop met zijn simpele gerechten en no-nonsense-benadering, inmiddels is hij niet zozeer meer een setter van de trends maar volgt hij ze vooral op de voet. En dus publiceerde hij in 2015 Jamie's super food voor elke dag - toen die term al lang en breed

volkskrant
Sterrenchefs koken in Okura Hotel voor Sint-Maarten

Sterrenchefs koken in Okura Hotel voor Sint-Maarten

Dertig sterrenchefs gaan op 1 oktober een lunch verzorgen in het Okura Hotel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. Dat het goed eten wordt, is zeker. De dertig chefkoks die de lunch bereiden hebben namelijk allemaal een of meerdere Michelinsterren. Ook de chefs van de Amsterdamse restaurants Ciel Bleu, Yamazato (allebei uit het Okura), La Rive,

parool
Sabas Joosten De Librije: Champagne Ambassadeur Nederland

Sabas Joosten De Librije: Champagne Ambassadeur Nederland

Sabas Joosten, sommelier bij De Librije van Jonnie en Therese Boer in Zwolle, heeft donderdag 15 september de Nederlandse finale van de Europese wedstrijd van de Champagne Ambassadeurs gewonnen.

misset
Finalisten The Fat Dog Challenge bekend

Finalisten The Fat Dog Challenge bekend

Ron Blaauw heeft de finalisten van The Fat Dog Challenge – een wedstrijd tussen horecaprofessionals om de ‘beste hotdog van Nederland’ te creëren- bekendgemaakt.

misset
Hans van Wolde mikt met nieuw restaurant op derde Michelinster

Hans van Wolde mikt met nieuw restaurant op derde Michelinster

Met een nieuw restaurant in het Limburgse heuvellandschap doet Hans van Wolde opnieuw een gooi naar drie Michelinsterren. De sterchef uit Maastricht opent zijn nieuwe zaak op het landgoed in Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’, met 25 couverts haar deuren openen.

misset
Sterrenchefs willen mensen weer trots maken op de Hollandse keuken

Sterrenchefs willen mensen weer trots maken op de Hollandse keuken

De gehaktbal, tuinboon en het wentelteefje in een nieuw jasje. Dit jaar staat de Dutch cuisine centraal in veel toprestaurants. Alles is geoorloofd, zolang het maar van eigen bodem komt.

trouw
Sterchef Peter Koehn (65) verlaat na 38 jaar De Karpendonkse Hoeve

Sterchef Peter Koehn (65) verlaat na 38 jaar De Karpendonkse Hoeve

Sterchef Peter Koehn (65) stopt eind 2017 als chef van De Karpendonkse Hoeve. Hij bestierde de keuken 38 jaar en al die jaren prijkte er een Michelinster achter zijn naam. Momenteel bouwt hij zijn werk af en draagt het stokje over aan Rob van der Veeken.

misset
Sligro Almelo heropent deuren: kookdemonstraties van topkoks en masterclasses

Sligro Almelo heropent deuren: kookdemonstraties van topkoks en masterclasses

De volledig verbouwde Sligro-vestiging in Almelo wordt maandag 18 september om 10.00 uur heropend. Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof** in Giethoorn), Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Hugo de Leeuw (vestigingsdirecteur Sligro Almelo) zullen gezamenlijk de officiële openingshandeling verrichten.

misset
Tweesterrenrestaurant Tribeca ontvangt bijzondere line-up aan gastchefs

Tweesterrenrestaurant Tribeca ontvangt bijzondere line-up aan gastchefs

Jan Sobecki, chef-kok en eigenaar van tweesterrenrestaurant Tribeca heeft een indrukwekkende groep chefs uitgenodigd om samen met hem achter de kachel te komen staan.

misset
Landgoed Parc Broekhuizen trekt driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan

Landgoed Parc Broekhuizen trekt driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire.

misset
Sterrestaurant O Mundo: nieuwe chef en maître

Sterrestaurant O Mundo: nieuwe chef en maître

Sterrestaurant O Mundo in Wageningen heeft de gaten in het team gevuld die ontstonden na het vertrek van chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt en maître Yvo Kwak. Voormalig souschef van O Mundo Jonathan Veldhuizen treedt in de voetsporen van Richter Uitdenbogaardt.

misset