Nieuws


23-4

 • Nel Schellekens gaat weer koken

  Nel Schellekens, voormalig eigenaresse van Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk, gaat later dit jaar weer koken voor gasten. In juni opent Het Keunenhuis. Schellekens staat bekend als een verspillingsvrije chef-kok.

 • Sergio Herman keert terug naar Sluis met nieuw restaurant

  Stilzitten is niet aan Sergio Herman besteed: terwijl hij zopas in Brussel nog een Frites Atelier opende, is hij al plannen aan het maken voor een nieuw restaurant. En dat zou er dit keer eentje worden in het dorpje Retranchement, nabij Sluis.

21-4

 • Waarom uw tomaat beter geblutst dan perfect rond is

  Waarom vind ik zoveel tomaten in de supermarkt? En hoe kies ik dan de beste? Waar bewaar ik mijn tomaten het best? Alles wat u ooit wou weten over tomaten vertelt Seppe Nobels in bovenstaande video. Hij is chef-kok van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13, in 2015 verkozen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen.

19-4

 • Schoonheid die Zeeuwse sterrenkok Sergio Herman prikkelt: José Gonzalez, Anton Corbijn en Noord-Ibiza

  Nu sterrenkok en ondernemer Sergio Herman nieuwe initiatieven ontplooit, willen wij graag weten: wat inspireert hem?

18-4

 • Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

  De hoofdsommelier van Inter Scaldes, Koen van der Plas, vertrekt na 7 jaar bij het driesterrenrestaurant van Jannis en Claudia Brevet. ‘Ik vertrekt met pijn in mijn hart, maar ik wil verder in mijn carrière.’

 • TV-programma The Big Audition zoekt chef de rang voor sterrenrestaurant

  Warner Bros, tv-productiebedrijf, werkt aan een nieuw programma: The Big Audition. Hierin kunnen mensen solliciteren door auditie te doen. Een van de banen die wordt vergeven is die van chef de rang bij een sterrenrestaurant op de Veluwe.

17-4

 • De Librije ontwerpt met Reijersen Juweliers ‘gastronomisch’ horloge

  Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle heeft samen met Reijersen Juweliers in Oudewater een uniek horloge van het merk Christiaan van der Klaauw ontworpen. ‘Het uurwerk is echt aan de keukentafel van Jonnie en Thérèse Boer bedacht’, vertelt Adriaan Reijersen van Buuren.

16-4

 • Datum gidspresentatie GaultMillau 2020 bekend

  De datum van de presentatie van de culinaire gids Gault&Millau 2020 is bekend. Deze zal op maandag 2 december 2019 plaatsvinden in de Kromhouthal in Amsterdam. Dat zei Godfried van der Lugt van Gault&Millau dinsdag 16 april tegenover de redactie van Misset Horeca.

15-4

 • Nieuw restaurant Gordon Ramsay nog niet open, wel al kritiek

  Het nieuwe restaurant van Gordon Ramsay is nog niet open, maar ligt wel al onder vuur. In de keuken van het ‘authentiek Aziatische eethuis’ zou immers geen enkele Aziaat staan.

12-4

 • Ondanks de bekende zanger en de tweesterrenchef is het eten hier bedroevend

  De zanger van Bløf begon in Middelburg een ‘vernieuwend horecaconcept’. Het blijkt niet per se een goed idee: we vinden er de dood in de pot.

9-4

 • De Bokkedoorns** komt keuken van De Kop van Oost versterken

  De brigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns uit Overveen komt op 29 en 30 april en 1 mei koken bij De Kop van Oost in Amsterdam.

8-4

 • Pascal Jalhay creatief brein in de keuken van Vers aan Tafel

  De maaltijdservice voor senioren Vers aan Tafel heeft zijn positionering, huisstijl en assortiment veranderd. Daarnaast zijn alle bestaande maaltijden volledig herzien en opnieuw ontwikkeld door voormalig sterrenchef Pascal Jalhay, creatief brein in de keuken van Vers aan Tafel.

7-4

 • Fietsen in Zuid-Zweden en dan eten in alle rust; wat een luxe!

  De zalm die in de rivier de Mörrumsån zwemt, verschijnt een dag later op tafel. Op de fietsroute Sydostleden in het zuidoosten van Zweden heb je de chef-koks voor je alleen.

5-4

 • Eigenaar Monarh* nieuwe exploitant van Landgoed Wolfslaar*

  Ton Pinxten, voormalig exploitant van Landhuis Wolfslaar en Wolfslaar Restaurant, heeft per 1 april 2019 beide exploitaties overgedragen aan Danny Kovacevic, eigenaar van sterrestaurant Monarh in Tilburg.

4-4

 • Deelnemers geselecteerd Slag op de Schelde 2019

  De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei 2019 op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden zes teams van restaurants met totaal drie Michelinsterren om de titel.

3-4

 • Koperen jubileum voor Michel van der Kroft bij ’t Nonnetje**

  Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van Michel van der Kroft als chef-kok bij restaurant ‘Nonnetje, serveert het Harderwijkse tweesterrenrestaurant woensdag 3 april een bijzonder menu. Portugese invloeden spelen er de hoofdrol, waarbij de chef-kok zich heeft laten inspireren door zijn bestaande signatuur gerechten en nieuwe creaties.

2-4

 • Soft-opening voor Brass Boer Thuis op 29 april

  Brass Boer Thuis van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije***opent op 3 mei 2019 officieel haar deuren in Zwolle. Maar voor de officiële opening gaat het team van Brass Boer Thuis voor een select gezelschap ‘proef draaien’ van 29 april tot en met 2 mei.

1-4

 • Antwerps sterrenrestaurant The Jane is over een week opnieuw open

  Het sterrenrestaurant The Jane in de Antwerpse wijk Groen Kwartier plant opnieuw de deuren te openen op 9 april, exact een maand na de korte maar hevige keukenbrand die het pand trof.

 • Gert De Mangeleer stopt met ontbijt en borrel om personeel te beschermen

  Gert de Mangeleer driesterrenchef van het voormalige restaurant Hertog Jan (België) en sommelier en zakenpartner Joachim Boudens, stoppen met ontbijt en borrel in hun nieuwe zaak Less by Hertog Jan in Brugge. Voor het team was het te veel gevraagd om van 8 uur ’s ochtends tot middernacht klaar te staan. ‘De extra shifts in de ochtend zorgden voor te veel stress’, aldus de chef. 

31-3

 • Chef-kok Gert De Mangeleer stopt al na één week met nieuw concept

  Een week na de start van L.E.S.S., het nieuwe restaurant van Gert De Mangeleer, past de chef-kok de formule aan. ‘Ik heb een fout gemaakt. Dat is geen schande’, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

29-3

 • Chefs van Bau*** Boury** en Amaro* achter de kachel bij Tribeca

  Tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft een serie internationale chefs uitgenodigd om samen met chef-kok Jan Sobecki plaats te nemen achter de kachel. Sobecki gaat samenwerken met chefs van de restaurants Bau*** Boury** en Amaro*.

28-3

 • Michelin Main Cities of Europe: nieuw driesterrenrestaurant, Noma weer op twee

  Er staat één nieuw restaurant met drie sterren in de nieuwste Michelingids: Main Cities of Europe 2019. Zeven restaurants krijgen hun tweede ster, 44 hun eerste en 28 restaurants krijgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding een Bib Gourmand van Michelin.

27-3

 • Chef-kok Pierre Wind maakt ‘gekke gerechten’ voor cafetaria Family

  Cafetaria Family heeft chef-kok Pierre Wind ingeschakeld om een aantal recepten te bedenken ter ere van het zilveren jubileum van de cafetaria. Wind lanceerde vijf gerechten, waaronder een knettersalade en een pestofrikandel.