Nieuws op culinair gebied

Parkheuvel** introduceert Long Lasting Lazy Lunch

Parkheuvel** introduceert Long Lasting Lazy Lunch

Sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam introduceert de Long Lasting Lazy Lunch. Deze zes uur durende lunch is een verwenmiddag met het doel om gasten volledig opgeladen aan een nieuwe werkweek te laten beginnen.

misset
You dim sum,  you lose some bij Shanghai Bistro (5,5)

You dim sum, you lose some bij Shanghai Bistro (5,5)

Zo flauw als de woordgrappen zijn bij Shanghai Bistro, zo bremzout is het eten. We voelen ons achteraf alsof we een pot hoisinsaus hebben leeggedronken. Het concept van Shanghai Bistro vind ik aardig: het is een eenvoudig eethuisje met een compacte, Aziatische kaart, waar alles zelf wordt gemaakt. De chef komt bij Bord'eau vandaan. Vanaf de Van Wou zie je de koks met pannetjes en stoommandjes in d

parool
Wilco Berends geslaagd voor zijn SVH Meesterproef

Wilco Berends geslaagd voor zijn SVH Meesterproef

Wilco Berends (45), chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Wilco bekroont zijn carrière met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

misset
‘Winemakers Dinner’ Ron Blaauw op Amsterdam Wine Festival

‘Winemakers Dinner’ Ron Blaauw op Amsterdam Wine Festival

Het Amsterdam Wine Festival heeft met de ‘Winemaker’s Dinners’ een nieuw element toegevoegd aan het wijnevenement. Van 16 tot en met 18 maart wordt het Machinegebouw bij de Westergasfabriek omgetoverd tot pop-up restaurant, waar Ron Blaauw wordt gekoppeld aan het Spaanse Rioja wijnhuis ‘Ramón Bilbao’.

misset
Jacob Jan Boerma maakt signature bowl voor Abel’s Deli

Jacob Jan Boerma maakt signature bowl voor Abel’s Deli

Abel’s Deli, een uniek foodconcept, heeft haar eerste City Store geopend. Sterrenchef Jacob Jan Boerma en patissier Hidde de Brabander hebben een belangrijk aandeel in dit concept.

misset
Sergio Herman kookt op E3 Harelbeke

Sergio Herman kookt op E3 Harelbeke

Sterrenchef Sergio Herman komt op vrijdag 23 maart zijn collega-chefs vervoegen in de Record Bank E3 Harelbeke, de jaarlijkse wielerwedstrijd. Herman – met The Jane, Pure C en AIRrepublic goed voor vijf sterren in de Michelin – wordt één van de vier chefs in de befaamde VIP-tent van de E3 Harelbeke.

destandaard
Seppe Nobels kookt op de dansvloer

Seppe Nobels kookt op de dansvloer

Met Rootz wil Seppe Nobels, chef-kok van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13, gastronomie en muziek samenbrengen in clubs. Het nieuwe concept wordt op 16 februari gelanceerd in Ampère.

destandaard
Chef-kok Van der Kroft van ’t Nonnetje** is Paling Patron 2018

Chef-kok Van der Kroft van ’t Nonnetje** is Paling Patron 2018

Stichting Duurzame Palingsector Nederland (Dupan) heeft Michel van der Kroft, chef-kok bij tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, uitgeroepen tot Paling Patron van 2018.

misset
Soenil Bahadoer: pop-up in Mariakapel Den Bosch

Soenil Bahadoer: pop-up in Mariakapel Den Bosch

Soenil Bahadoer, chef en eigenaar van De Lindehof – twee Michelinsterren – in Nuenen is de eerste chef die pop-upt in Gast. Gast is een nieuw pop-up restaurant in de Mariakapel in Den Bosch. Diverse Brabantse chefs koken dit jaar tijdelijk in deze kerk.

misset
Valentijnstip: Wat kost het om in een sterrenrestaurant te eten?

Valentijnstip: Wat kost het om in een sterrenrestaurant te eten?

Amsterdam kreeg er vorige week drie restaurants met een ster bij en telt in totaal nu 23 Michelinsterren. Dat betekent dat je op veel plekken bijzonder lekker kunt eten. Onbereikbaar? Je kunt al vanaf €29,50 lunchen met een ster. In Amsterdam zijn vijftien restaurants met 1 ster, en vier restaurants met 2 sterren. Wie eens kennis wil maken met eten op sterrenniveau maar wegens budget doorgaans al

parool
Restaurant Cottontree Mer -voormalig Seinpost*- dicht

Restaurant Cottontree Mer -voormalig Seinpost*- dicht

Het Scheveningse restaurant Cottontree Mer, voorheen sterrestaurant Seinpost, heeft op 2 februari de deuren moeten sluiten wegens economische omstandigheden. De omzet bleef achter na de naamswijziging en het verlies van de Michelinster, die het restaurant sinds 2005 had.

misset
Bib Gourmand restaurant Bloemers stopt in mei 2018

Bib Gourmand restaurant Bloemers stopt in mei 2018

Bib Gourmand restaurant Bloemers in Oeffelt stopt in mei van dit jaar. Eigenaren Susanne Elting en Maarten Bloemers melden dit op hun website. Ze waren 14 jaar ondernemers van het restaurant aan de Dorpsstraat in Oeffelt.

misset
‘Dinner in the sky’ eind mei in Waterloo

‘Dinner in the sky’ eind mei in Waterloo

Het tijdelijke sterrenrestaurant ‘Dinner in the Sky’ slaat van 23 tot 27 mei zijn tenten op in Waterloo.

destandaard
Culinaire jongeren kunnen opnieuw reserveren bij Jong Keukengeweld

Culinaire jongeren kunnen opnieuw reserveren bij Jong Keukengeweld

Vanaf maandag kunnen jongeren tussen achttien en dertig jaar weer reserveren bij de topchefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld. In maart kunnen ze dan voor 59 euro de voeten onder tafel schuiven voor een driegangenmenu in de beste restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20.

destandaard
Bobby Rust wordt chef van Noble Kitchen

Bobby Rust wordt chef van Noble Kitchen

Bobby Rust, voormalig chef de cuisine bij restaurant Bridges*, zal de keuken van het nieuw te openen Noble Kitchen gaan leiden.

misset
Godfried van der Lugt gaat GaultMillau Nederland doen

Godfried van der Lugt gaat GaultMillau Nederland doen

De GaultMillau gids voor Nederland gaat verder onder leiding van Godfried van der Lugt in samenwerking met GaultMillau Benelux.  Jan van Lissum maakte donderdag 8 februari bekend na 12 jaar te stoppen met het uitgeven van de culinaire gids. 

misset
GaultMillau België: ‘We gaan zeker door in Nederland’

GaultMillau België: ‘We gaan zeker door in Nederland’

GaultMillau gaat zeker door met haar gids voor de Nederlandse markt. Dit zegt topman Marc Declerck van GaultMillau België tegen Misset Horeca.

misset
Jan van Lissum stopt met GaultMillau

Jan van Lissum stopt met GaultMillau

Jan van Lissum zegt per direct de samenwerking met Gault&Millau op en stopt met de gelijknamige hotel- en restaurantgids. De oorzaak is het groeiende verschil van mening over de wijze waarop de Franse organisatie steeds verder wil commercialiseren en de verplichtingen die daaruit zouden voortvloeien. Van Lissum gaf de eetgids sinds 2007 uit, die in […]

misset
Alwin Leemhuis (ex-Librije): focus op zomerrestaurant De Tuinkamer

Alwin Leemhuis (ex-Librije): focus op zomerrestaurant De Tuinkamer

Alwin Leemhuis, voormalig chef bij De Librije en Librije’s Zusje, richt zich voortaan alleen op zomerrestaurant De Tuinkame in de Priono Tuinen in Schuinesloot. Voorheen was hij in de wintermaanden ook chef-kok van Grand-Cafe De Kamer in Slagharen.

misset
Boulanger Peter Bienefelt wereldkampioen dankzij sterrenchef Jacob Jan Boerma

Boulanger Peter Bienefelt wereldkampioen dankzij sterrenchef Jacob Jan Boerma

Meester boulanger Peter Bienefelt is wereldkampioen geworden op de Bakery Masters in Parijs. Op de mondiale vakbeurs Europain ging Bienefelt er met de hoogste eer vandoor! De winnende producten zijn tot stand gekomen door een uitwisseling met top-chef Jacob Jan Boerma, van sterrenrestaurant De Leest in Vaassen.

misset
Het Roode Koper opent Poolhouse met tweede restaurant 

Het Roode Koper opent Poolhouse met tweede restaurant 

Landgoed het Roode Koper op de Veluwe heeft op haar terrein een Poolhouse geopend, inclusief tweede restaurant, bar, terras en buitenzwembad. De keuken staat – net als die van het Landgoed zelf – onder regie van de met één Michelinster bekroonde chef Dennis van den Beld.

misset
 Piet Huysentruyt is opnieuw sterrenchef in Frankrijk

Piet Huysentruyt is opnieuw sterrenchef in Frankrijk

Televisiekok Piet Huysentruyt behoudt zijn Michelinster met zijn restaurant Likoké. Dat staat in de nieuwe editie van de restaurantgids. Frankrijk blijft een culinaire bestemming, want liefst vijftig zaken kregen hun eerste ster. Goed voor een Frans recordaantal aan sterrenzaken.

destandaard
Michelin Frankrijk strooit record aantal sterren

Michelin Frankrijk strooit record aantal sterren

De nieuwe gids van Michelin Frankrijk kent twee nieuwe driesterrenrestaurants, vijf nieuwe tweesterrenrestaurants en vijftig nieuwe sterrestaurants. Hierdoor komt het totaal aantal ster(ren)restaurants in Frankrijk op 621, een record voor het land.

misset
Opnieuw internationale grootheden op vierde editie Chefs R(E)volution

Opnieuw internationale grootheden op vierde editie Chefs R(E)volution

Na drie edities in 2012, 2014 en 2016 zal op zondag 9 en maandag 10 september 2018 de vierde editie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival plaatsvinden: ‘Chefs (R)Evolution’. Naast kookdemonstraties, wedstrijden en de BOERenmarkt XL zullen ook een flink aantal internationale topchefs acte de presence geven.

misset