Nieuws


22-10

  • Grootheden Alain Ducasse en Albert Adria openen samen restaurant Admo

    Sterrenchefs Alain Ducasse en Albert Adria openen samen restaurant Admo in Parijs. Het betreft een pop-up restaurant dat voor de duur van honderd dagen is geopend.  Misset Horeca

  • The Harbour Club opent in 2022 nieuwe zaak

    The Harbour Club opent in 2022 haar nieuwe zaak aan de Sumatralaan in Eindhoven, in het pand van voormalig sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve. Misset Horeca

21-10

  • François Geurds en Mauro Colagreco kookten samen op World’s Best Chefs-evenement

    Afgelopen week kookte sterrenchef François Geurds samen met één van 's werelds beste chefs, Mauro Colagreco, bij François Geurds Group in Rotterdam.  De gasten werden op een rode loper ontvangen en genoten van 12 bijzondere specialiteiten.  Misset Horeca

20-10

  • Verzekering dekt waterschade sterrestaurant Beluga Loves You*

    'Na twee afwijzingen, hebben we erkenning gekregen van de verzekering', vertelt patron cuisinier Servais Tielman van Beluga Loves You* in Maastricht. De verzekering dekt de waterschade 'van een klein miljoen euro' die half juli na de watersnood ontstond. 'We hebben een fles champagne opengetrokken toen we het nieuws pas hoorde.' Misset Horeca

  • Lancering restaurantgids Lekker 500 staat voor de deur

    De lancering van de Restaurantgids Lekker 500 staat voor de deur. Deze wordt op 29 november 2022 gelanceerd. Op 30 november 2021 verschijnt de Lekker500 editie 2022. Misset Horeca

19-10

  • Marleen en Jeroen Brouwer verhuizen begin 2022 hun sterrestaurant

    Jeroen en Marleen Brouwer van sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo openen begin 2022 de deuren van hun nieuwe restaurant in de Theresiakapel in Hoogkerk in Groningen. Misset Horeca

  • Ricardo van Ede opent Cucina Soho in Den Haag

    Na een maandje verbouwen, met voornamelijk cosmetische aanpassingen, is deze week Cucina Soho, de eerste zaak van chefkok Ricardo van Ede in Den Haag geopend. Misset Horeca

  • Ricardo van Ede over opening Cucina Soho

    Na een maandje verbouwen, met voornamelijk cosmetische aanpassingen, is deze week Cucina Soho, de eerste zaak van chefkok Ricardo van Ede in Den Haag geopend. Misset Horeca

17-10

  • Dries Corneillie (27) is de beste sommelier van België: ‘Wij moeten ook goed kunnen rekenen’

    De Belgische Sommeliersgilde heeft Dries Corneillie (27) van restaurant De Jonkman in Brugge uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Wie is de nieuwste beste sommelier van ons land? De Standaard

11-10

  • Sterchef Henk Tuin overleden

    Chef Henk Tuin (1949) is overleden. Henk Tuin behoorde samen met bijvoorbeeld Cees Helder, Constant Fonk, Wulf Engel, Emmanuel Mertens en Theo Nolet tot de bekendste chefs in Nederland in de jaren '80. Een van zijn bekendste signature gerechten was een eitje. Misset Horeca

  • André Gerrits van ’t Amsterdammertje* opent bistro en hotel

    Sterchef André Gerrits van ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht opent in Nieuwersluis, op anderhalve kilometer van zijn sterrestaurant, een bistro met hotel. Misset Horeca

  • François Geurds kookt samen met chef die tot beste ter wereld werd verkozen

    Sterrenchef François Geurds kookt deze maand samen met de in 2019 uitgeroepen beste chef ter wereld, Mauro Colagreco, bij François Geurds Group in Rotterdam. Misset Horeca

7-10

  • Ron Blaauw heeft missie met ‘Restaurant Misverstand’

    Ron Blaauw pleit voor meer dementievriendelijke horeca. Blaauw, wiens vader leed aan de ziekte alzheimer, heeft zijn medewerkers gevraagd om allemaal een 10 minuten durende online training te volgen ‘GOED omgaan met dementie in de horeca.’ Misset Horeca

6-10

  • Rik Jansma van Basiliek over sluiting op zaterdag

    Tabitha en Rik Jansma zijn sinds de heropening van de restaurants in juni op zaterdag en zondag gesloten met hun restaurant Basiliek in Harderwijk. Het sterrestaurant draait diner op maandag tot en met vrijdag. ‘Ik ben meer dan tevreden,’ zegt Rik Jansma. Misset Horeca

5-10

  • Noma op 1 bij World’s 50 Best Restaurants – Geen Nederlanders in top-50

    Restaurant Noma uit Kopenhagen is uitgeroepen tot nummer 1 van de World's 50 Best Restaurants. De zaak van chef-kok René Redzepi mocht na een tweede plek in 2019, dit jaar het goud in ontvangst nemen. De ceremonie van de prestigieuze lijst vond dit jaar plaats in Antwerpen. Misset Horeca

4-10

  • Arturo Dalhuisen naar Voltaire*

    Arturo Dalhuisen volgt Robert Poel op in Parc Broekhuizen in Leersum. Voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma is daar verantwoordelijk voor de culinaire invulling. Michelin meldt de transfer in haar maandelijkse nieuwsbericht. Misset Horeca

3-10

  • Chef Koen van den Hurk weg bij Flore (Bord’eau)

    Koen van den Hurk verlaat na vier jaar de keuken van Hotel de L’Europe in Amsterdam. Hij werkte er voor Brasserie Marie en sterrestaurant Bord’Eau. Dit restaurant - onder leiding van Bas van Kranen – is recent omgedoopt tot Flore. Van den Hurk begon er in de keuken als junior sous chef en sloot af als een senior. Misset Horeca

2-10

  • Nieuwe versie voormalig sterrenrestaurant Hertog Jan in hotel Botanic.

    Gert De Mangeleer en Joachim Boudens laten hun voormalige driesterrenrestaurant Hertog Jan herrijzen in het nieuwe Hertog Jan at Botanic in Antwerpen. Het is volgens de ondernemers een intieme versie van het icoon 'Hertog Jan'. Ze gaan 22 couverts draaien en aanpassingen in het menu zijn niet mogelijk. Misset Horeca

1-10

  • Bistrobar Beaune opent in pand The Hunting Lodge

    Op de plek waar jarenlang de Hunting Lodge zat, opent zaterdag 2 oktober Bistrobar Beaune. De nieuwe zaak is de derde van de ondernemers achter Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh in Nijmegen. Ron Blaauw treedt ook hier op als 'huisadviseur'. Misset Horeca

29-9

  • Eerste Michelinster voor Gucci Osteria by Massimo Bottura

    Restaurant Gucci Osteria by Massimo Bottura in Beverly Hills heeft van de Michelingids California haar eerste Michelinster ontvangen. Chef-kok Mattia Agazzi staat aan het roer van het Italiaanse restaurant. Misset Horeca

  • Restaurant Coco nieuwe horecapartner Het Nieuwe Café

    Het Nieuwe Instituut kondigt trots en enthousiast aan dat het een samenwerking aangaat met chef-kok Manuela Goncalves Tavares en haar team. Zij zijn de gloednieuwe motor achter Het Nieuwe Café. Er staan kleurrijke, veelal plantaardige en seizoensgebonden gerechten op het menu. Misset Horeca

28-9

  • Michelin en TheFork willen topgastronomie toegankelijker maken

    Michelin en TheFork willen een bezoek aan een toprestaurant toegankelijker maken voor een breed publiek. Gasten kunnen vanaf 30 september ‘Michelin Specials’ reserveren: een volwaardig, bestaand, menu met een korting van 10 tot 25 procent. Misset Horeca

27-9

  • Michelin gaat iedere maand restaurants publiceren uit nieuwe selectie

    Michelin gaat elke derde woensdag van de maand Nederlandse restaurants bekendmaken die nieuw in de selectie zijn opgenomen. De eerste keer is woensdag 20 oktober. Ook maakt Michelin bekend dat de lijst in de toekomst enkel nog digitaal zal verschijnen. Misset Horeca