Nieuws


17-1

 • Chef-kok Alain Caron over beleid Michelin: ‘Je komt niet aan Bocuse!’

  Voor de gastronomische wereld kwam het als een schok: L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, het wereldberoemde restaurant van Paul Bocuse nabij Lyon, verliest een van zijn drie Michelinsterren. Chef-kok Alain Caron maakt het boos.

 • Oudste driesterrenrestaurant van Frankrijk gaat ster verliezen

  De Franse keuken davert op haar grondvesten want L’Auberge Du Pont de Collonges van wijlen chef Paul Bocuse gaat een van zijn drie sterren verliezen.

 • Restaurant Paul Bocuse verliest na 55 jaar derde ster

  Bijna twee jaar na de dood van de beroemde chef-kok Paul Bocuse verliest restaurant L’Auberge du Pont de Collonges in de buurt van Lyon zijn derde ster.

16-1

 • Restaurant Pure C** wint Dobla Pastry Battle 2020

  De patisseriewedstrijd Dobla Pastry Battle is op de laatste dag van de Horecava gewonnen door Leendert Klaassen en zijn dochter Ailean Klaassens van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand.

15-1

 • Lekkerste Maaltijdsalade: Beef & Tabouleh van Ferry van Daal

  Met zijn Beef & Tabouleh-maaltijdsalade heeft Ferry van Daal de wedstrijd Lekkerste Maaltijdsalade gewonnen op de Horecava. De chef-kok liet op de Horecava 2020 acht deelnemers achter zich en maakte indruk met zijn verfijnde ingrediënten, smaken en opmaak.

 • Sebastiaan Follong wint NK Jonge Koks

  Sebastiaan Follong heeft het NK voor Jonge Koks gewonnen. Follong, die kookte bij het gesloten driesterrenrestaurant De Leest, liet zeven tegenstanders achter zich en mag zich de beste kok onder de 25 jaar noemen. Deze culinaire wedstrijd voor jonge koks wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en vond plaats tijdens de Horecava 2020.

 • Zeven Zeeuwse chefs zetten samen 4D eetervaring op touw

  Zeven restaurants uit Zeeland waaronder drie met en Michelinster organiseren samen een vier dimensionele eetervaring. De zeven restaurants – verenigd in ‘Restaurant Zeeland’ – organiseren vaker gezamelijke diners maar nog nooit een 4D variant.

14-1

 • De Librije en Bollinger presenteren winnende pairings op Wine Professional

  Het team van De Librije*** won in oktober het Grand Concours Bollinger, en presenteerde samen met het champagnehuis het winnende voor- en hoofdgerecht inclusief vier bijpassende champagnes op Wine Professional.

 • Voormalig sterrestaurant De Bokkepruik sluit deuren

  Restaurant De Bokkedoorns in Hardenberg, dat tot eind 2017 27 jaar een Michelinster had, sluit half februari de deuren. Het pand is verkocht en zal niet als horeca worden voortgezet.

 • Restaurant De Kromme Dissel: 49 jaar op rij Michelinster

  Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum heeft al 49 jaar onafgebroken een Michelinster. ‘Als we hem behouden, hebben we volgend jaar een heel bijzonder jubileum,’ zegt chef Tonny Berentsen tegen Misset Horeca tijdens de gidspresentatie van Michelin op 13 januari. De Kromme Dissel is met 49 jaar nu al recordhouder in Nederland.