Nieuws op culinair gebied

Jeroen Achtien van De Librije naar Hotel Vitznauerhof

Jeroen Achtien van De Librije naar Hotel Vitznauerhof

Jeroen Achtien start als chef-kok van viersterren-SuperiorHotel Vitznauerhof in Luzern. Hij wordt beschouwd als een veelbelovend jong talent in de internationale gastronomiewereld.

misset
Erik van Loo van Parkheuvel kookt op het water

Erik van Loo van Parkheuvel kookt op het water

Een sterrendiner op het water? Erik van Loo gaat samenwerken met het Rotterdamse rondvaartbedrijf Spido en kookt een viergangendiner op het water van de Maas.

misset
Jamie Oliver moet sluiten in Australië

Jamie Oliver moet sluiten in Australië

Jamie Oliver heeft al een tijdje moeilijkheden om zijn restaurants draaiende te houden. In Australië gingen alle zes restaurants maandag dicht, en werd de zaak in handen gegeven van beheerders.

destandaard
Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlemn

Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlemn

SVH-Meesterkok Menno Post opent in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn en zal zich vestigen in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkedoorns ** in Overveen.

misset
Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlem

Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlem

SVH-Meesterkok Menno Post opent in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn en zal zich vestigen in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkedoorns ** in Overveen.

misset
Naessens en Meus blikvangers van Antwerpen Proeft

Naessens en Meus blikvangers van Antwerpen Proeft

De 12de editie van het culinaire festival Antwerpen Proeft, van donderdag 10 tot zondag 13 mei in en aan de Waagnatie op het Eilandje, pakt uit met de komst van tv-kok Jeroen Meus, bestsellerauteur Pascale Naessens en tweesterrenchef Nick Bril (The Jane).

destandaard
Dennis Middeldorp kookt in pop-up restaurant Gast

Dennis Middeldorp kookt in pop-up restaurant Gast

Dennis Middeldorp van restaurant Sense* kookt in april in pop-up restaurant Gast in ’s-Hertogenbosch. Van 19 tot en met 22 april kunnen gasten met hem op culinair avontuur in De Tuin der Lusten, een diner geïnspireerd op de denkwijze van schilder Jheronimus Bosch.

misset
212: Amsterdam heeft er een toprestaurant bij (9)

212: Amsterdam heeft er een toprestaurant bij (9)

Bij 212 eet je aan de bar. Dúúr, ambitieus, met showelementen en ontroerend verfijnde, heldere smaken - maar ook Amsterdams gezellig. Het was hét horecanieuws van 2017: de gelauwerde chef en souschef van Bord'Eau in hotel De l'Europe begonnen voor zichzelf. Ze ruilden de weggestopte keuken en verstilde, gestoffeerde eetzaal in voor een informele zaak waar ze in direct contact staan met de gasten.

parool
Francois Geurds start FG Chocolate Factory met eigen bonbons

Francois Geurds start FG Chocolate Factory met eigen bonbons

De Rotterdamse sterrenchef François Geurds komt met een eigen bonbonlijn op de markt. FG Chocolate Factory is over een paar weken operatief.

misset
Nieuwe eet-app The Piq van voormalig chef Vincent Banning

Nieuwe eet-app The Piq van voormalig chef Vincent Banning

The Piq is een nieuwe app waarmee gasten foto’s kunnen delen van hun favoriete gerechten in restaurants. Chefs kunnen op hun beurt hun borden delen met gasten. The Piq is een initiatief van voormalig chef-kok Vincent Banning. Gasten kunnen ook reserveren via The Piq.

misset
Alliance Gastronomique komt met vervolg op Next Generation diner

Alliance Gastronomique komt met vervolg op Next Generation diner

De Alliance Gastronomique komt met een vervolg op het Next Generation diner. Dit is een diner waarin meerdere souschefs van aangesloten restaurants één keuken voor een avond overnemen. Tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre van Dick Middelweerd is de locatie voor het tweede Next Generation diner.

misset
Erik van Loo: ‘spontane bloedneus bij te veel stress in de keuken’

Erik van Loo: ‘spontane bloedneus bij te veel stress in de keuken’

Erik van Loo, patron-cuisinier van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, reageert in het tv-programma Kassa van BNN op stress op de werkvloer. Koks scoren ontzettend hoog als het gaat om het werktempo en stress. Wat doet dit met zijn brigade?

misset
Chef-kok Joris Bijdendijk: Een lap vlees krijg ik niet weg

Chef-kok Joris Bijdendijk: Een lap vlees krijg ik niet weg

Wie bestormden dit jaar de Duurzame 100 van Trouw? Een nadere kennismaking met vijf nieuwkomers in de lijst. Vandaag de laatste aflevering: Joris Bijdendijk, chef-kok van restaurant Rijks in Amsterdam.

trouw
Edwin Vinke** veilt eerste Oosterscheldekreeft

Edwin Vinke** veilt eerste Oosterscheldekreeft

In de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat heeft de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft 22.500 euro opgebracht. Gelegenheidsveilingmeester en tweesterren-chef Edwin Vinke wist veel geld los te krijgen voor het het goede doel.

misset
Eerste leerlingen op Ron Blaauw College van start

Eerste leerlingen op Ron Blaauw College van start

Ron Blaauw blijft innovatieve oplossingen zoeken voor het schreinende kokstekort in de stad. Maandag is zijn eigen opleiding Ron Blaauw College van start gegaan. De chef-eigenaar van vier Gastrobars heeft in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en reïntegratiebureau In2work een opleiding ontwikkeld. Op dit Ron Blaauw College leidt hij zestien mensen op tot basiskok. De opleiding

parool
Richard Ekkebus met Amber opnieuw beste van China

Richard Ekkebus met Amber opnieuw beste van China

Richard Ekkebus is met zijn restaurant Amber opnieuw het beste van heel China. De Nederlandse chef eindigde op de zesde plaats van Asia’s 50 Best Restaurants, waarmee zijn tweesterrenzaak in Hong Kong evenals in 2017 en 2016 het hoogst genoteerde restaurant van China is. Gaggan in Bangkok werd voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste restaurant van heel Azië.

misset
Michelingids Main Cities of Europe: eerste tweesterrenrestaurant in Budapest

Michelingids Main Cities of Europe: eerste tweesterrenrestaurant in Budapest

Michelin heeft voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe gepresenteerd, waar restaurants in 36 steden in 20 landen in staan. Daaronder ook steden in landen waar geen aparte gids voor verschijnt, zoals Hongarije. Hoofdstad Budapest heeft met Onyx nu haar eerste tweesterrenrestaurant.

misset
Na verloren ster: L’Epicerie du Cirque slaat nieuwe weg in

Na verloren ster: L’Epicerie du Cirque slaat nieuwe weg in

L’Epicerie du Cirque houdt in de huidige vorm op te bestaan. De eigenaars van het voormalige Antwerpse sterrenrestaurant openen in mei een volledig nieuw concept.

destandaard
Ferry van Hout doet Het Bosch over aan zoon

Ferry van Hout doet Het Bosch over aan zoon

Ferry van Hout doet zijn zaak, Het Bosch in , over aan zijn zoon Danny van Hout. Tegelijk met deze wisseling verandert het concept van het restaurant. ‘Nieuwe kleine gerechten op het menu waarbij kwaliteit behouden blijft. Zelfs met de ambitie om deze kwaliteit te verhogen naar Michelin-standaard.’

misset
Wilco Berends geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Wilco Berends geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Wilco Berends, chef en eigenaar van sterrestaurant De Nederlanden in Vreeland, is maandag 26 maart geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hij legde op 15 februari zijn meesterproef af en werd daarmee de 146ste SVH Meesterkok van Nederland.

misset
Tinder Tuesday bij Escobar Amsterdam

Tinder Tuesday bij Escobar Amsterdam

Escobar in Amsterdam, de zaak van Willem Alberts en Roderick Kunst, maakt van elke dinsdag voortaan Tinder Tuesday. De voormalig medewerkers van Ron Blaauw hebben voor Escobar een Tinder Tuesday Tasting bedacht.

misset
Sterrenrestaurant De Hoefslag wordt HFSLG

Sterrenrestaurant De Hoefslag wordt HFSLG

De Hoefslag is al 111 jaar een culinair begrip in Nederland. Het herbergt sinds jaar en dag een kleine bistro, ook wel bekend als ‘de Ruif’, en een groot fine dining restaurant met Michelinster onder één dak.

misset
Ron Blaauw College gaat van start

Ron Blaauw College gaat van start

Maandag 26 maart gaat het Ron Blaauw College van start. De SVH Meesterkok en horecaondernemer gaat zijn eigen nieuwe medewerkers opleiden.

misset
Sterzaak Bretelli verhuist en krijgt nieuwe naam

Sterzaak Bretelli verhuist en krijgt nieuwe naam

Sterrestaurant Bretelli uit Weert gaat verhuizen en krijgt een nieuwe naam. Ondernemers Jan en Patricia Marrees blijven in Weert en betrekken een geheel nieuw pand. Het restaurant gaat Marrees heten en wijzigt iets in opzet.

misset