Nieuws


10-12

 • ‘Fourchette’ in Gent strikt Chef van het Jaar

  Elf topchefs, onder wie Michael Vrijmoed, Filip Claeys en David Martin, verwennen op 15, 16 en 17 maart 1.800 culinaire liefhebbers tijdens het Gentse evenement ‘Fourchette’.

 • Sterrenchef: 'Avocado's zijn vergelijkbaar met legbatterijkippen'

  De Ierse sterrenchef JP McMahon wil zowel zijn collega chef-koks als liefhebbers van avocado's aanmoedigen om te stoppen met het klaarmaken en eten van de vrucht. Volgens hem zijn avocado's de 'bloeddiamanten van Mexico'. Dat zegt hij in een interview met de Ierse editie van The Independent.

 • Acht Nederlandse restaurants in eerste Michelingids Chinese keuken

  Voor het eerst in de culinaire geschiedenis is een Michelingids verschenen die gericht is op één specifieke keukenstijl: de‘Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018 – 2019’. De gids vermeldt ruim 290 restaurants wereldwijd die de Kantonese keuken vertegenwoordigen. In de gids zijn maar liefst acht Nederlandse restaurants opgenomen.

 • Nieuw restaurant in kerkje in Sittard

  Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht (13,5 pnt in GaultMillau) hebben een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. Dagverse producten staan centraal op het menu van G7.

 • Grootspraak awards voor O&O, restaurant 212 en Wijn bij Stijn

  In Grootspraak de wijnrestaurantgids 2019, staan twee restaurants met een 9,9: Inter Scaldes en De Librije. Nog eens twee scoren een 9,5: Spectrum in Amsterdam (voormalig Librije’s Zusje) en De Leest in Vaassen. De award voor Restaurant van het Jaar gaat naar 212 in Amsterdam. O&O in Sint Willebrord is Wijnrestaurant van het Jaar, Wijn bij Stijn in Den Bosch is verkozen tot Wijnbar van het Jaar.

 • Recensent hard voor The Jane: 'Zeker de moeite. Het probleem is: dat vinden zij ook'

  Een etentje in het tweesterrenrestaurant van Sergio Herman en Nick Bril staat voor heel wat mensen op de bucketlist. Recensent Joël Boekaert van de Nederlandse krant NRC was echter niet onverdeeld enthousiast over The Jane. 'Wat ze hier flikken gaat wel heel ver.'

9-12

 • Moeder aller hype-koks Claudia Roden zoekt alleen nog het allerlekkerste

  Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om iets van hun cultuur te bewaren. Vijftig jaar later gelden de standaardwerken van de Brits-Egyptische Claudia Roden als inspiratiebron voor moderne topchefs als Yotam Ottolenghi.

7-12

 • Jan en Patricia Marrees openen deuren van restaurant Marrees in Weert

  Restaurant Marrees heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’

5-12

 • La Liste: 20 Nederlandse restaurants bij de wereldtop

  Achttien Nederlandse restaurants zijn opgenomen in de Top 500 van het Franse La Liste. Dit is een restaurant-ranglijst die restaurants van over de hele wereld rangschikt. De bronnen zijn diverse restaurantgidsen en reviews. Er staan in totaal 20 Nederlandse restaurants in La Liste 2019.

4-12

 • De beste cocktailbar vind je in Antwerpen, voor het culinaire talent moet je in Aalst zijn

  In het casino van Knokke-Heist vond voor de zesde keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer onder meer naar het restaurant L'Air Du Temps dat met twee prijzen de grote winnaar van de avond was.

 • Godfried van der Lugt over GaultMillau 2019: nooit kritiek in de tekst

  Godfried van der Lugt, de nieuwe uitgever van de GaultMillau gids 2019 reageert na afloop van de gids voor 2019 voor de camera van Misset Horeca. Waarom is de drempel verhoogt van 11 naar 12 punten? En waar komen die 200 nieuwe adressen vandaan? Inspecteur Luc Hoornaert laat weten dat de gids nooit kritiek in de tekst zal zetten. ‘Die zit in de punten.’ 

 • Sterrenchef Heston Blumenthal doet stenen in de soep

  De Britse chef-kok Heston Blumenthal, goed voor zes Michelinsterren, heeft een nieuw ingrediënt ­gevonden om soep te maken: stenen. Dat vertelde hij in zijn podcast.

 • Chef Chris Naylor: award is waardering voor wat het hele team doet

  Chef Chris Naylor van het Amsterdamse restaurant Vermeer is door GaultMillau 2019 verkozen tot Groentechef van het Jaar. ‘ik sta op het podium, maar het is een award voor iets dat we met het hele team doen,’ zegt de sterchef.

 • Chef van het Jaar Onno Kokmeijer: ‘Liever gestaag naar de top, dan pijlsnel’

  Onno Kokmeijer, van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam, werd maandag 3 december 2018 door Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Misset Horeca sprak hem na de uitreiking van de award. Kokmeijer vertelt waar hij zijn inspiratie vandaan haalt, hoe hij de stabiliteit waarborgt, wat hij jonge talenten bijbrengt, en wat rechterhand Arjan Speelman voor hem betekent.

 • Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot reageren op GaultMillau 2019: ‘supergaaf’

  Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot komen met Restaurant 212 als hoogste nieuwe binnen in de Absolute Top van Nederland in de GaultMillau gids 2019. Ze scoren 17,5 punten. ‘Supergaaf. Ik voel me ook meteen tien jaar jonger door deze titel,’ grapt Van Oostenbrugge na afloop van de gidspresentatie.