Recept cassoulet met confit de canard

Werkwijze

  1. Laat 200 g gedroogde witte bonen een nacht in water weken.

  2. Maak confits van 4 eendenbouten. Snijd overtollig vet van de bouten, bedek ze met zeezout en zet ze 3 uur in de koeling.

  3. Spoel daarna het zout met water af. Doe ze in een diepe smalle schaal en voeg 2 gehalveerde uien, 2 gehalveerde wortels, 6 geplette tenen knoflook, 2 takjes tijm en 4 blaadjes laurier toe. Giet er 500 g eenden- of ganzenvet overheen en laat ze 2 uur in een oven van 150 graden garen.

  4. Snijd voor de cassoulet 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 1 speklapje, 2 ontvelde tomaten in kleine stukjes. Snipper 4 tenen knoflook fijn.

  5. Neem een grote pan en bak alle ingrediënten, samen met een laurierblad, paar takjes peterselie en tijm even in olijfolie zonder bruin te laten worden.

  6. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en 500 ml kippenbouillon. Laat de bonen 2 uur afgedekt zachtjes koken. Verwijder de deksel eventueel de laatste 15 minuten om overtollig vocht te laten inkoken.

  7. Meng enkele fijngesneden blaadjes basilicum door de cassoulet.

  8. Maak tot slot een paneermengsel door 2 sneden droog brood, 4 tenen knoflook en tijmblaadjes van enkele takjes tijm in de keukenmachine fijn te malen. Wentel hier de confits in en bak ze nog even zo'n 8 minuten in een oven van 200 graden.

  9. Serveer de confits bovenop de cassoulet.