Saturday Kitchen Live
BBC1
toont 13 februari om 11:00 uur

Saturday Kitchen Live

James Martin presents the weekly cookery programme with help from Mary Berry and Michelin-starred chef Simon Rogan. Actor Laurence Fox faces his food heaven or food hell. Plus great moments from the BBC food archive, including clips from Rick Stein, The Hairy Bikers and Brian Turner with Janet Street-Porter. Wine expert Peter Richards picks the wines to go with the studio dishes.

tvgids
FG
FG
FG
plaatste foto
1d

A truffle degustation in preparation

Eetlog
eetlog
plaatste recept
1d

Neem 700 g kalfslever en snijd deze in 4 stukken. Bestrooi met zout en peper. Vacumeer het vlees, samen met een blaadje salie en wat boter.Neem voor de aardappelpuree 800 g aardappelen en kook deze gaar. Schil ze en knijp ze door een pers. Voeg 250 ml melk, 50 g boter toe en maak op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 1 el truffelolie.Meng in de tussentijd voor de Vin-Santo peren een uitgeperste citroen met 500 ml water. Schil 2 stoofperen, snijd deze in 6 partjes en ontpit ze. Leg ze daarna direct in het citroenwater. Smelt 50 g suiker. Snijd 40 g sjalotjes fijn en voeg ze toe. Blus af met 150 ml Vin-Santo. Voeg 1/2 stokje vanille en een stokje kaneel toe. Laat dit 5 minuten trekken.Voeg vervolgens de peren en 250 ml citroenwater toe en laat deze 30 minuten zachtjes garen.Bak 150 g fijngesneden rode uien zachtjes in wat olie met 2 takjes tijm en 1 takje rozemarijn. Voeg 10 g suiker toe en laat dit smelten. Blus af met 6 el witte balsamicoazijn, 6 el rode wijn en 6 el rode port en kook het in tot een dikke saus. Maak op smaak met zout en peper. Gaar de kalfslever 30 minuten sous-vide op 62 graden. Bak het vlees daarna kort in olie op half vuur. Snijd het vlees in plakken en bestrooi met zout en peper.Voeg een klontje boter toe aan de uien. Serveer de kalfslever met de aardappelpuree, de balsamico-uien en de Vin-Santo peren. Maak af met fijngesneden peterselie.

rundvlees sous-vide

Le Petit Nice-Passédat
Le Petit Nice-Passédat
Le Petit Nice-Passédat
plaatste foto
1d

Canthe printanière Bouillon de citron et laurier #dining #med

De Ruif
De Ruif
De Ruif
plaatste foto
1d

Heerlijk lunchgerecht in onze #bistro, klassieke #bouillabaisse #bibgourmand

De Gieser Wildeman
De Gieser Wildeman
De Gieser Wildeman
plaatste foto
2d

Ze zijn er weer

L'Arpège
L'Arpège
L'Arpège
plaatste foto
4d

Poulet au foie gras!

Eetlog
eetlog
plaatste recept
5d

Leg 1 varkenskarbonade 45 min in diepvries. Snijd hiervan daarna  zo dun mogelijke plakjes. Snijd 4 coquilles en 8 rauwe grote garnalen in lengte doormidden.Snijd 2 lenteuien fijn en 250g witte kool in fijne reepjes. Maak een beslag door 200 g okonomiyaki-meel, 2 eieren en 240 ml water met een garde te mengen. Meng de lenteuien en witte kool door het beslag.Verwarm een koekenpan voor op half vuur en vet in met wat olie. Schep een grote opscheplepel beslag en de pan. Bedek en pannenkoek daarna met wat plakjes varkenskarbonade, coquille en garnalen. Keer de pannenkoek zodra de rand droog is en bak 4 minuten. Keer de pannenkoek daarna weer om.Smeer de pannenkoek in met wat mosterd, okonomiyaki-saus en Japanse mayonaise. Bestrooi tot slot met bonito-vlokken, ao-nori en beni-shoga. Herhaal de bakstappen voor de overige pannenkoeken.

vis varkensvlees

Las Palmas
Las Palmas
Las Palmas
plaatste foto
5d

Goedemorgen. Om 12.00 uur dan gaan we weer. Alvast een lekker voorproefje. Gr

't Jagertje
't Jagertje
't Jagertje
plaatste foto
6d

Oesters in 't Jagertje Langweer #www.jagertje.frl

The French Laundry
The French Laundry
The French Laundry
plaatste foto
6d

Hawaiian Hearts of Palm Salad, poached rhubarb, garden fennel, miner's lettuce, pink peppercorn infused Greek yogurt

De Vrienden van Jacob
De Vrienden van Jacob
De Vrienden van Jacob
plaatste foto
7d

Een prachtig gerecht om het weekend mee in te luiden! Structuren van koffie met verse hazelnoten en tonkabonen.

Daniel
Daniel
Daniel
plaatste foto
7d

Wagyu Beef Rossini, special preparation for Valentine's weekend lunch service Feb 13, a few reservations remain!

Pure Passie
Pure Passie
Pure Passie
plaatste foto
13d

Griet op de graat met saus oktopus

De Gieser Wildeman
De Gieser Wildeman
De Gieser Wildeman
plaatste foto
13d

Koningskrab

FG
FG
FG
plaatste foto
14d

Wagyu A5 & Truffelmacaroni #fgrestaurant

De Gieser Wildeman
De Gieser Wildeman
De Gieser Wildeman
plaatste foto
15d

Wat een top sherry

't Nonnetje
't Nonnetje
't Nonnetje
plaatste foto
15d

Hollands geitje deel 3: bout/stoof nek-schouder/cotelet, kervelknol/ravioli-Queijo da Serra/navet/sc.geit-kamille

Le Bernardin
Le Bernardin
Le Bernardin
plaatste foto
17d

Barely Cooked Wild Salmon; Savoy Cabbage, Truffled Garbure Broth

FG
FG
FG
plaatste foto
23d

Zinnenprikkelend #fgrestaurant #rotterdam

Arzak
Arzak
Arzak
plaatste foto
24d

Kokotxa de merluza al pil pil. Pocos ingredientes, tradición, moderno y con concepto. Pla-ta-zo !! @DSS2016Europe

Eetlog
eetlog
plaatste recept
25d

Neem 700 g kalfslever en snijd deze in 4 stukken. Bestrooi met zout en peper. Vacumeer het vlees, samen met een blaadje salie en wat boter.Neem 20 sjalotjes, schil en halveer deze. Zet ze aan in wat boter en een paar takjes tijm en bestrooi met zout, peper en 1 tl suiker. Laat de sjalotjes karameliseren en blus af met 150 ml witte port en 3 el balsamicoazijn. Laat ze 20 minuten in een oven van 160 graden garen. Neem 20 blaadjes salie en frituur deze in olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op papier.Neem voor de aardappelpuree 800 g aardappelen en kook deze gaar. Schil ze en knijp ze door een pers. Voeg 250 ml melk, 50 g boter toe en maak op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 1 el truffelolie.Kook voor de saus 100 ml witte port en 200 ml runderbouillon in tot 50 ml. Maak op smaak met peper en 1 el balsamico-sjalottenjus. Neem 400 g snijbiet en verwijder de stelen. Bak de snijbiet in wat salieolie. Maak op smaak met zout en peper.Neem 200 g kleine kastanjechampignons en halveer deze. Bak ze in salieolie en boter rondom bruin en maak op smaak met zout en peper.Gaar de kalfslever 30 minuten sous-vide op 62 graden. Bak het vlees daarna kort in olie op half vuur. Snijd het vlees in plakken en bestrooi met zout en peper. Giet overtollige olie weg en kook het port- en bouillonmengsel verder in tot een saus. Serveer de kalfslever op de snijbiet en daarbij de aardappelpuree, de champignons en de sjalotten. Garneer met de gefrituurde salie en bedruip met de saus.

rundvlees sous-vide

Eetlog
eetlog
plaatste recept
25d

Neem 700 g kalfslever en snijd deze in 4 stukken. Bestrooi met zout en peper. Vacumeer het vlees, samen met een blaadje salie en wat boter. Snijd 200 g grote uien in ringen en bak deze in wat olijfolie zacht en bruin. Voeg 1 el bruine suiker toe en laat deze door de uien opnemen. Blus af met 300 ml rode wijn en kook deze in. Dik het uienmengsel in met 1 tl sinaasappelmarmelade. Maak op smaak met zout en peper. Droog ondertussen 4 plakken pancetta in een oven van 160 graden. Maak een dressing van 200 ml zure room, zout en peper, 1 el sinaasappelsap en 1 el clementineolie.Gaar de kalfslever 30 minuten sous-vide op 62 graden. Bak het vlees daarna kort in olie op half vuur. Snijd het vlees in plakken en bestrooi met zout en peper. Snijd een Romaanse sla in stukken en haal deze door de dressing. Serveer de kalfslever met het uienmengsel en een plak pancetta. Garneer met stukjes bloedsinaasappel en besprenkel het gerecht met de dressing.

rundvlees sous-vide

Pure Passie
Pure Passie
Pure Passie
plaatste foto
27d

Heerlijk 2e avond open... rammetje vol!!!